Campanie umanitara: Transplantul de rinichi, sansa lui Florin

Facebook Twitter Comenteaza
Campanie umanitara: Transplantul de rinichi, sansa lui Florin

Florin Schiteanu, tanarul in varsta de numai 35 de ani, din comuna Godeni (judetul Arges) are nevoie urgenta de un transplant de rinichi care sa-i salveze viata.

 

De cinci ani, barbatul sufera de insuficienta renala cronica, o boala care il tine legat de aparatele de dializa. Calvarul sau a inceput in anul 2004 cand a fost diagnosticat cu glomerulonefrita, o afectiune renala care impiedica rinichii sa elimine excesul de apa si sa filtreze substantele toxice. In timp, boala renala a evoluat in insuficienta renala cronica.

Medicii au pus un verdict dur pentru tineretea lui Florin: singura varianta terapeutica este transplantul de rinichi.

“Prima oara am fost internat in aprilie 2004, la Sectia de Nefrologie de la Spitalul “Carol Davila” din Bucuresti. Dupa cateva luni, in acelasi an, m-am transferat la Centrul medical Fresenius din Pitesti. De atunci sunt dependent de dializa, fiind nevoit sa fac aceste sedinte de trei ori pe saptamana. Este foarte greu”, ne-a povestit Florin. Suferintele lui s-au accentuat din cauza complicatiilor produse de boala sa renala.
Din 2006, Florin a inceput sa-si piarda vederea, pana cand Florin a orbit. “Acum am o rana pe cornee si de aceea am dureri mari”, a mai spus Florin.

Din 2006, barbatul se afla inscris pe lista de asteptare a Institutul Clinic de Uronefrologie, Dializa si Transplant Renal Fundeni pentru a primi un rinichi. El nu a incetat sa spere in sansa lui de a fi acceptat pentru un transplant de rinichi. Aceasta operatie i-ar oferi o sansa la viata. Problema lui Florin, ca a tuturor romanilor aflati in situatia lui, este numarul mic de donatori de organe din Romania.
Florin are nevoie de un donator de rinichi compatibil, pentru ca operatia de transplant de rinichi sa fie o reusita. “Rudele mele de gradul I nu pot sa-mi doneze rinichi din cauza incompatibilitatii. Uneori, trag de mine, vreau sa rezist. Te simti extenuat, mai ales din cauza complicatiilor produse de boala renala. Eu vreau sa traiesc in continuare!”, afirma cu tarie Florin. Desi orb si dependent de dializa, tanarul nu a incetat lupta cu boala.

In prezent, Florin lucreaza ca masor - o slujba pe care o poate practica chiar si in situatia sa, la Spitalul din Campulung.
Florin Schiteanu spera ca intr-o zi, medicii de la Institutul Clinic de Uronefrologie, Dializa si Transplant Renal Fundeni il vor anunta ca a fost gasit un donator de rinichi compatibil.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod