3 întrebuinţări eficiente ale uleiului de cocos presat la rece

Demachiază perfect şi îl poţi folosi pentru hidratarea pielii. Tenul tău va străluci şi va căpăta un aspect proaspăt după ce-l foloseşti cu regularitate.


Uleiul de cocos face minuni pentru piele şi păr. Îl folosesc de câţiva ani buni şi efectele lui nu au încetat să mă uimească. Tenul capătă o strălucire aparte atunci când îl foloseşti cu regularitate şi recurgi la o exfoliere pe săptămână. În plus, el poate să fie aplicat uşor pe păr înainte de a-l spăla cu câteva ore pentru a-l hidrata şi a-i conferi strălucire.

Îţi recomand să alegi un ulei de cocos presat la rece care trebuie să aibă un miros puternic de nucă de cocos.

Celelate sortimente pot să fie rafinate şi expuse căldurii în timpul procesării, iar proprietăţile lor sunt reduse.

Îmi place să folosesc uleiul de cocos pentru:

1. Demachiere

Umezeşte faţa şi masează cu ulei de cocos, inclusiv ochii pentru a îndepărta rimelul. Apoi umezeşte două dischete demachiante şi şterge delicat tenul şi ochii. Vei observa cât de uşor îndepărtezi tot machiajul cu ajutorul uleiului de cocos. Apoi la final îmi place să aplic o cantitate mică de ulei peste toată faţa, masând delicat pielea.

2. Hidratarea tenului şi a corpului

Aplică o cantitate mică de ulei dimineaţa şi seara pe tenul proaspăt spălat şi masează delicat. De asemenea, pentru hidratarea corpului este mai bine să foloseşti uleiul de cocos seara, după baie, pentru că va pătrunde mai uşor în piele.

3. Hidratarea părului

Dacă ai timp aplică o cantitate generoasă de ulei de cocos pe scalp şi tot firul de păr, efectuând un masaj uşor. Acoperă cu un prosop cald pentru a permite uleiului să hidrateze mai puternic părul.

Este de preferat să-l laşi cât mai mult timp pe păr, chiar şi de seara până dimineaşa. Însă, dacă nu ai timp este bine să-l aplici şi să-l laşi măcar o jumătate de oră să acţioneze. Apoi părul se spală în mod obişnuit, folosind şamponul şi balsamul.

De asemenea, poţi să foloseşti uleiul de cocos pentru exfoliere dacă îl amesteci un zahăr brun, mălai sau tărâţe. Efectul va fi unul spectaculos, iar în plus pielea ta va rămâne perfect hidratată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod