Găteşte fără foc: Pâine raw cu leurdă proaspătă

Dacă vrei să eviţi pâinea coaptă din făină albă şi să ai grijă de silueta ta poţi să prepari nişte pâinici raw cu ingrediente sănătoase şi care îşi păstrează nutrienţii după

Dacă vrei să eviţi pâinea coaptă din făină albă şi să ai grijă de silueta ta poţi să prepari nişte pâinici raw cu ingrediente sănătoase şi care îşi păstrează nutrienţii după deshidratare.

Am încercat să utilizez leurda crudă în cât mai multe feluri de mâncare până ce mi-a venit ideea de a face aceste pâinici raw delicioase şi fărâmicioase. Dacă te întrebi de ce este bine să mâncăm cât mai multă leurdă în stare crudă, află că aceasta are aproximativ aceleaşi proprietăţi terapeutice precum usturoiul.

Ştim că acesta este o pastilă de sănătate, dar la fel este şi leurda.

Nu degeaba mai este numită usturoi sălbatic sau usturoiul ursului, pentru că leurda:
1. Conţine alicină la fel ca usturoiul, o substanţă care are ne apără de virozele respiratorii, având proprietăţi antivirale;
2. Ajută la detoxifierea organismului;
3. Scade colesterolul rău şi protejează inima de boli;
4. Este un aliat de nădejde în curele de slăbire;
5. Întăreşte sistemul imunitar;
6. Combate astenia de primăvară;
7. Conţine mult potasiu, magneziu, calciu şi fibre alimentare.

Dacă te-ai convins că merită să-i dai o şansă acestei plante, iată cum o poţi include în aceste pâinici pentru care ai nevoie de:

- 1 cană cu mix de seminţe de floarea soarelui, susan, in, chia;
- 3-4 linguri de ulei de măsline presat la rece;
- 2 linguri de pastă de ardei roşu (sau ardei proaspăt tocat);
- 1 linguri de pastă de susan tahina (opţional);
- 3-4 linguri de apă;
- 2 linguriţe de drojdie inactivă (opţional);
- boia de ardei iute;
- usturoi granulat sau proaspăt, după gust;
- curry;
- sare de mare;
- leurdă mărunţită.

Se mixează seminţele în robotul de bucătărie.

Este de preferat să laşi la înmuiat în apă seminţele de floarea soarelui şi cele de susan de seara până dimineaţa sau măcar 3-4 ore. Pune făina rezultată într-un castron, adaugă celelate ingrediente şi amestecă-le bine. Ca să tai pâinicile eu am pus aluatul între două foi de copt şi l-am întins cu făcăleţul până ce am obţinut grosimea dorită. Se taie uşor cu un cuţit şi se pun la deshidratat 6 ore.

Înainte de a avea deshidratorul le uscam pe farfurii puse pe calorifer sau în cuptor cu uşa deschisă şi cu focul dat pe mic.

Dacă te ajută mai mult aceste metode, aplică-le, dar nu renunţa la aceste pâinici pe care le poţi face uşor şi sunt foarte gustoase pentru orice masă a zilei. Combinate cu felii de avocado, pastă de ardei roşu, pătrunjel proaspăt şi ulei de măsline sunt divine.

Poftă bună! :)

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod