Centru de informare si consiliere pentru persoanele cu HIV/SIDA

Asociatia "Noi si ceilalti" a organizat astazi, 24 iunie 2008, in incinta Spitalului de boli infectioase si tropicale Dr. Victor Babes deschiderea "Centrului de informare si consiliere".
Evenimentul s-a bucurat de participarea lui Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii, dr. Adrian Streinu-Cercel, Director al Institutului National de Boli Infectioase din Capitala, dr. Cristian Banu, Manager al Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", Iulian Petre, Director Executiv UNOPA si Cristian Rosu, Presedinte UNOPA.

Proiectul isi propune sa asigure suport administrativ si operational pentru derularea unor servicii sociale oferite la nivel local persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA din organizatie si comunitate.


In cadrul "Centrului de informare si consiliare" se vor desfasura activitati de indrumare si asistenta pentru persoanele care traiesc cu HIV/SIDA, in vederea obtinerii drepturilor de care beneficiaza, conform legislatiei in vigoare, interventii pentru apararea si promovarea acestor drepturi, informare, educare si suport pentru persoanele seropozitive in vederea reducerii vulnerabilitatii si discriminarii fata de infectia HIV/SIDA.

Asociatia a luat fiinta in august 2000 ca raspuns al persoanelor seropozitive la indiferenta institutiilor si forurilor guvernamentale privind problemele si necesitatile din cadrul maladiei HIV/SIDA.

Formata in cea mai mare parte din persoane adulte seropozitive, Asociatia este unica in tara, marea parte a organizatiilor existente fiind alcatuite din parintii copiilor seropozitivi sau organizatii ce desfasoara programe de informare si educatie, foarte putine oferind servicii sociale sau de aparare a drepturilor persoanelor seropozitive.


Activitatile cuprinse in satutul asociatiei sunt bazate cu precadere de oferta de servicii sociale, de consiliere, de ajutor moral si material oferit atat persoanelor cu HIV cat si familiilor acestora si, nu in ultimul rand, servicii de integrare sociala.

In prezent, Asociatia are aproximativ 40 membri si 10 voluntari, implicati in activitati de prevenire, consiliere, apararea/promovarea drepturilor persoanelor cu HIV/SIDA si suport.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod