Devin Romania semneaza Carta Europeana a Sigurantei Rutiere

Devin Romania se alatura Cartei Europene a Sigurantei Rutiere, o initiativa a Comisiei Europene pentru promovarea sigurantei traficului in Europa. Acest program este prezent pentru prima oara in Romania, cu un angajament comun pentru toti semnatarii: sa contribuie la reducerea numarului de victime ale accidentelor rutiere in Europa pana in 2010, salvand 25.000 vieti anual.
In aceasta toamna, Devin lanseaza o campanie nationala privind siguranta traficului, o campanie educationala adresata deopotriva copiilor si parintilor pentru cresterea responsabilitatii si a sigurantei rutiere in comunitatile din Romania.

"Cresterea numarului de accidente in tara noastra in ultimii ani ne-a determinat sa actionam si sa ne alaturam acestei initiative. Vom dezvolta o campanie integrata pe o perioada de 2 ani in diferite locuri unde vom transmite mesaje privind siguranta in trafic - in scoli, in parcuri, in magazine", declara Raluca Anton, Brand Manager Romania Devin.

Aceasta campanie se inscrie intr-un program mai larg.
Compania a semnat Carta Europeana a Sigurantei Rutiere in Bulgaria in 2007, producand peste 5 milioane de etichete pentru sticle (neck hangers), cu scopul de a creste gradul de responsabilizare si de a promova siguranta rutiere.

Unele dintre cele mai importante organisme europene au semnat deja Carta Sigurantei Rutiere. Primul eveniment legat de Carta Europeana a Sigurantei Rutiere din Romania, la care participa Ludovic Orban - Ministrul Transporturilor, Enrico Grillo Pasquarelli - Director Transport Terestru, Directoratul General pentru Transport si Energie, Comisia Europeana si  Nicolae Idu - Seful Reprezentei Comisiei Europene in Romania, a avut loc in Bucuresti, pe 18 septembrie.


Despre Carta Europeana a Sigurantei Rutiere

Carta Europeana a Sigurantei Rutiere face parte din Planul de Actiune privind Siguranta Rutiera lansat de Comisia Europeana in ianuarie 2004 cu o tinta ambitioasa: sa contribuie la scaderea la jumatate a numarului de decese in trafic in Europa, intre anii 2001 si 2010.

In Carta sunt implicate companii, autoritati publice si membri ai societatii civile, aceasta initiativa oferind oportunitatea unica de a implementa actiuni concrete care sa reduca accidentele.
Pana in septembrie 2008, peste 1.100 de entitati europene au semnat angajamente in cadrul Cartei.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anton c pe 17 Feb 2009, 20:05

    am o solutie ptr.,reducerea accidentelor rutiere. .Brevetata.Intereseaza pe cineva?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod