Carne de pui cu arsenic! Avertismentul autorităţilor americane

Potrivit unui raport al Autorităţii pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA), 70% din carnea de pui vândută în această ţară conţine arsenic.
Autorităţile cercetează problema infestării cărnii de pui cu arsenic încă din 2011. Anul trecut, FDA a recunoscut, într-un raport, că piaţa este invadată de produse infestate cu acest element toxic.

Arsenicul depistat provine dintr-un medicament, Roxarsone, adăugat în hrana puilor pentru a le conferi culoare şi aspectul sănătos, relatează site-ul newstarget.com.

"Mai multe rapoarte ştiinţifice au indicat că arsenicul organic, o formă mai puţin toxică a arsenicului şi forma prezentă în 3-Nitro® (roxarsone), un medicament pentru animale aprobat, se pot transforma în arsenic neorganic.
Prin urmare, cercetătorii de la Centrul de Medicină Veterinară al FDA şi Centrul pentru Siguranţa Alimentară şi Nutriţie Aplicată au dezvoltat o metodă de analiză capabilă să detecteze niveluri foarte mici de arsenic în ţesuturile verificate"
, se arată într-un comunicat al FDA, citat de site-ul newstarget.com.

Potrivit sursei menţionate, Roxarsone şi alte medicamente au fost depistate în aproape 90% din carnea de pui comercializată în SUA. Deşi Pfizer a decis să retragă Roxarsone de pe piaţă la începutul anului trecut, medicamente similare încă sunt folosite pe scară largă în Statele Unite.

FDA a precizat că nivelul de arsenic descoperit în puii analizaţi era foarte redus, astfel încât carnea nu prezenta pericol pentru consumatori.
Totuşi, notează newstarget.com, autoritatea americană admite că arsenicul este cancerigen.

Expunerea îndelungată la arsenic provoacă probleme de sănătate, precum boli de inimă, diabet de tip 2, tulburări de dezvoltare cognitivă la nou-născuţi şi cancer.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod