Bacteriile intestinale pot fi cauza obezitatii

Cercetatorii de la Universitatea Arizona State si de la Clinica Mayo au lansat ipoteza potrivit careia organismul persoanelor obeze gazduieste microorganisme care favorizeaza acumularea kilogramelor in plus.
Cercetarile efectuate arata ca microflora intestinala a persoanelor cu obezitate este diferita de cea a persoanelor cu greutate corporala normala. In intestinul uman se gasesc milioane de microbi care contribuie la functia digestiva, dar actiunea si rolul lor sunt inca necunoscute.

Studiul a cuprins trei grupuri de persoane: cu greutate normala, persoane care au facut bypass gastric si obezi cu patologii asociate printre care diabet, boli cardiovasculare, cancer. S-au analizat bacteriile intestinale, iar rezultatele au fost diferite la persoanele cu bypass gastric, fata de celelalte.
La cei operati s-a observat ca s-a redus cantitatea de bacterii care produc hidrogen, iar la obezi aceste bacterii sunt predominante.

"Metanogenele inlocuiesc hidrogenul si favorizeaza fermentatia mai eficienta a polizahardelor vegetale si a carbohidratilor prezenti in intestin. Cu timpul fenomenul poate aduce acumularea in exces a grasimilor si, la final obezitatea", a explicat Bruce Rittman de la "Center for Enviromental Biotechnology".

Sursa: Corriere della sera
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod