Aspirina reduce riscul de cancer de stomac

Aspirina poate reduce cu o treime riscul aparitiei cancerului de stomac, arata un studiu efectuat recent.
Studiul condus de britanici a fost efectuat pe aproximativ 300.000 de persoane si a sugerat ca cei care au luat aspirina in anul precedent au prezentat un risc mai scazut de a dezvolta cancer la stomac. Este cunoscut faptul ca aspirina luata regulat reduce riscul de cancer de colon, dar poate avea si efecte secundare, precum sangerari abdominale. Aceste efecte secundare ii determina pe medici sa nu recomande administrarea regulata de aspirina ca forma de prevenire a cancerului.  

Timp de 7 ani, au fost urmarite 311.115 de persoane si observate medicamentele folosite de acestea.
Aproximativ 73% din aceste persoane au luat aspirina si 56% au folosit alte antiinflamatorii analgezice non-steroidale (NSAID), cel putin o data la 12 luni, pe toata perioada studiului. Un sfert au declarat ca iau aspirina zilnic, in timp ce 10% iau zilnic alte NSAID.

Sursa: BBC News Online
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristi pe 13 Feb 2009, 22:31
    Vindecare

    Aspirina e si foarte iritanta, iar in exces stiu ca provoaca cancer de stomac... Va prezint un tratament naturist care vindeca cancerul chiar din stadiu terminal, si vindeca complet bolile grave de inima, la cei peste 40 de ani: www.fatima.dap.ro/Q10 (Q cu litera mare)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod