Descoperire uimitoare: bicarbonatul de sodiu ar putea uşura naşterile dificile

Descoperire uimitoare: bicarbonatul de sodiu ar putea uşura naşterile dificile

Femeilor care trec printr-un travaliu dificil ar trebui să li se administreze bicarbonat de sodiu pentru a creşte şansele unei naşteri naturale, potrivit unui studiu recent.
Cercetătorii britanici sunt de părere că o soluţie de băut pe bază de bicarbonat, administrată în timpul travaliului, rectifică aciditatea în jurul uterului, ceea ce reduce semnificativ numărul femeilor care sunt supuse de urgenţă operaţiilor de cezariană.

Aproximativ 10 la sută dintre femeile care se află la prima naştere nu reuşesc să nască natural din cauza unor contracţii insuficiente ale uterului.

Acestea primesc de obicei o substanţă numită oxitocină, dar acest tratament are efect în numai jumătate dintre cazurile tratate, ceea ce face ca cezariana de urgenţă să rămână singura opţiune.

Medicul Susan Wray, de la Universitatea din Liverpool, a identificat în trecut o legătură dintre aciditatea din jurul uterului şi problemele din timpul travaliului care împiedică naşterea naturală.

În asociere cu specialiştii de la Institutul Karolinska din Suedia, medicul a tratat cu bicarbonat de sodiu şi oxitocină 100 de femei care aveau dificultăţi în timpul travaliului.
Alte 100 de femei cu astfel de dificultăţi au fost tratate numai cu oxitocină.

Rezultatele studiului, publicate în jurnalul Maternal-Fetal & Neonatal Medicine, indică faptul că adăugarea tratamentului cu bicarbonat a crescut cu 17 la sută numărul femeilor care au născut natural.

"Rezultatele au fost uimitoare. Am reuşit să creştem semnificativ numărul femeilor care au născut spontan, vaginal, după un travaliu dificil, evitând cezariana de urgenţă", a declarat medicul Susan Wray pentru publicaţia Today, citată de telegraph.co.uk.
"Este o metodă sigură şi ieftină de a trata problemele serioase sau comune din timpul travaliului. Suntem nerăbdători să reproducem aceste rezultate şi în alte centre", a mai spus medicul.

Specialistul mai spune că acest tratament simplu şi ieftin ar putea fi deosebit de util în special în ţările în curs de dezvoltare, în care sistemul de sănătate precar pune şi mai mult în pericol mama şi copilul în timpul naşterii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod