Alertă în Capitală! Țânțari cu virusul West Nile, depistați în București. Ce decizie au luat autoritățile

Autoritățile din Capitală sunt în alertă, după ce în mai multe zone au fost depistați țânțari purtători ai virusului West Nile, în urma unei monitorizări a riscului epidemiologic arboviral.
Conform unor surse din cadrul autorităților sanitare, citate de Hotnews, țânțarii au fost depistați în urmă cu câteva zile, fiind solicitată luarea de măsuri urgente pentru a elimina riscurile de infectare în cadrul cetățenilor. Zona verde vizată este Eroilor - Universitate, care include parcurile Izvor și Cizmigiu, dar și alte locații din București.

Reprezentanții primăriei Capitalei au transmis, potrivit sursei anterior citate, că s-a decis intensificarea tratamentelor de combatere a acestor insecte și că până la acest moment nu au fost confirmate cazuri de transmitere a virusului periculos către locuitori.

"Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași.
PMB ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB), iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populație", se arată în comunicat. 
Citește continuarea pe divahair.ro

divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod