Examinare gratuita pentru osteoporoza

In Romania, 1 din 3 femei sufera de-a lungul vietii o fractura osteoporotica. Acum ai sansa sa iti faci gratuit o osteodensitometrie cu ultrasunete si sa beneficiezi de consiliere de specialitate.
Intre 7 septembrie si 31 octombrie 2009 in farmaciile Centrofarm din tara poti sa verifici sanatatea oaselor tale. Actiunea face parte dintr-o campanie lansata cu scopul de a educa publicul larg despre preventia unei boli care inca sufera de o constientizare in general redusa: osteoporoza.

Programul national include urmatoarele judete: Arad, Alba, Arges, Bacau, Brasov, Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi, Mures, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vaslui. Pentru detalii despre programul si adresele farmaciilor unde au loc consultatiile gratuite intra pe site-ul www.centrofarm.ro.

Osteoporoza este o boala dificila, care, cu cat e depistata mai devreme, cu atat e mai usor de tratat.
Cred ca educatia in aceasta privinta si prevenirea nu sunt niciodata indeajuns, de aceea am initiat si in acest an o campanie ce ofera gratuit o osteodensitometrie cu ultrasunete si sfaturi de specialitate. Sfatuim toate femeile care se apropie sau au intrat la menopauza sa efectueze aceasta masuratoare!
”, declara Dorin Catana, Director General Centrofarm.

In Romania, osteoporoza este o problema de reala importanta, in conditiile in care studiile releva faptul ca una din trei femei sufera de-a lungul vietii de o fractura osteoporotica, iar 80% dintre cei aflati la risc inalt de osteoporoza si care au suferit deja cel putin o fractura nu sunt nici identificati, nici tratati pentru osteoporoza.


20 octombrie - Ziua Internationala a Osteoporozei

Cu aceasta ocazie medicii ortopezi, reumatologi si endocrinologi vor trage un semnal de alarma asupra pericolului pe care il reprezinta maladia supranumita "hotul tacut" si vor lansa un mesaj prin care sa creasca gradul de constientizare asupra importantei preventiei, pentru evitarea instalarii osteoporozei.
In cadrul unui eveniment, specialistii vor aborda toate metodele de profilaxie in domeniul osteoporozei si vor sublinia importanta adoptarii unui stil de viata sanatos si a unui comportament responsabil, pentru a bloca, din start, deteriorarea sistemului osos.


Multe femei nu au auzit niciodata de osteoporoza

Medicii sustin ca in Romania o mare parte dintre femei nu a auzit niciodata de osteoporoza, desi este foarte posibil ca multe dintre ele sa fie predispuse sau sa prezinte deja unul sau mai multi factori de risc. Lipsa informarii si slaba educare a publicului despre osteoporoza fac ca aceasta maladie, care se instaleaza fara sa genereze niciun fel de simptome, sa fie neglijata pana in momentul in care se manifesta printr-o fractura.
 
Odata aparuta prima fractura, riscul este ca 1 din 5 femei sa sufere o noua fractura in urmatoarele 12 luni.
Statisticile arata ca una din cinci persoane in varsta de peste 50 de ani, care a suferit o fractura de sold, moare in acelasi an. De aceea este important de stiut ca boala poate fi pur si simplu prevenita, prin "construirea" unor oase puternice inainte de varsta de 30 de ani.

Verifica intr-un minute daca risti sa faci osteoporoza!
Avantajele pe care ti le aduce sportul
Osteoporoza, boala care afecteaza si barbatii

 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 5 Mai 2011, 20:19
    osteoporoza - fractura

    intai as vrea sa stiu daca acum , cu recomandare de la medicul de familie se face undeva, analiza DEX, gratuit . de curand am suferit si o fractura la mana . stiu ca am osteopenie -2, trebuie sa fac vreun anume tratament ? trebuie sa iau cumva calciu ? va multumesc mult

    0
    3

  • ElinaaGroup pe 20 Oct 2010, 10:49
    Osteoporoza - detalii, recomandari

    Informatii detaliate despre osteoporoza, afectiuni ale sistemului osos si articulatiilor, prevenire sau remediere. Rog mail la promo@elinaagroup.eu cu subiectul "solicitare informatii prevenire osteoporoza"

    4
    0

  • Rusu Elisabeta pe 12 Oct 2009, 18:02
    Osteoporoza

    O idee exceptionala. Felicitari. A face un bine celor care sunt saraci, in zilele noastre... mai rar, dar se pare ca mai exista si persoane a caror suflet mai emana bunatate. Bine faceti, bine primiti. Inca o data felicitari si o zi buna.

    0
    1

  • gica pe 29 Sep 2009, 11:33
    ...

    Femeile nu sunt afectate in mai mare masura decat barbatii de osteoporoza - dovada faptul ca nu sunt mai multe femei in varsta decat barbati in varsta cu oase rupte, desi femeile in varsta sunt mai numeroase decat barbatii. Dar femeile se indoapa mai mult cu medicamente, deci ele sunt grupul tinta al producatorilor de medicamente pentru tratarea si prevenirea osteoporozei - ca barbatii degeaba se duc al control, ca tot nu pot fi convinsi sa ia medicamente inutile.

    1
    1

  • balint anna pe 15 Sep 2009, 14:57
    barbatii de ce nu?

    osteoporoza afecteaza si barbatii!ei de ce nu sint primiti la controale???

    0
    0

  • simona pe 14 Sep 2009, 18:23
    unde?

    unde pot face examinarea gratuita in Cluj-napoca ?

    1
    0

  • PREDA M pe 14 Sep 2009, 15:25
    ex

    Buna ziua In Craiova se poate face aceasta examinare gratuita?

    0
    0

  • preda marcel pe 14 Sep 2009, 15:23
    analiza

    In Craiova exista centrofarm pentru analiza?

    0
    0

  • andreea pe 14 Sep 2009, 11:36
    buna

    De ce programul nu include si judetul Timis?

    0
    0

  • gheorghe raicu pe 14 Sep 2009, 11:28
    salariat

    barbatii sunt refuzati la testare

    0
    0

  • mara pe 13 Sep 2009, 18:53
    Examinare gratuita pentru osteoporoza

    Sa inteleg ca doar in acele judete sunt probleme cu osteoporoza sau pe ce criteriu s-au ales acele judete inscrise in programul national?consider ca , ar fi fost mai benefic sa se extinda pe toata tara programul

    0
    0

  • dulca maria pe 12 Sep 2009, 09:19
    osteoporoza

    Si eu mi-am facut osteodensiometrie la un centru medical dar nu stie nimeni sa mi-l citeasca.Ma refer,bineinteles la doctori.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod