350.000 de romani se imbolnavesc anual de inima

Statisticile arata ca cele mai frecvente afectiuni cardiace de care sufera romanii sunt infarctul miocardic acut, infarctul miocardic ulterior, angina pectorala si cardiopatia ischemica cronica.
Anul trecut, 350.000 de romani au fost diagnosticati cu sindromul coronian acut. Dintre aceste cazuri, 23.000 au decedat datorita infarctului miocardic acut si 31.000 din cauza cardiopatiei ischemice cronice. Iar persoanele cu sindrom coronarian acut prezinta un risc crescut, imediat si pe termen lung, de infarct miocardic recurent si deces cardiac.

In Romania se lanseaza un nou medicament, dintr-o noua clasa de anticoagulante, pentru tratamentul sindroamelor coronariene acute. Antiguagulantul fondaparinux este comercializat sub denumirea de Arixtra si poate reduce semnificativ mortalitatea cauzata de sindromul coronorian acut.
Acest medicament reduce si riscul de sangerare majora la pacientii cu infarct miocardic, sangerare ce poate duce la moartea pacientului.

Tratamentul dureaza 8 zile, fiind administrata o doza pe zi. Pretul unei doze este de 16,9 RON.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adriana gheorghita pe 14 Dec 2007, 12:14
    Inima

    Nu pot dormi noaptea, am frica, ma doare in dreapta, stanga a inimii si sanul. Am cam baut cafea, imi lipseste copilul mi la luat protectia copilui din cauza unei surori mai mare decit mine.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod