Cum să-ţi faci acasă o cremă de mâini pentru iarnă?

Pielea uscată este o problemă cu care se confruntă foarte multe femei, în special iarna. Ca să-ţi protejezi pielea de frig este recomandat să foloseşti o crema mai grasă pe bază de unt de

Pielea uscată este o problemă cu care se confruntă foarte multe femei, în special iarna. Ca să-ţi protejezi pielea de frig este recomandat să foloseşti o crema mai grasă pe bază de unt de shea care o va menţine hidratată.

De multă vreme mă tot pregătesc să-mi fac o cremă super-hidratantă pentru mâinile mele care iarna sunt extrem de uscate şi văd cum se formează la suprafaţa pielii o peliculă albă. Am încercat o grămadă de creme din comerţ pentru piele foarte uscată, dar funcţionau pe moment pentru ca după spălare mă confruntam cu aceeaşi problemă.

Dintre toate unturile şi uleiurile vegetale presate la rece pe care le-am încercat, am observat că untul de shea îmi hidratează cel mai bine pielea. Îl folosesc în stare pură, dar având o consistenţă tare am vrut să-l combin cu un ulei vegetal ca să obţin o loţiune pentru că este mai comod de folosit.

Şi uite aşa a ieşit reţeta de mai jos de care sunt extrem de încântată pentru că mâinile mele rămân hidratate şi după spălare. Şi ce bine mă simt când nu mai văd acea peliculă albă de la suprafaţă care începuse să mă agaseze rău.

Pentru crema de mâini am folosit:

- 5 linguri unt de shea bio, nerafinat;
- 1 lingură ulei de cătină;
- 1 lingură glicerină vegetală;
- 3 linguri ulei de susan presat la rece (sau orice alt ulei vegetal presat la rece);
- 1 linguriţă ceară de albine;
- 10 picături ulei esenţial preferat (opţional).

Se topesc pe baie de abur untul de shea şi ceara de albine.

După ce se topesc, se iau de pe foc, se adaugă şi celelalte ingrediente. Se toarnă într-un recipient cu pompiţă pentru o folosire mai uşoară.

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod