Ai mancat la fast-food? Ia o statina ca desert!

Facebook Twitter Comenteaza
Ai mancat la fast-food? Ia o statina ca desert!

Oamenii de stiinta de la Colegiul Imperial din Londra sustin ca producatorii de fast-food ar trebui sa le ofere clientilor cate o statina gratis, pentru a reduce efectele nocive cauzate de alimentele vandute.

 

Statinele au rolul de a reduce nivelul colesterolului "rau", diminuand riscul unui atac de inima. Prin urmare, datele publicate in Jurnalul American de Cardiologie  si citate de ScienceDaily arata ca efectele benefice pe care le aduc statinele sunt capabile sa neutralizeze riscul unui atac de inima care apare dupa ce ai consumat un cheeseburger sau un milkshake.



"Statinele nu anihileaza toate efectele adverse care apar dupa ce ai consumat un burger sau cartofi prajiti. Este mult mai sanatos sa te tii departe de produsele gen fast-food. Este ironic faptul ca oamenii pot sa consume orice aliment/condiment nesanatos, insa pentru a lua statine care sunt benefice pentru inima au nevoie de o reteta",
precizeaza dr. Darrel Francis de la National Heart and Lung Institute din cadrul Colegiului Imperial din Londra.

In Romania, peste o treime din populatie este afectata de hipercolesterolemie si aceasta cifra este in continua crestere.
Pacientii cu dislipidemie nu prezinta  simptome, in timp, insa, valorile crescute ale colesterolului duc la afectarea vaselor de sange prin constituirea placilor de aterom (ateroscleroza), ceea ce creste riscul de evenimente vasculare (infarct de miocard, accident vascular cerebral). De multe ori, pacientii cu dislipidemie nu sunt diagnosticati si nu ajung sa fie tratati la timp si corespunzator. De aceea este foarte importanta verificarea valorilor colesterolului, care se poate face printr-o analiza a sangelui.
Daca valorile colesterolului sunt crescute, medicul poate recomanda modificarea stilului de viata si, atunci cand este necesar, tratament medicamentos.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod