Solutii care impiedica ruptura de perineu la nastere

"Mi-am pregatit perineul cu acest dispozitiv si el a ramas intact la nastere!"


Iata povestea Iulianei Hayrhofer, mama a doi a doi copii nascuti natural cu ajutorul noului dispozitiv. "Pe perioada primei mele sarcini am cautat tot felul de modalitati pentru a-mi pregati perineul, deoarece eram ingrozita de ideea de a fi taiat perineul la nastere (epizotomie). O prietena mi-a povestit despre acest "balon" - epi-no. La inceput mi s-a parut foarte scump, dar faptul ca ea nu a avut nicio problema la nastere, m-a determinat sa il iau in considerare. Dupa ce am cerut parerea medicului meu ginecolog, l-am cumparat si am fost surprinsa cat de bine erau structurate instructiunile si multitudinea de exercitii pe care le puteai face.

Am inceput sa-l folosesc la inceputul ultimului trimestru de sarcina pentru tonifierea perineului. M-a ajutat extrem de mult sa inteleg cum va trebui sa contract si sa relaxez eficient perineul in timpul nasterii. Apoi in ultimele 3 saptamani de sarcina l-am folosit in fiecare zi pentru a face stretchingul perineului asa cum era recomandat in instructiuni, dar si de catre moasa mea. Chiar daca nu am reusit sa umflu balonul mai mult de 7-8 unitati pe grila de masurare nu a fost nevoie ca perineul meu sa fie taiat la nastere si nici alte rani nu s-au produs.

Dupa experienta mea il recomand fara rezerve tuturor femeilor insarcinate asa cum am facut-o si pentru prietenele mele care in final au avut experiente la fel de bune ca a mea. O prietena a mea din Spania s-a pregatit cu ajutorul dispozitivului, iar doctorul ei i-a spus ca in afara de penisului sotului ei nimic nu trebuie sa intre in vaginul ei. Nu toti medicii sunt deschisi ideii de antrenare a perineului in acest fel pentru evitarea epiziotomiei sau a rupturii acestuia la nastere, insa nu ar trebui sa va lasati descurajate".
(Povestea Iulianei Hayrhofer a fost preluata de pe site-ul www.activecenter.ro).    

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 26 Mar 2014, 15:24
    Inlocuitori epiNo

    Pentru a inlocui epiNo se poate face masaj perineal ca si in vide-ul urmator: http://www.youtube.com/watch?v=5EtMFK77oIc combinate cu exercitiile Kegel. Totul e sa iti tonifiezi perineul si sa inveti sa il relaxezi. Relaxarea este cheia, caci se elibereaza presiunea din zona.

    1
    0

  • Felicia pe 28 Dec 2012, 16:54
    Adevarat

    Eu l-am folosit incepand cu saptaman 37. Am nascut o fetita de 3600 si 57 cm cu perineu intact. Nastere primpara (adica prima nastere) declansata natural.

    2
    1

  • alex pe 22 Mai 2012, 14:39
    interesant......

    nu neaparat sa folosesti un dispozitiv anume, masajul se poate face si cu degetele foarte simplu,folosind uleiuri anume pt elasticitatea perineului.

    2
    1

  • didi pe 22 Feb 2010, 13:01
    va cred

    eu va cred pt ca fetita mea a avut 4 kg iar eu efectiv nu am avut nicio relatie sexuala pe timpul sarcinii pt k sotul a fost plecat exact 9 luni si de acewea am fost rupta si taiata si facuta goblen k ma mai doare si acum dupa ce au trecut 16 ani

    3
    0

  • elenush05 pe 19 Feb 2010, 20:05
    Interesant...

    extrem de interesant articolul..sunt curioasa daca are rezultat sigur acest dispozitiv.deasemeni trebuia scris si pretul acestuia,macar pentru informare!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod