Scapa de problemele spatelui prin yoga

Yoga este folosita de sute de ani pentru recapatarea sanatatii si prevenirea bolilor. Multe persoane cu probleme de spate au gasit in yoga solutia pentru inlaturarea durerii, cresterea fortei si flexibilitatii sau pentru a invata metode de relaxare si acceptare.
Te va ajuta yoga sa scapi de durerile de spate sau de gat?

Desi niciun tratament nu este eficient pentru toti pacientii, multe dintre beneficiile acestei practici o fac ideala pentru tratarea durerilor de spate sau gat. De exemplu, cercetarile efectuate au aratat ca persoanele care practica yoga de cel putin 2 ori pe saptamana, timp de 8 saptamani, castiga forta, flexibilitate si rezistenta, principalul scop al programelor de tratament al durerilor de spate sau gat.

Medotele de relaxare ajuta in diminuarea durerii.
S-a demonstrat ca yoga ajuta si in tratarea depresiei si anxietatii, care deseori insotesc problemele spatelui.


Persoanele care nu sunt flexibile pot practica yoga?

Deseori se intampla ca persoanele care nu s-au nascut flexibile sa beneficieze cel mai mult de pe urma acestei practici. Majoritatea exercitiilor de yoga pot fi modificate pentru incepatori. Insa, yoga este mai mult decat un set de exercitii care duc la cresterea flexibilitatii. Diferitele pozitii necesita diferite aptitudini.
Unele te ajuta sa castigi forta, altele iti imbunatatesc echilibrul, iar alte exercitii iti antreneaza atentia si puterea de concentrare.


Cine nu poate practica aceasta metoda?

Yoga poate fi practicata in siguranta de oricine, insa in functie de problemele medicale ale fiecarei persoane, este recomandat ca unele pozitii sa fie modificate sau evitate.


Cum poti gasi un profesor bun de yoga?


Este important sa vorbesti cu profesorul pentru a-l evalua. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le descoperi:

1.
Afla daca a mai lucrat cu persoane care au avut probleme cu coloana vertebrala;
2. Intreaba daca au facut cursuri speciale de yoga pentru tratarea problemelor de spate.

Unele persoane au mai multa incredere daca asista la un curs de yoga inainte de a decide. Astfel pot observa daca exista participanti la acelasi nivel de fitness, daca profesorul ii ajuta individual in timpul cursului sau daca participantii sunt multumiti si par relaxati, energici.

Este important sa explici acestui profesor afectiunile de care suferi inainte de a incepe exercitiile si sa ceri modificarea exercitiilor care iti par mult prea grele sau dureroase la inceput.
Majoritatea profesorilor iti vor asigura cursuri pentru incepatori.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ELENA SOFRONIE pe 19 Sep 2008, 12:06
    YOGA, PILATES, STRETCHING, AQUA GYM , FITNESS

    Practica aceste exercitii de 3 ori/saptamana si vei vedea imediat rezultatele dorite-liniste interioara (armonie), metabolism rapid, flexibilitate, "tinerete fara batranete".

    3
    0

  • Lucretia Pintonato pe 6 Ian 2008, 11:29
    Multumesc

    Fantastic implica mult efort psihic. Psiholgia reprezinta cea mai importanta parte a vietii cotidiene, necesita o disciplina drasica dar si respect profund pentru propria persoa. Daca ai timp Alina raspunde-mi pe acest e-mail. Iti doresc un Nou An fericit!

    0
    0

  • pogaci pe 6 Ian 2008, 00:18
    Nu prea stiu ce sa zic

    Nu prea stiu ce sa zic dar si pe mine ma doare spatele. Trebuie facut mai intai un control medical. Se poate avea incredere in aceasta practica. Eu nu sunt deloc flexibila si mai mult sunt extrem de sedentara. Cum sa practic yoga?

    1
    0

  • Cristina pe 4 Ian 2008, 12:10
    Yoga si durerile de spate

    Buna tuturor! Desi nu practic yoga, sunt convinsa ca exerctiile oferite sunt foarte bune pentru a inlatura durerile de spate si nu numai. Eu am probleme cu coloana si fac in fiecare dimineata gimnastica medicala, si pot spune ca dupa doua luni de exercitiu, si alte restrictii bineinteles (fara a ridica greutati, etc), nici nu mai simteam ca mai am spate. Exercitiile de yoga sunt mult mai complexe, iar daca e sa recomand cuiva un tratament pentru durerile de spate, sigur l-as indrepta in primul rand spre yoga, care si prin meditatie redau organismului energia si buna dispozitia care ne lipsesc adeseori.

    0
    0

  • viorica pe 4 Ian 2008, 09:51
    Yoga

    Nu recomand nimanui sa practice yoga. Mai documentati-va si incercati sa descoperiti si partea ascunsa a acestei metode.

    0
    0

  • Geta pe 4 Ian 2008, 08:04
    Minciuna

    Minciuna. De ce nu cere ajutorul lui Dumnezeu si cere ajutorul lui Satana? Cand am fost operata, medicul i-a spus sotului ca o luna este mult. Ei bine, cu rugaciuni, post si ajutorul duhovnicului, au trecut 10 ani. Cand vom intelege ca Dumenzeu ne iubeste pe toti, buni sau rai; El bate la usa sufletului nostru, de ce nu vrem sa deschidem?? Ne este mai usor sa vindem sufletul lui Satana decat sa-l dam cui apartine de drept...lui Iisus?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod