6 trucuri pentru curăţarea şi exfolierea tenului

Nu ai nevoie de toner şi exfoliant din comerţ când natura ne oferă atât de multe soluţii pentru a avea o piele perfect catifelată şi hidratată. Iată câteva reţete rapide ca să ai un ten

Nu ai nevoie de toner şi exfoliant din comerţ când natura ne oferă atât de multe soluţii pentru a avea o piele perfect catifelată şi hidratată. Iată câteva reţete rapide ca să ai un ten luminos, curat şi ca să previi îmbătrânirea prematură a pielii!

Ca să ai un ten curat şi perfect hidratat este esenţial să apelezi la un periaj uscat al pielii sau la măştile exfoliante naturale care îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii şi permit o absorbţie mai bună a substanţelor hidratante din cremă.

Ca să nu apelezi la soluţiile din comerţ care adesea conţin mult mai multe substanţe nocive decât benefice, iată ce opţiuni naturale ai:

1. Ceaiul verde pentru curăţarea şi tonifierea tenului

Nu ai nevoie de niciun toner scump din comerţ când ai ceaiul verde pe care îl consumi pentru proprietăţile lui anticancerigene şi de uşurare a digestiei. Singura condiţie este să alegi un ceai verde de calitate, sub forma de frunze şi care să fie organic (de preferat) pentru a beneficia de efectele lui.

Prepară ceaiul în mod normal, adăugând o linguriţă de ceai la o cană cu apă fiartă, lasă la infuzat 8-10 minute (acesta este timpul care permite eliberarea substanţelor benefice anti-îmbătrânire şi anticancerigene, după cum susţine dr. David Servan Schreiber în cartea sa "Anticancer"). Pune ceaiul într-un recipient cu pulverizator şi păstrează-l la frigider. Pulverizează pe faţă de câte ori simţi nevoia: lasă să intre în piele sau îndepărtează cu o dischetă demachiantă.

2. Apă/hidrolat de trandafiri, lavandă sau muşeţel

Le găseşti în diverse magazine online şi le poţi folosi cu succes pentru curăţarea şi tonifierea tenului.

3. Miere de albine naturală pentru curăţare şu exfoliere uşoară

Amestecă o lingură miere de albine cu puţină apă călduţă. Masează faţa cu acest amestec, lasă-l să acţioneze câteva minute şi îndepărtează cu apă călduţă.

4. Periajul uscat al feţei

Cu ajutorul unei mănuşi pentru exfoliere sau o perie din fibră vegetală efectuează un masaj circular al feţei. Vei constata singură efectele benefice! Celulele moarte de la suprafaţa pielii sunt îndepărtate, iar crema pe care o vei folosi pentru hidratarea tenului va fi complet absorbită în piele.

5. Exfoliere cu fulgi de ovăz

Amestecă 1 lingură fulgi de ovăz cu miere de albine naturală şi ulei vegetal presat la rece (jojoba, măsline, migdale, avocado). Masează tenul cu mişcări circulare, lasă să acţioneze 10 minute şi îndepărtează cu apă călduţă, terminând cu un jet de apă rece.

6. Exfoliere cu zaţ de cafea

Amestecă zaţ de cafea cu miere de albine şi ulei vegetal presat la rece. Masează delicat tenul, lasă să acţioneze 10 minute şi îndepărtează cu apă călduţă, terminând cu un jet de apă rece.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod