Adolescentele care consuma alcool au un risc crescut de cancer mamar

Facebook Twitter Comenteaza
Adolescentele care consuma alcool au un risc crescut de cancer mamar

Potrivit unui studiu aparut in revista Pediatrics, femeile care consuma alcool in adolescenta pot dezvolta tumori benigne la nivelul sanilor care sunt factor de risc pentru cancerul mamar, informeaza publicatia medicala ScienceDaily.

 

Cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii Washington din St. Louis si cei de la Universitatea Harvard au demarat in 1996 un studiu pe un esantion de 6.899 de fete cu varsta cuprinsa intre 9 si 15 ani pe care le-au monitorizat pana in anul 2007.

Rezultatele arata ca fetele care obisnuiau sa consume alcool in fiecare zi a saptamanii aveau un risc de cinci ori mai ridicat de a dezvolta o tumora benigna la nivelul sanilor in comparatie cu grupul de tinere care au consumat alcool o data pe saptamana sau deloc.

"Studiul nostru arata clar ca riscul de a dezvolta o tumora benigna la san creste in functie de cantitatea de alcool consumata de aceasta categorie de varsta. Consumul de alcool trebuie limitat in adolescenta pentru a preveni aparitia cancerului mamar mai tarziu in perioada adulta", explica dr.
Graham Colditz, coordonatorul studiului. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod