Sănătate. Un nou tratament fără substanţe chimice pentru articulații

Problemele articulare, urmările traumatismelor, rănile dificile, leziunile nervoase, toate pot fi tratate prin infiltrații de plasmă bogată în trombocite sau plachete, cum mai sunt numite în termeni medicali.
Procedeul revoluționar, folosit în ultimii ani în tot mai multe domenii medicale, se aplică în ortopedie la nivelul coloanei vertebrale, la umăr, cot, genunchi, gleznă sau șold, cu efecte spectaculoase, susține dr. Ilie Roșca, directorul medical al Bio Ortoclinic. 

Fiind considerată la nivel mondial una dintre cele mai inofensive și netoxice metode de control în procesul de regenerare injectarea de plasmă bogată în plachete (PRP - Platelet Rich Plasma) este un tratament revoluționar, care are la bază o idee simplă: aceea de a folosi pentru vindecarea și regenerarea țesuturilor, resursele interne ale fiecărui organism.
 

Trombocitele, celule care se găsesc în sânge și care intervin imediat posttraumatic, asigurând atât oprirea sângerărilor (inițiază procesul de coagulare) cât și vindecarea plăgilor, se găsesc în plasma preparată prin recoltarea unei mici cantități de sânge de la pacient (similară cu prelevarea de sânge pentru analize). Sângele este apoi prelucrat prin centrifugare, proces care separă plachetele de celelalte celule sangvine. Lichidul obținut este un cocktail concentrat de factori de creștere, capabil să influențeze semnificativ regenerarea țesuturilor. 

Virtuţiile tratamentului cu plachete sunt cunoscute de mai mulți ani, fiind aplicate inițial în medicina sportivă, pentru vindecarea leziunilor osteo-tendinoase și ligamentare și recuperarea rapidă a sportivilor de performanță.
"În prezent, indicațiile tratamentului cu PRP s-au extins, acesta fiind folosit pentru regenerarea nervilor, oaselor, mușchiului cardiac, vindecarea rănilor dificile, îmbunătățirea aspectului pielii. Infiltrațiile cu PRP pot fi realizate în ambulator, fie că e vorba de epicondilită laterală, fasceita plantară, tendinită/ tendinoză ahileana, tendinită/ tendinoză patelară sau condropatii în stadii incipiente și nu numai", explică specialistul celei mai mari clinici de vertebrologie din România, dr.
Ilie Roșca.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod