Barbatii care sforaie traiesc mai putin

Barbatii care sforaie puternic au o speranta de viata mai mica decat cei care dorm linistit, potrivit unui nou studiu.
Un grup de cercetatori de la Johns Hopkins University au descoperit ca barbatii care au o forma grava de apnee in somn au un risc cu 46% mai mare de a suferi o moarte prematura. Studiul a cuprins 6.400 de barbati si femei care au fost monitorizati timp de opt ani.

Potrivit specialistilor, persoanele care au probleme cu respiratia in timpul somnului, pot muri mai repede din diverse motive. Riscul este mai mare pentru persoanele care au varsta cuprinsa intre 40 si 70 de ani. Sforaitul puternic poate sa fie un simptom al apneei in somn, care este legata de obezitate, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca sau infarct. Totusi, cercetatorii nu au reusit sa descopere care este cauza exacta care creste riscul mortalitatii la acesti pacienti.

Sursa: AGI Salute
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Laura pe 19 Aug 2009, 10:54
    ....

    Articolul e o aberatie.. Cunosc multe persoane care sforaie si au varste inaintate, iar in propria mea familie exista un unchi care are 90 de ani si sforaie ingrozitor de cand il stiu si este cel mai activ si mai sanatos om pe care l-am vazut vreodata...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod