Ceaiul de musetel te protejeaza de complicatiile diabetului

Ceaiul de musetele are efecte protectoare impotriva afectiunilor cronice. Cercetatorii au descoperit ca musetelul care 3 componente active care au efecte inhiba activitatea alfa-glucosidasei - enzima care determina scadere cantitatii de carbohidrati si de glicemie.
Eficienta compusilor activi (esculetin, quercetin si luteolin) a fost testata in laborator si, astfel, s-a constat ca acesti compusi scad nivelul de glucoza din sange.

Compusii quercetin si luteolin din ceiul de musetel opresc activitatea enzimelor implicate in producerea glucozei de catre ficat, iar daca cantitatea de glucoza hepatica este redusa, si cantitatea de glucoza din sange scade.

Totodata, studiul a scos la suprafata ca componentele active din musetel inhiba acumularea de sorbitol in eritrocite, lucru ce este asociat cu complicatiile diabetului, cum ar fi cataracte si nevropatiile. Autorul sugereaza ca consumul zilnic de cea de musetel poate ajuta la prevenirea si agravarea hiperglicemiei si a complicatiilor diabetului.


Sursa: Nature Clinical Practice
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ani81 pe 17 Dec 2008, 17:31
    interesant

    nu am stiut de acest leac, de acum incolo voi consuma zilnic ceai de musetel

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod