Acidul folic si vitamina B nu declanseaza cancerul

Suplimentele alimentare care contin acid folic sau complexul de vitamina B nu declanseaza efecte semnificative asupra persoanelor care sufera de cancer, sau in randul femeilor care prezinta un risc crescut de a suferi de afectiuni cardiovasculare.
Cu ceva timp in urma se credea ca folatii, vitamina B6 si vitamina B12 joaca un rol important in prevenirea cancerului. "Fortificarea cu ajutorul suplimentelor alimntare cu acid folic reduce riscul deficientelor tubului neuronal. Aproximativ 3 sferturi dintre americani fac tratament constant cu suplimente care contin acid folic, vitamina B6 si vitamina B12", sustine Shumin M. Zhang.

Reducerea semnificativa a riscului a fost observat la toate tipurile de cancer agresive, dar si in cazul femeilor cu cancer la san care au trecut de varsta de 65 ani, insa nu au fost observate beneficii in randul persoanelor tinere.


"Daca descoperirile sunt justificate, rezultatele pot influenta sanatatea publica deoarece incidenta cancerului este ridicat la persoanele in varsta. Descoperirile sunt biologic posibile deoarece indivizii varstnici au nevoie de o cantitate mai ridicata de vitamina B", a declarat autorul analizei.

"In concluzie, tratamentul combinat cu acid folic, vitamina B6 si vitamina B12 nu aduce niciun beneficiu dar nici efecte negativ in cazul tuturor tipurilor de cancer sau moarte persoanelor care sufera de cancer".

Sursa: Sciencedaily.com
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sana pe 8 Nov 2008, 07:49
    La romani

    Cum mancam noi, ce gasim, ce putem, dezechilibrat si fara program "stiintific", n-avem nici timp de studiu nici chef, nici vointa, nu ma mir ca sunt atatia oameni bolnavi. Dar eu care, in ultima vreme citesc tot despre cum trebuie sa ne alimentam, m-am zapacit definitiv. Unii spun una, altii alta, unii mai descopera ceva, alti spun ca nu este bine ce am mancat pana acum, si in loc sa trec pe legume, care nu-mi plac, dupa ce mai citesc ceva nou, notez si iau aminte, ma duc si-mi fac o portie de mititei, cei mai rau, dar imi plac, si ce o vrea Dumnezeu.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod