Ciocolata neagra previne afectiunile inimii

Ciocolata neagra, consumata zilnic, poate reduce riscul bolilor de inima. Cercetatorii declara ca doar ciocolata neagra ofera aceste beneficii, populara ciocolata cu lapte nu contine cantitatile necesare de ingrediente.
Doar cateva bucati de ciocolata consumate zilnic sunt suficiente pentru a scadea presiunea sanguina si pentru a reduce riscul de diabet, factori de risc in atacurile de inima sau infarcturi.

Studiul efectuat de italieni a fost efectuat pe un mic grup de pacienti care deja intampinau probleme cu presiunea sanguina si care se aflau in primele faze de diabet.

Grupul de participanti la studiu a cuprins 11 barbati si 8 femei, cu hipertensiune si cu o afectiune numita rezistenta la insulina, factor important in aparitia diabetului de tip 2.
Jumatate dintre voluntari au primit timp de 15 zile 100 g de ciocolata neagra, aproximativ 6 g pe zi, restul participantilor primind ciocolata alba.

Rezultatele studiului, publicate in Jurnalul de nutritie, au aratat ca, ciocolata neagra provoaca scaderea presiunii sanguine si reduce nivelul de rezistenta la insulina.

Sursa: Mail On Sunday
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod