57% dintre fumatorii romani vor sa renunte la fumat si nu reusesc

Facebook Twitter Comenteaza
57% dintre fumatorii romani vor sa renunte la fumat si nu reusesc

57% dintre romanii fumatori au declarat ca vor sa renunte la fumat, dar nu stiu ce ar trebui sa faca pentru a scapa definitiv de aceasta dependenta, reiese din Raportul de Cercetare Cantitativa realizat de ISRA Center Marketing Research, in care s-a urmarit perceptia romanilor asupra fumatului.

Conform aceluiasi raport, aproximativ 2 din 3 romanii fumatori cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani vor sa se lase de fumat, iar dintre cei care au incercat sa renunte, 55% sunt deja la cea de-a 3-a tentativa esuata pentru ca nu stiu ce ar trebui sa faca pentru a renunta.
Dintre cei care au incercat sa renunte definitiv la fumat, 78% au declarat ca nu au facut nimic concret in acest sens. Doar 6% dintre respondenti au apelat la medic pentru a renunta la dependenta de fumat in contextul in care 51% dintre fumatorii romani cred ca medicul reprezinta cea mai credibila sursa de informatii cand vine vorba de renuntare la fumat.

"Poate cel mai grav fenomen este ca tabagismul cronic nu este nici pe departe perceput ca o boala. Fumatorii activi, dar si cei pasivi, nu sunt constienti de riscurile asupra sanatatii lor, se complac in aceasta dependenta si reactioneaza defensiv doar atunci cand se confruta cu o problema de sanatate reala.
Riscul de imbolnavire creste exponential o data cu numarul de zile in care se fumeaza si cu numarul de tigari fumate. Pe de alta parte, din prima zi in care renuntam la fumat, scade si riscul de imbolnavire si creste speranta de viata"
, a declarat Prof. Dr. Dumitru Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie si a RPFR (Reteaua pentru Prevenirea Fumatului in Romania). "Studiul dovedeste cat de dezorientati sunt pacientii romani dependenti de fumat. Vor sa interupa, au multe incercari in care se bazeaza doar pe auto-control iar esecurile dovedesc ca au nevoie de suport medical avizat", a adaugat specialistul.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ozsavmananisoara pe 13 Ian 2011, 21:30
    fumatul

    BUNA,am si eu o problema,daca poate cineva sa ma ajute.M am lasat acum o luna jumate de fumat si iau in greutate,am o pofta mare de mancare,as vrea sa ma opresc sa mananc ca inainte,normal,am 33de ani si nu vreau sa devin obeza,va rog dati mi un sfat.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod