Campanie de informare cu privire la cancerul de col uterin

Facebook Twitter Comenteaza
Campanie de informare cu privire la cancerul de col uterin

Potrivit unui studiu realizat in anul 2007 de Organizatia Mondiala a Sanatatii, la fiecare doua minute, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. Cu ocazia Saptamanii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care se va desfasura in perioada 18 - 24 ianuarie 2009, lantul de farmacii Centrofarm lanseaza campania "Cancerul de Col Uterin - Ofera-ti sansa de a trai!", ce are scopul de a informa populatia cu privire la aceasta afectiune.

In Romania, 6 femei sunt rapuse zilnic de cancerul de col uterin, iar altele 9 sunt diagnosticate cu aceasta afectiune grava, tara noastra aflandu-se pe primul loc in Europa in privinta incidentei acestei boli.
2000 de femei mor anual, iar in jur de 3500 sunt diagnosticate cu aceasta boala, aflam in urma unei cercetari efectuate Centrul de Informare privind virusul HPV uman si cancerul de col uterin.

"Cancerul de col uterin afecteaza in Romania de trei ori mai multe femei decat cancerul ovarian. Situatia este cu atat mai trista cu cat aceasta boala poate fi prevenita. Am demarat campania tocmai pentru a atrage atentia publicului asupra acestei realitati dureroase. Statisticile sunt clare - intelegerea si educatia privind cauzele si riscurile acestei afectiuni sunt limitate.", a declarat Dorin Catana, Director General Centrofarm.


Pe durata campaniei, in farmaciile Centrofarm vor fi prezenti peste 20 de consultati care vor oferi informatii si sfaturi cu privire la prevenirea cancerului de col uterin.

Un studiu efectuat de o companie farmaceutica a evidentiat faptul ca numai 38% din femeile din Europa se considera informate in ceea ce priveste aceasta afectiune.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod