Două obiceiuri care te îmbătrânesc. Renunță imediat la ele!

Consumul de alcool și fumatul sunt activități cunoscute pentru un stil de viață nesănătos. Însă știai că acestea te îmbătrânesc? Iată la ce concluzie a ajuns un nou studiu!
Ce obiceiuri care te îmbătrânesc ar trebui să eviți?

În noua cercetare, publicată în Jurnalul de Epidemiologie și Sănătate, un grup de cercetători danezi a profitat de o vastă baze de date cu informații care implică mai mult de 11.000 de danezi în studiul Copenhagen City Heart. Persoanele implicate în studiu au fost analizate în perioada 1976-2003 și au furnizat informații despre obiceiurile lor alimentare, fumat și băut. De asemenea, au fost de acord cu mai multe examene medicale pentru a le fi măsurate simptomele bolilor de inimă și îmbătrânirea.
Au fost analizate în mod special patru semne distincte ale îmbătrânirii, incluzând formarea unui inel opac gri în jurul corneei, încrețirea urechilor, plăcile de pe pleoape și chelia la bărbați. Aceste simptome nu sunt doar superficiale. Îmbătrânirea prematură poate fi un semn de sănătate precară și poate crește riscul apariției bolilor cronice, precum problemele cardiace.

În urma studiului s-a descoperit că un consum excesiv de alcool, mai mult de 28 de băuturi pe săptămână pentru femei, a fost corelat cu o probabilitate cu 33% mai mare de a forma inele gri în jurul corneei, comparativ cu femeile care au băut mai puțin de șapte băuturi pe săptămână.
Bărbații sunt supuși unui risc crescut similar. Fumătorii sunt supuși, de asemenea, unei probabilități mai mari de a dezvolta inele corelate cu îmbătrânirea în comparație cu nefumătorii.

Singurul indicator al îmbătrânirii care nu a fost asociat în mod clar cu consumul de alcool și fumatul a fost chelia la bărbați. Această descoperire nu reprezintă o surpriză, deoarece creșterea părului este genetică.

Ceea ce este interesant cu privire la rezultatele studiului este că putem vedea aceste semne cu ochiul, foarte rapid, în timp ce pentru lucruri precum tensiunea arterială ridicată sau nivelurile crescute de colesterol trebuie să facem măsurători avansate pentru a le descoperi.

Deși nu era surprinzător faptul că un consum exagerat de alcool și fumatul sunt corelate cu o probabilitate mai mare de îmbătrânire prematură, se pare că persoanele care beau și fumează la un nivel moderat nu prezintă mai multe semne de îmbătrânire decât cei care se abțin.
Unele studii anterioare au sugerat că alcoolul ar putea fi benefic pentru inimă și pentru anumite boli. Însă ar trebui să fie realizate mai multe studii pentru a afla care este pragul acceptabil.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod