10 milioane de români suferă de afecţiuni reumatice

Facebook Twitter Comenteaza
10 milioane de români suferă de afecţiuni reumatice

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în România, aproximativ 10 milioane de români suferă de afecţiuni reumatice, dintre care cele mai frecvente sunt artroza, poliartrită reumatoidă şi spondilită anchilozantă. 

 

Termenul de afecţiuni reumatice se referă la mai multe de 100 de boli care produc dureri la nivelul articulaţiilor sau tulburări ale aparatului cardiovascular.
 
Printre cele mai frecvente cauze ale acestor afecţiuni sunt ritmul trepidant de viaţă, precum şi factorii externi cum sunt stresul şi oboseala.

Cele mai multe forme de reumatism sunt cauzate de tulburările sistemului imun, când mecanismele de apărare a organismul atacă propriile ţesuturi, că în artita reumatoidă când sunt atacate ţesuturile articulaţiilor.
 
Boala se poate manifesta diferit de la un pacient la altul. Este greşită concepţia potrivit căreia afecţiunile reumatice apar doar la vârstă avansate, reumatologii susţinând că ele pot să se dezvolte şi la copii.

 
Ultimele statistici arată că aproximativ 70% din populaţia lumii preferă tratamentele naturiste ca prima alternativă în tratarea diferitelor afecţiuni.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod