Untul de cacao, soluţia naturală pentru vergeturi şi celulită

Fii sinceră cu tine însăţi şi recunoaşte de când încerci tot soiul de creme pentru atenuarea vergeturilor şi a celulitei fără rezultate concrete. Da, ştim că fără sport şi o

Fii sinceră cu tine însăţi şi recunoaşte de când încerci tot soiul de creme pentru atenuarea vergeturilor şi a celulitei fără rezultate concrete. Da, ştim că fără sport şi o alimentaţie adecvată nu rezolvăm mare lucru, însă există totuşi o soluţie naturală şi eficientă: untul de cacao nerafinat.

Şi când te gândeşti că practic te înveleşti în ciocolată, pentru că untul de cacao este de fapt grăsimea boabelor de cacao, are o aromă placută şi discretă în acelaşi timp, nu este un sacrificiu prea mare ca să vezi cu ochiul liber cum se atenuează vergeturile şi celulita. De vergeturi nu scapi, odată ce au apărut, dar untul de cacao reuşeşte să le reducă foarte mult, deoarece stimulează producţia de colagen.

Pentru celulită funcţionează foarte bine masajele anticelulitice făcute într-un salon, însă nu cele foarte agresive care lasă vânătăi, după cum am aflat din discuţiile purtate cu Andra Cristea, medic dermatolog.

Aşadar planul de atac pentru vergeturi şi celulită trebuie început aşa:

1. Ai grijă ce mănânci.
2.

Hidratează-te. Bea multă apă plată, smoothie-uri verzi şi evită sucurile carbogazoase.
3. Nici să nu te gândeşti la mâncarea de tip fast-food.
4. Abţine-te când vine vorba de dulciurile din comerţ! Mai bine prepară în casă ceva dulce ca să-ţi faci pofta!
5. Mişcarea în aer liber este esenţială.
6. Exfoliază-ţi pielea de două ori pe săptămână. Cel mai bun exfoliant este amestecul de cafea, cacao şi ulei de măsline extravirgin. Amestecă toate ingredientele şi masează cu mişcări circulare şi delicate zonele cu probleme. Încearcă să ai răbdare şi să masezi 5 minute fiecare zonă cu vergeturi. Acest exfoliant este excelent şi pentru vergeturile apărute după sarcină.
7.
Masează zilnic zonele problematice cu unt de cacao nerafinat, deoarece este foarte bogat în vitamina E, recunoscută pentru proprietatea ei de a ameliora vergeturile. Poţi să-l amesteci cu vitamina A, deoarece măreşte elasticitatea pielii, împiedică apariţia ridurilor şi previne dezvoltarea vergeturilor.

Alte proprietăţi ale untului de cacao:

- previne apariţia ridurilor din zona ochilor. Poţi să aplici puţin unt de cacao în fiecare seară înainte de culcare în zona ochilor, chiar şi pe gene, deoarece le fortifică;
- balsam pentru buze;
- cremă de mâini;
- hidratează pielea uscată de pe coate, călcâie, genunchi;
- hidratează şi oferă volum părului subţire. Se răzuieşte o bucată, se pune înntr-un vas care se scufundă în apă caldă, iar după topire se aplică pe păr, se lasă 10 minute şi se continuă cu şampon;
- hidratează excelent pielea foarte uscată.

Se ia o bucată mică, se încălzeşte în palme până la topire, apoi se masează pe piele.

Cum îţi prepari acasă o cremă antivergeturi?

Am găsit o reţetă interesantă de crema antivergeturi, recomandată de nutriţionista britanică Gillian McKeith în cartea "Eşti ceea ce mănânci" şi pe care o poti prepara foarte uşor acasă. Adaugă suc de lămâie pentru conservarea cremei şi amestecă următoarele ingrediente:

- 1/2 avocado (copt foarte bine);
- 6 capsule de vitamina E;
- 4 capsule de vitamina A;
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin;
- 2 linguri gel aloe vera;
- 5 picături zinc lichid sau 2 capsule de 50 mg zinc praf;
- 1/2 linguriţă praf de alge verzi-albastre (opţional);
- 1 linguriţă unt de cacao topit (opţional).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod