Durerea de spate: 6 cele mai frecvente cauze care o declanşează




4. Fibromialgia


Fibromialgia, o afecțiune cronică manifestată prin oboseală, depresie și dureri musculare, ale ligamentelor sau ale tendoanelor în cel puțin 11 din cele 18 puncte sensibile din zona coatelor, a spatelui, a cefei, a genunchilor sau a șoldurilor, reprezintă, de asemenea, o posibilă cauză a durerilor de spate. În astfel de cazuri doar medicul poate prescrie un tratament, în funcție de fiecare caz în parte.


5. Osteoporoza


Osteoporoza cauzează, o dată cu înaintarea în vârstă, o scădere a rezistenței oaselor. Pe fondul acestei fragilităţi, întinderile zilnice, ridicarea unei oale, căratul unei sacoșe de la piață sau o căzătură pot determina fracturarea oaselor slăbite.
Problema poate fi remediată printr-un tratament adecvat și prin intervenție chirurgicală.


6. Infecţia, diabetul, bolile de rinichi sau metastaze ale oaselor


O infecție, diabetul, o boală a rinichilor sau metastazele osoase ale diferitelor cancere pot fi, în cazuri ceva mai rare, cauze ale durerilor de spate. Acestea se depistează însă prin investigații suplimentare și se tratează doar la recomandarea medicului. „Cum toate aceste posibile cauze ale durerilor sunt greu de stabilit de cineva care nu e de specialitate, este bine să mergi la medic atunci când problemele se acutizează, pentru a primi tratamentul potrivit”, a subliniat dr.
Ion Manea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod