Covid-19

Au fost identificate cele șase tipuri de COVID-19 în funcţie de simptome

Un nou studiu a stabilit că există şase „tipuri” distincte de boală în funcţie de diferitele simptome pe care le au pacienţii infectați cu coronavirus.

Descoperirea ar putea deschide noi posibilităţi pentru modul în care medicii pot trata mai bine pacienţii şi pentru a prezice ce nivel de îngrijire spitalicească ar avea nevoie.

Cercetătorii de la King’s College London au studiat datele de la aproximativ 1.600 de pacienţi din Marea Britanie şi din SUA care şi-au înregistrat în mod regulat simptomele în aplicaţia COVID Symptom Tracker în perioada martie – aprilie, scrie Mediafax.

Tipuri de COVID-19 și simptomele lor


Autorii studiului spun că au identificat şase tipuri diferite de COVID-19 şi că acestea pot varia în funcţie de gravitate şi pot veni cu propriul set de simptome:

Nivelul asemănător gripei fără febră: dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, dureri în gât, dureri în piept, fără febră.

Nivelul asemănător gripei cu febra: durere de cap, pierderea mirosului, tuse, dureri în gât, răguşeală, febră, pierderea poftei de mâncare.

Gastrointestinal: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, diaree, dureri în gât, dureri în piept, tuse.

Nivel sever unu, oboseala: dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală, dureri toracice, oboseală.

Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod