Sarea: cum o alegi ca să nu-ţi distrugă sănătatea

Sarea este esenţială pentru buna funcţionare a organismului. Dar nu sarea de masă din comerţ, care prin rafinare este lipsită de elementele minerale necesare fiecărei celule din corp. Află cum

Sarea este esenţială pentru buna funcţionare a organismului. Dar nu sarea de masă din comerţ, care prin rafinare este lipsită de elementele minerale necesare fiecărei celule din corp. Află cum să alegi sarea care nu-ţi face rău!

Am fost curioasă să aflu mai multe despre sarea de masă pe care o consumăm zilnic şi am aflat din cărţile pe care le-am citit de ce nu este bună pentru organism, dar şi cum să aleg sarea naturală care este un adevărat elixir pentru viaţă.

De ce nu este bună sarea de masă din comerţ?

Am aflat de la prof. dr.

Mencinicopschi că sarea de masă este un produs rafinat care se obţine prin recristalizare din sarea naturală, însă din cauza proceselor prin care trece, peste 90 de elemente minerale sunt îndepărtate. Şi în plus, se combină diverşi aditivi în compoziţia ei (fenocianură de potasiu, fenocianură de sodiu şi antiaglomeranţi) şi este iodată artificial. Ştiu ei medicii de ce ne sfătuiesc să nu exagerăm cu sarea de masă, iar printre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm în cazul unui consum excesiv se numără: hipertensiunea arterială, infarctul, accidentul cerebral vascular, osteoporoza, pietrele la rinichi, artroza, pietrele la fiere, artrita, diverse forme de cancer, obezitatea şi celulita.

De ce este bună sarea naturală pentru organism?

Pentru că ea conţine pe lângă clorura de sodiu peste 92 de elemente: potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, cupru, cobalt, nichel, crom, bismut, molibden, carbon, azot, oxigen, sulf, fosfor, aur, argint, litiu, etc. Sarea poate să fie iodată natural printr-un adaos de pulbere din alge marine.

Alimente care conţin sare (sodiu):

- sucul de ţelină este una dintre cele mai bune surse naturale de sodiu;
- pătrunjel;
- coriandru;
- mărar;
- alge marine;
- toate legumele proaspete.

Ce sare să cumpărăm?

1. Sarea celtică.
2.

Sarea de Himalaya - are culoare trandafirie, este energizantă, alcalinizantă, remineralizantă. Nu conţine iod.
3. Sare marină de Guerande - este pură şi fără aditivi. Este iodată natural. Aici poţi să citeşti mai multe despre acest tip de sare.
4. Sare de mare cu adaos de alge marine sau ierburi aromatice.

Caută-le în Plafar sau în magazinele naturiste online!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod