Cuişoarele: De ce ar fi bine să le consumi?

Îmbunătăţesc circulaţia periferică şi sunt considerate un anestezic natural. Descoperă ce alte beneficii au pentru sănătate!


Potrivit unor studii, cuişoarele conţin cei mai puternici antioxidanţi naturali. Cuişoarele au un gust iute-amărui, fierbinte şi persistent, potolesc setea şi pot înlocui sarea. În bucătărie se folosesc în prepararea prăjiturilor cu fructe, dau aromă vinului fiert şi ceaiului. De asemenea, bucătarii adaugă cuişoare în preparatele din carne, în unele sosuri, ciorbe, în produsele marinate sau în conserve.

În ceea ce priveşte proprietăţile terapeutice ale cuişoarelor, acestea nu sunt deloc de neglijat.

Astfel:

1. Datorită proprietăţilor antiseptice, se folosesc în stomatologie: calmează durerile de dinţi şi dezinfectează cavitatea bucală;

2. Cuişoarele conţin eugenol, de aceea sunt considerate un anestezic natural;

3. Sunt o sursă importantă de mangan, fibre, vitamina C, acizi graşi omega 3, calciu şi magneziu;

4. Ajută în procesul de digestie;

5. Acţionează împotriva colicilor;

6. Întăresc imunitatea organismului;

7. Sunt eficiente împotriva viermilor intestinali;

8.

Combat infecţiile de la nivelul urechilor, nasului, gâtului şi organelor genitale;

9. Îmbunătăţesc circulaţia periferică;

10. Se folosesc împotriva vomei, diareei, indigestiei şi balonării;

11. Uleiul de cuişoare se foloseşte împotriva răcelii: se pun câteva picături în apă fiartă şi se fac inhalatii; de asemenea, calmează tusea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod