80% din tumorile diagnosticate timpuriu la copii pot fi vindecate

Facebook Twitter Comenteaza
80% din tumorile diagnosticate timpuriu la copii pot fi vindecate

200.000 de copii din intreaga lume sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an si 250 de tineri mor zilnic din cauza cancerului in intreaga lume. In Romania, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este de circa 30–60%, in functie de specificul bolii si de momentul depistarii.

"Cancerul este in prezent o importanta problema de sanatate publica, fiind a doua cauza a mortalitatii in Romania. Ignoranta, lipsa de informare publica, secondata de o implicare inca limitata a autoritatilor in acest domeniu, duc la diagnosticarea tarzie a bolii si, ca urmare, tratamentul devine extrem de costisitor, agresiv, implicand mai multa suferinta atat pentru pacient, cat si pentru familie.
Din aceste motive, in foarte multe cazuri, vindecarea nu mai este posibila. Este foarte important ca oamenii sa inteleaga ca diagnosticarea timpurie reprezinta premisa esentiala a vindecarii, fiind dovedit clinic faptul ca 80% din tumorile diagnosticate timpuriu la copii, pot fi vindecate. Asadar, identificat la timp si tratat corect, cancerul la copii raspunde mult mai bine la tratament decat la adulti
", a declarat Olga Cridland, presedintele Asociatiei P.A.V.E.L.

Unul dintre motivele pentru care tara noastra inregistreaza o rata scazuta de succes in tratamentul bolnavilor de cancer este acela ca diagnosticarea se realizeaza in stadii avansate ale bolii, iar tratamentul nu mai poate obtine vindecarea.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod