Boabele de soia ne apara de maladia Alzheimer

Boabele de soia sunt recunoscute in Asia pentru beneficiile pe care le aduc asupra inimii, dar ultimele cercetari scot in evidenta si faptul ca ele protejeaza celuelele nervoase de degradare si pot fi utilizate in profilaxia maladiei Alzheimer.
In urma unor experimente in laborator a rezultat ca boabele de soia impiedica acumularea fragmentelor de proteine (beta-amiloid) la nivelul creierului si care sunt implicate in maladia Alzheimer.

Cercetarile se bazeaza pe faptul ca in Asia se consuma mult natto, un aliment traditional japonez rezultat prin fermentarea boabelor de soia si care contine o enzima recunoscuta pentru efectele benefice in bolile cardiovasculare. Expertii japonezi au descoperit utilitatea acestei enzime in dizolvarea acumularilor de beta-amiloid (un fragment de proteina pe care organismul nostru o produce in mod normal), dar care in cazul unei persoane sanatoase sunt degradate si eliminate.

Boala Alzheimer se manifesta prin degradarea progresiva a creierului, in special la persoanele cu varsta inaintata, ajungandu-se la dementa.
Un studiu aparut in publicatia britanica The Lancet arata ca numarul persoanelor cu dementa va fi in viitorul apropiat de patru ori mai mare si ca tarile in curs de dezvoltare vor fi cele mai afectate. Pana in 2040, numarul persoanelor cu dementa va creste la 81,1 milionane.

Sursa: ScienceDaily.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod