Găteşte sănătos: Cum să faci acasă cereale crocante fără zahăr rafinat

Dacă îţi plac cerealele crocante cu lapte la micul dejun, iată care sunt cele mai bune opţiuni ca să te bucuri de fibrele integrale şi nutrienţii din aceste combinaţii. Reţine că

Dacă îţi plac cerealele crocante cu lapte la micul dejun, iată care sunt cele mai bune opţiuni ca să te bucuri de fibrele integrale şi nutrienţii din aceste combinaţii.

Reţine că cerealele aşa numite integrale din comerţ care au o cantitate exagerată de zahăr, aditivi şi foarte puţine fibre nu constituie o variantă sănătoasă pentru micul dejun. De asemenea, dacă le amesteci cu lapte de vacă efectul nu va fi unul benefic pentru organism, după cum aflăm şi de la nutriţionistul Gillian MicKeith care susţine că cerealele cu lapte de vacă produc gaze, balonare, arsuri stomacale, dureri de stomac şi o slabă absorbţie a nutrienţilor în corp.

Este recomandat să le  consumi cu lapte vegetal (soia, orez, migdale, cocos) sau cu fructe.

Un alt lucru pe care nu trebuie să-l omiţi atunci când cumperi cereale din comerţ este acela de a citi lista cu ingrediente. Dacă zahărul este trecut pe poziţia a doua înseamnă că este într-o cantitate foarte ridicată, fiind următorul după ingredientul de bază (fulgii de ovăz, grâu etc). Pe lângă acest aspect, verifică dacă zahărul este sau nu rafinat, evitând cerealele pe care este specificat clar că au un conţinut de zahăr rafinat.

Acesta generează adevărate dezastre în organism, poţi să vezi AICI un documentar care te va lămuri.

Ce poţi să faci? Să cumperi un mix cu fulgi integrali de ovăz, grâu, orz, secară pe care să le amesteci cu alte câteva ingrediente preferate. Apoi le poţi pune la cuptor 10 minute sau în deshidrator 6-7 ore.

Dacă te-ai saturat de cereale simple de la plafar poţi să faci rapid un amestec de cereale crocante numai bune pentru micul dejun. Amestecă fulgii de ovăz, secară, grâu, orz cu quinoa/orez/amarant expandat, fulgi de cocos, stafide/goji/merişoare (pe care le poţi adăuga după ce le-ai scos de la cuptor), alune/nuci/seminţe crude, scorţişoară/nucşoară/vanilie, lapte vegetal, piure de banane şi alt fruct pentru a omogeniza şi îndulci amestecul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod