4 iulie: Crucea Rosie Romana celebreaza 133 ani de activitate umanitara

Ca in fiecare an, voluntarii filialelor din toata tara vor serba ziua de 4 iulie, organizand diverse actiuni speciale si oferind suport persoanelor aflate in nevoie. Vor avea loc baluri caritabile, tombole, spectacole de teatru, muzica si dans, jocuri pentru copii. De asemenea, se vor institui puncte de prim ajutor unde participantii isi vor putea masura tensiunea, vor primi apa si vor fi organizate cursuri de prim ajutor.
Nu in ultimul rand, voluntarii Crucii Rosii Romane, se vor deplasa la domiciliile varstnicilor si a altor categorii vulnerabile pentru ajutorarea acestora.
 
Astfel, in Bucuresti vor fi instalate puncte de prim ajutor in parcurile Herastrau, Carol, Tineretului si Cismigiu, precum si in strandurile Crangasi si Berceni. Vor fi distribuite alimente in centrele de plasament din sectorul 5, materiale informative si vor avea loc demonstratii de prim ajutor. De asemenea, autobuzele care circula pe linia 133 vor purta stegulete aniversare Crucea Rosie.


In Buzau va fi organizat un bal caritabil cu strangere de fonduri pentru persoanele cu situatie financiara precara.
In Botosani vor fi distribuite materiale informative despre activitatea desfasurata de Crucea Rosie si se va derula o campanie de donare voluntara de sange.
In Bacau va avea loc o expozitie de pictura cu vanzare cu spirjinul Uniunii Artistilor Plastici, urmand ca o parte din bani sa fie directionati catre cazuri umanitare. Tot in Bacau vor fi organizate demonstratii de prim ajutor, spectacole pentru copii, concerte si o expozitie de fotografii ale Crucii Rosii Romane.

In Parcul Central din Cluj Napoca se vor organiza demonstratii de acordare a primului ajutor, vor fi distribuite materiale informative si se vor organiza tutoriale de pregatire in cazul dezastrelor.
In centrul municipiului Galati va fi amplasat un punct de informare si prim ajutor, iar in Tulcea va exista un centru mobil de informare si masurare a tensiunii arteriale si va fi lansat concursul adresat copiilor "Salvezi daca stii sa actionezi".

Filiala Crucea Rosie Olt are planificate activitati stradale constand in amplasarea de corturi pentru demonstratii de prim ajutor, informare si masurarea tensiunii arteriale.
Tot in Olt va fi organizat un curs gratuit de prim ajutor pentru voluntarii altor organizatii neguvernamentale din judet.
In Salaj va fi organizata o actiune de donare de jucarii si dulciuri la Centrul de Servicii Comunitare Jibou, iar la sediul filialei va avea loc o dezbatere cu tema "Regimul de viata si sanatate". La Calarasi o persoana cu dizabilitati va primi un scaun cu rotile si alte echipamente necesare.  
In Mehedinti momentul aniversar va fi marcat printr-o festivitate de inchidere a cursului de Surori Cruce Rosie, iar in Alba vor fi distribuite materiale informative, participantii isi vor putea masura tensiunea arteriala si vor fi organizate concursuri pentru copii.
La Constanta va avea loc o conferinta de presa unde va fi prezentat bilantul activitatii din anul precedent, incheiata cu o petrecere pe plaja pentru voluntari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod