Centre mobile pentru donare de sange

Facebook Twitter Comenteaza
Centre mobile pentru donare de sange
In Bucuresti au fost organizate pana in prezent 5 sesiuni de colectare a sangelui prin centrul mobil. Saptamana viitoare unitatea mobila din Iasi va organiza o colecta in orasul Pascani, iar pana in data de 15 iulie si celelate 3 centre mobile ale Institutului de Hematologie vor ajunge in Targu Mures, Timisoara si Craiova, anunta reprezentantii Ministerului Sanatatii.

"Primele 2 centrele mobile pentru donarea de sange sunt operationale din data de 14 iunie. Pana in prezent actiunea ministerului s-a dovedit un succes cetatenii acceptand acest nou sistem de donare.
Actiunea de colectare de sange prin centrele mobile are un dublu impact. In primul rand creste numarul unitatilor de sange pe care le avem la dispozitie pentru utilizarea la transfuzii si avem exemplul Capitalei unde in 5 sesiuni de colectare au fost stranse peste 100 de pungi. Dar cel mai important in opinia mea este ca incepem si noi sa implementam donarea benevola de sange care inseamna in timp cresterea securitatii transfuzionale
," a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

In mai putin de o luna, peste 250 de persoane au dorit sa doneze sange prin centrele mobile din Bucuresti si Iasi, iar dintre acestea 151 au fost admise la donare, restul fiind respinse din diverse motive medicale.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod