Campania "Doneaza sange! Fii erou!"

Facebook Twitter Comenteaza
Campania

In perioada 3-7 mai 2010 are loc o ampla campanie nationala de donare benevola de sange, desfasurata sub sloganul: "Doneaza Sange! Fii Erou!".

 

Campania este organizata de Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR), in colaborare cu Centrele de Transfuzie Sanguina din Bucuresti, Brasov, Craiova, Iasi, Sibiu si Tg. Mures.

Din 3 pana in 7 mai, tinerii romani cu un simt crescut al responsabilitatii au ocazia de a-si ajuta concetatenii ce necesita transfuzii sanguine, precum victimele accidentelor, cei ce sufera operatii dificile si cei ce necesita tratamente impotriva cancerului.

Asumandu-si un maxim de interes asupra sanatatii donatorilor, Centrele de Transfuzie Sanguina pun la dispozitie organizatorilor cadre medicale specialiste in domeniu, ce vor respecta normele internationale de igiena in timpul actului de donare.

Ca masura de siguranta pentru pacientii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste in laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli prin transfuzie. In cazul in care donatorul sufera de o boala transmisibila, acesta va fi informat asupra starii lui de sanatate.

Locatii:

Bucuresti – UMF “Carol Davila”, Bdul. Eroii Sanitari nr. 8 – orele 8:30-12:30.
Brasov – Centrul de Transfuzie Brasov, Str. Victor Babes nr.21 – orele 9:30-12:00.
Sibiu – Centrul de Transfuzie Sibiu, Bdul.
Corneliu Coposu nr. 2-4 – orele 9-13.
Iasi – Centrul de Transfuzie Iasi, Str. Nicolae Balcescu nr. 21 – orele 8:00-13:00.
Tg. Mures – Centrul de Transfuzie Tg. Mures, Str. Molter Karoly, nr. 2 – orele 8-12.
Craiova –  Centrul de Transfuzie Craiova, Str.Tabaci nr.1 si
Dispensarul pentru Studenti, Str. Campia Islaz nr. 54 – orele 8:00-12:00. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod