Nevoile fundamentale ale femeii

Echilibrul este consecinta satisfacerii nevoilor fizice si psihice. Tu stii care sunt nevoile tale fundamnetale?
Echilibrul este un deziderat, este ceva catre care tindem. Tot ceea ce se intampla in jur are efect asupra echilibrului interior, iar ceea ce gandesti, simti si iti doresti se reflecta in actiunile tale exterioare. De fiecare data, scopul este acelasi: obtinerea si mentinerea echilibrului interior.

Povestea elefantului


Cel mai mare mamifer terestru nu poate sta in picioare decat daca se sprijina concomitent pe cel putin trei picioare. In caz contrar, cade. Elefantul esti tu si psihicul tau, iar picioarele elefantului sunt viata interioara (gandurile, sentimentele, complexele si dorintele tale), viata sociala (prietenii, rudele), viata de familie (partenerul de viata si copiii) si viata profesionala (activitatea ta, modul in care castigi bani).
Poate fi in "aer" un singur picior!

Femeia - un barbat "mai altfel"


Din punct de vedere psihic, s-a stabilit ca femeia difera de barbat. Nevoile fundamentale ale femeii sunt, insa, identice cu cele ale barbatului. Demonstratia a fost facuta de un celebru psiholog, care a stabilit ca psihicul uman are aceleasi necesitati, indiferent de sex.

Psihologul in cauza este Abraham Maslow si el a stabilit ca omul are cinci nevoi fundamentale, incepand cu nevoile fiziologice (mancare, somn, sex), urmata de nevoia de siguranta si stabilitate.
A treia nevoie fundamentala este cea a interactiunilor sociale, nevoia apartenentei unui grup si unei familii. A patra necesitate este cea a respectului de sine, a increderii in sine si in semeni, in timp ce ultimul etaj este cel al afirmarii sociale si al creativitatii. Foarte important este faptul ca nu se poate trece la o etapa superioara, inainte ca nevoile nivelului anterior sa nu fie indeplinite.

Nevoile speciale


Femeia are toate aceste nevoi, a caror satisfacere tine de felul de a fi si de personalitate.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • omidutza1987 pe 15 Feb 2011, 09:22
    nevoile fundamentale

    De ce nu va documentati inainte de a posta.Omul nu are numai 5 nevoi fundamentale sunt mai multe,daca ar vedea Abraham Maslow ce minuni se scriu pe aici.......

    2
    0

  • Necula Mariana pe 27 Mar 2010, 08:02
    Nevoile fundamentale ale femeii

    Un articol in care m-am regasit pe mine . Va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod