Crucea Rosie acorda primul ajutor la pelerinajul de la Patriarhia Romana

In perioada 23-28 octombrie Crucea Rosie Romana - Filiala Sector 4 Bucuresti va acorda servicii de prim ajutor pelerinilor din toata tara veniti la Patriarhia Romana sa cinsteasca Moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov.
Pe Dealul Mitropoliei, pentru toti cei care se vor confrunta cu probleme de sanatate, vor fi amplasate 3 corturi de Cruce Rosie deservite de 75 de voluntari ai Crucii Rosii Romane. Asistenta premedicala va fi asigurata 24 de ore din 24 pe toata durata pelerinajului. Voluntarii Crucii Rosii vor patrula in toata zona pentru a depista eventualele cazuri ce necesita primul ajutor: de la probleme cardiace acute, caderi de calciu si crize de epilepsie, pana la probleme biliare, fibrilatii, hipertensiune / hipotensiune arteriala, pierderi de sarcina, iar lista poate continua.
De asemenea vor fi distribuite peste 5.000 de ceaiuri calde pe timpul noptii, iar ziua aproximativ 15 mii de pahare de apa.

Crucea Rosie Romana - Filiala Sector 4 sfatuieste zecile de mii de credinciosi care vor inunda Dealul Mitropoliei sa se poarte civilizat, sa evite situatii ce pot deveni periculoase pentru sanatatea lor, sa se alimenteze si hidrateze suficient, iar daca urmeaza un tratament sa aiba la indemana medicamentele prescrise. De asemenea, datorita temperaturilor scazute care sunt anuntate pentru acea perioada, pelerinii sunt rugati sa se imbrace corespunzator.

"Ne asteptam ca numarul pelerinilor, veniti anul acesta la Sarbatoarea Sfantului Dimitrie, sa creasca si de aceea voluntarii Crucii Rosii Romane sunt pregatiti sa intervina in orice situatie neprevazuta", a declarat Venera Vasiliu, directorul Filialei Sector 4 a Crucii Rosii Romane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod