Artroza, afectiunea care nu iarta

De ce se spune ca artroza este o boala care nu iarta? Pentru ca este una dintre cele mai frecvente boli degenerative articulare care survine inevitabil odata cu varsta. Si, cu totii stim, omul nu a gasit inca leac impotriva imbatranirii.


Procesul patologic al artrozei cuprinde intreaga articulatie. Aceasta afectiune are o larga incidenta la nivel mondial: 630 de milioane de persoane sufera de artroza, ceea ce reprezinta un procent de 10-12% din populatia globului, in timp ce peste 80% din persoanele trecute de 55 de ani reprezinta modificari radiologice de artroza.

 

Cum se dezvolta artroza in organism?


Artroza se declanseaza atunci cand anumiti constituienti proteici se modifica, in timp ce altii isi maresc numarul sau dimensiunea. Este de fapt o incercare a organismului de a se repara prin proliferarea celulelor cartilajului, dar rezultatul acestul balans intre actiunea de distrugere si aceea de regenerare este un cartilaj care face sa dispara netezimea suprafatei de legatura a oaselor si care le permite acestora sa alunece.

Acest proces este insotit de o producere in masa a enzimelor care de obicei se afla in celulele cartilajului. Actiunea acestor enzime cauzeaza o inflamare locala, care mareste deteriorarea tesutului. In curand, apar mici eroziuni pe suprafata cartilajului, care pare acum a fi plin de mici cratere. Astfel, osul vecin va fi deteriorat, prezentand fisuri si chisturi.

In acelasi timp, in incercarea organismului de a-si dezvolta suprafata de contact dintre oase si de a obtine astfel o mai mare stabilitate, osul creste.

Dar acest os nu mai este unul normal, ci este mai teapan si mai susceptibil la microfracturile care au loc mai ales cand articulatiile suporta o greutate neobisnuit de mare.

Din cauza procesului inflamatoric, fiecare element al articulatiei se hipertrofiaza: tendoanele, muschii, ligamentele si capsula articulara.

Evolutia acestei boli difera de la pacient la pacient. Aceasta afectiune poate sa se dezvolte pana la distrugerea totala a articulatiei, sau poate sa se stopeze la un moment dat. Exista pacienti cu degete deformate dar care nu simt nici o durere, pe cand altii pot sa invoce dureri mari in acelasi timp cu o deformare evidenta a articulatiilor.


Ce declanseaza artroza?

Ruxandra Ionescu, seful Departamentului de Medicina Interna si Reumatologie din cadrul spitalului "Sf. Maria", spune ca "factorii de risc in artroza sunt sexul, traumele si stresul repetativ caruia ii este supusa articulatia, obezitatea sau factorii genetici. In ceea ce priveste sexul, femeile sunt mult mai predispuse la a avea aceasta afectiune decat barbatii. Artroza ocupa locul 4 in randul bolilor care cauzeaza incapacitatea de munca la femei si locul 8 pentru barbati. Alti facori de risc sunt slabiciunea cvadricepsului (si aici este vorba de artoza care afecteaza genunchiul), bolile inflamatoare articulare si deficientele nutritioanle, in special de vitamina C si D".


Artroza la degete este mai frecventa la femei, demonstrand o incidenta genetica mare. Artroza care afecteaza genunchii sau soldul este mai frecventa la persoanele obeze. Cei care nu au o pozitie de stat corecta pot dezvolta si ei artroza la genunchi. Aceasta afectiune este favorizata si de tulburari metabolice, cum ar fi hipertiroidismul sau diabetul.

Seful Departamentului de Medicina Interna si Reumatologie din cadrul spitalului "Sf. Maria" precizeaza ca foarte multi tineri au aceasta boala instaurata la nivelul articulatiilor, dar efectele nu se vad decat mai tarziu. Studiile arata ca 35% din oameni au artroza inca inainte de 30 de ani, insa este una de tip asimptomatic.

 

Cum se manifesta artroza?

Ruxandra Ionescu spune ca inainte de aparitia durerii, pacientii se pot plange de un disconfort in zona articulatiilor si o senzatie de oboseala in corp. Aceasta precizeaza ca durerea apare ulterior miscarii sau in urma folosirii repetate a aceleiasi articulatii.

Mai tarziu, pacientii se plang de durere in articulatii in momentul in care se misca dupa o perioada mai lunga lipsita de activitate, cum ar fi somnul sau statul pe scaun pentru un timp indelungat. In cazul pacientilor cu artroza la genunchi sau la sold, urcatul si coboratul scarilor se pot face anevoios.


 

Se poate trata artroza?

Boala artrozica tratata intr-o stare incipienta cu medicamentul potrivit se poate ameliora, conform celui mai recent studiu desfasurat in tara noastra de compania farmaceutica Walmark.

In perioada martie-noiembrie 2005, sub indrumarea Ruxandrei Ionescu s-a desfasurat la Spitalul Clinic "Sf Maria" din Bucuresti un studiu terapeutic pe o paleta de 56 de pacienti.

Pe parcusul celor 6 luni s-a evaluat eficienta si siguranta in administrare a celui mai nou supliment alimentar din gama sa, ArtroStop Rapid. In principal, a fost urmarita evolutia simptomelor pacientilor, cum ar fi durerea articulara la repaus si la mobilizare sau intepenirea articulatiilor dimineata la trezire. Paralel cu administrarea ArtroStop Rapid, cei 56 de pacienti au urmat si un tratament antiinflamator.

"Dupa 3 luni de administrare a suplimentului a fost constata o imbunatatire semnificativa a tabloului clinic al bolii artrozice. Efectele benefice ale terapiei cu ArtroStop Rapid au fost si mai evidente dupa 6 luni de utilizare a produsului, procentul cazurilor ameliorate semnificativ ajungand la 88%", precizeaza Ruxandra Ionescu.

Aceasta a subliniat ca suplimentul natural nu are efect in cazurile avansate ale bolii, astfel explicandu-se cei 7% dintre pacienti a caror stare s-a agravat dupa cele 6 luni.

Starea a 5% dintre subiectii studiului a ramas aceeasi pe toata perioada studiului. Ruxandra Ionescu a precizat ca "folosirea suplimentului natural a redus considerabil si consumul de antiinflamatori nesteroidieni".

Substantele active din ArtroStop Rapid, glucozaminul sulfat si condroitinul sulfat contribuie la regenerarea si consolidarea cartilajelor articulare. Durerile articulare asociate acestei boli sunt ameliorate prin cea de a treia substanta activa continuta de ArtroStop Rapid, extractul standardizat din coaja arborelui Boswelliia seratta, Boswellin.

Astfel de studii terapeutice ca acela efectuat la spitalul clinic Sf Maria din capitala sunt desfasurate in momentul de fata de compania Walmark in tari precum Ungaria si Cehia.

 

Comentariile 1-50 din 94

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sandy pe 18 Oct 2015, 22:02
    dureri enorme articulatiilor minilor

    ma numesc sandy si am 25 ani,de vreo 3 ani am dureri ale articulatiilor minilor(dureri de puls),mereu incercam sa uzez banda elastica care imi ajutau impotriva durerii. am facut examen de IRM a articulatiei metacarpofalangine dreapta si stinga avind ca concluzie SEMNE DE ARTROZA INCIPIENTA LA NIVELUL OASELOR CARPIENE PREZENTATA PRIN SCLEROZA SUBCONDRALA. am urmat un tratament de antiinflamator de diclofenac dar dupa o luna durerile au aparut di nou. va rog frumos ce as putea face,am nevoie de un sfat. va multumesc.

    1
    0

  • E.L. pe 10 Mar 2015, 15:34
    artroza

    am 72 de ani, sunt asistenta; gonartroza si toate artrozele ..cred :)) se trateaza cu cartilaj de rechin 4 tab/zi (Walmark este cea mai sigura farm) si spirulina 4 buc/zi ca sa activeze mai bine cartilajul 100 buc=59 lei la Plafar Kaufland, cel mai convenabil si spiruina 200buc 23lei; ma simt excelent; nu mai puteam cobori treptele numai cu ambele picioare pe fiecare treapa; am incercat dupa 1 luna... ah; am coborat dela et 4 intr un minut; lucru pe care il faceam in 4 min; ieri am venit pe jos acasa din oras; nu as fi crezut sa mai vad asta; am gonartroza la stg si coxartroza dr; am incerat cu artrostop rapid cu acid hialuronic; s a mai ameliorat, dar ca acum..nu.. nu mai am durei,, 12/14 saptamani este tratam cu pauza 1 luna parca..eu sunt la a doua luna de tra. am gasit cu bonus 100+30t cartilaj

    0
    1

  • Adrian pe 12 Oct 2014, 21:29
    Artroza

    Artroza este o afectiune degenerativa cu localizare la nivelul diverselor articulatii:sold (coxartroza),genunchi (gonartroza),colana (spondiloza). Medicina naturista dispune de tratament foarte efficient in aceasta problema de sanatate,constand in:-plante cu effect antiinflamator -plante cu effect de regenerarea a cartilajului -plante cu effect de refacere a lichidului sinovial -plante cu efect de alcalinizare a organismului Tratamentul se urmeaza timp de 3 luni de zile,perioada in care durerile generate de artroza se diminueaza simtitor pana la disparitie. Pentru tratarea artrozei si refacerea cartilajului articular sunt necesare mai multe cure de tratament consecutive,urmare de perioade de pauza. Vestea cea mai buna este ca persoanele care apeleaza la tratamentele naturiste,sunt consecvente si increzatoare in eficienta acestor produse,nu ajung la protezari ale articulatiilor care,de cele mai multe ori,comporta un risc crescut. Segmentul de populatie la care tratamentul naturist are rezultate garantate este 45-70 ani ani.Dupa aceasta varsta,eficacitatea tratamentului scade,insa poate fi administrat ca si tratament antiinflamator si analgezic (reducerea durerii). Scriti-mi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com si ,in schimbul unui onorariu modic,am sa va intocmesc schema te tratament pe baza de plante pe care sa o urmati timp de 3 luni de zile. Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist,Timisoara, colaborator al revistei Formula As

    0
    0

  • Adrian pe 19 Sep 2014, 08:38
    Artroza

    Artroza este o afectiune care,in functie de stadiu,se poate trata prin tratament pe baza de plante. Acesati si pagina de interenet pentru mai multe detalii: http://tratamentnatural.com/

    6
    2

  • oprea pe 29 Iun 2014, 09:59
    fibromialgie

    stie cine un tratament pentru fibromialgie , noduli durerosi picioare , burta

    0
    2

  • ana mincu pe 8 Apr 2014, 11:24
    gonatroza bilaterala

    stie cineva cat costa operatia de gonartroza la baltazar

    6
    0

  • Ioana Brenciu pe 7 Feb 2014, 11:58
    Coxartroza

    Mama mea a fost operata de coxartroza la dr Andrei Bogdan, are proteza cimentata de titan. Operatia a mers bine, medicul foarte amabil si serios, iar conditiile de la spitalul Floreasca...nu la fel de bune ca medicul, dar acceptabile, iar cel mai important lucru este faptul ca spitalul ne-a dat proteza gratuit. Acum are 2 ani de la operatie si mergem sa il operam si pe celelalt.

    4
    0

  • mariuscristea pe 30 Ian 2014, 11:32
    Putin ajutor?

    Mama s-a operat la dr Andrei Ioan Bogdan, are proteza de sold, are 3 saptamani de la operatie. Este bine, chiar foarte bine dar vrem un kinetoterapeut cu care sa lucreze acasa. Stiti pe cineva amabil si priceput care merge la pacienti acasa?

    1
    0

  • Alinpopa pe 27 Ian 2014, 12:44
    Experienta prin care am trecut

    Buna ziua. Numele meu este Florin, am 32 de ani si in urma cu 3 ani am fost diagnosticat cu NACF (necroza cap femural) stadiu I-II. Initial am fost la o consulatie la Foisor si mi-au dat sa fac un RMN. La RMN a reiesit diagnosticul, apoi a inceput un calvat pentru ca am fost la Foisor si mi-au spus: proteza, la Municipal: proteza, la CFR: proteza, la Floresca: foraje decompresive, celule STEM din cresta iliaca (dr Andrei Ioan Bogdan). Nu stiam pe cine sa cred si ce sa fac si m-am decis sa merg in Austria unde am primit aceeasi rezolvare ca la Floresca. M-am operat in Austria si apoi am fost la medicul de la Floresca sa ii multumesc pentru sfaturile corecte si am ramas la dlui sa ma urmareasca. Am facut 4 RMN de atunci, sunt bine, si ii multumesc pe aceasta cale pentru ca este un profesionist foarte bun pentru ca este foarte informat despre cele mai bune tratamente.

    0
    0

  • Cristinica34 pe 10 Ian 2014, 12:38
    Povestea mea...

    Buna ziua, as vrea sa va impartasesc o experienta de-a mea. Am 42 de ani, sunt putator de cuvant la Politie si de 4 ani viata mea a devenit un calvar pentru sufar de coxartroza dr si gonartroza la ambii genunchi. Nu ma puteam incalta, nu puteam sa imi iau pantaloni, nu puteam sa iau ceva de jos, nu puteam sa mai stau la birou, un calvar. In urma cu 3 luni mi-am pus proteza de sold, in Bucuresti la spitalul Floresca, la dr Andrei Ioan Bogdan si dnul dr Badica. Echipa este exceptionala, medicii foarte amabili, seriosi. Ma simt excelent, nu mai am dureri, pot sa ma aplec acum. Dr Andrei mi-a facut injectii si la genunchi si sunt foarte bine. Va multumesc.

    0
    0

  • adi pe 8 Sep 2013, 12:11
    Artroza

    Artroza Artroza este caracterizata prin degenerarea cartilajului si deteriorarea celorlalte componente ale articulatiei, capetele oaselor, capsula si sinoviala. Fiind afectiuni cronice,simtomatologia se instaleaza treptat.Durerile apar in prima faza la schimbarea vremii sau dimineata la primele miscari.Articulatiile artrozice scartaie la miscari,iar cu timpul se instaleaza deformatiile articulare,anchiloza si impotenta functionala.Denumirea artrozelor este in raport cu localizarea lor.Apare de cele mai multe ori in contextul unor boli metabolice,degenerative sau odata cu inaintarea in varsta,la persoanele cu stil de viata sedentar si alimentatie necorespunzatoare( de cele mai multe ori,prea bogata in proteine animale).Poate avea diferite localizari,cele mai afectate fiind articulatiile mari:genunchi (gonartroza),solduri (coxartroza),umeri,coloana vertebrala (spondiloza). Cauze: -traumatisme puternice sau repetate asupra articulatiilor -supraponderabilitatea si obezitatea -factori hormonali (scaderea nivelului de estrogeni,testosteron si hormon de crestere) -expunera indelungata la frig,umezeala -inflamatii articulare provocate de infectii cronice -profesia (daca implica folosirea in exces a unei articulatii) -sedentarismul,subutilizarea articulatiilor -radicalii liberi -carentele alimentare (lipsa siliciului,calciului,vitaminei C,Seleniului,Zincului Tratament naturist: -colagenul din somon salbatic: colagenul actioneaza ca un tampon care protejeaza celulele de tensiuni si implicit mentine elasticitatea tesuturilor conectante, unele dintre cele mai importante fiind cele din alcatuirea cartilajelor articulatiilor. -glucozamina (hidroclorura): hraneste si mentine cartilajul sanatos si rezistent . Glucozamina (HCl) reprezinta o sursa pentru nutritia zilnica sanatoasa a articulatiilor, glucozamina acid clorhidric (HCl) ofera suport fundamental pentru amortizarea cartilajului, ceea ce face posibila miscarea in mod confortabil. -chondroitina: substanta care se gaseste in organism, are proprietatea de a da cartilajelor articulare flexibilitate si elasticitate. Totodata, condroitina combate actiunea enzimelor care distrug tesutul cartilaginos. Sulfatul de condroitina este o combinatie a condroitinei cu saruri minerale. -acidul hialuronic(din creasta de cocos): Lipsa acidului Hyaluronic conduce si la alte afectiuni in afara de artrita si osteoartrita cum ar fi: prolapsul valvei mitrale a inimii. Dar nu numai atita. Lipsa acidului Hyaluronic conduce la afectiuni ale retinei ochiului (detasarea retinei), Contractii musculare, Rahitism scheletic, Glaucom, Keratoconus, Fibromialgie, Acrogeria (ridarea premature a pielii), Sindromul imbatranirii premature, Hernii, Imbatrinirea cartilajelor. -cartilajul de rechin: ajută la menţinerea cartilajului articulaţiilor umane în bune condiţii şi suprimă reacţia inflamatorie a organismului. Ajută, de asemenea, la prevenirea modificărilor degenerative şi la orpirea neoformaţiei nedorite de vase sanguine, care alimentează celulele canceroase şi are o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar al organismului. -mucopolizaharidele din aloe vera si cartilaj de rechin -extractul din muguri de vita de vie: adjuvant in artoza la subiecti relativ tineri (40-60 ani), artrite la nivelul articulatii mici, artrite deformante; imunodeficienta, angine repetate, in special cu streptococ, leucocitoza, limfocitoza -extractul din muguri de jneapan: adjuvant in reumatism cronic, artroza vertebrala, coxartroza si gonartroza, cu simptome ce acompaniaza fenomenele dureroase (insomnie, nervozitate); consolidarea fracturilor, osteoporoza -coada calului:prin cuontinutul bogat in minerale precum siliciu,calciu -siliciul organic: este eficient mai ales pentru stoparea proceselor degenerative la nivelul tesuturilor moi din articulatii. -celadrin: opreste uzura continua a membranei sinoviale, care cauzeaza intarirea, rigidizarea si functionalitatea redusa a articulatiilor -ashwaganda: astenie generala, convalescenta, sindromul de uzura fizica si psihica a varstei mijlocii, oboseala, stare letargica, anxietate, stres, depresii, reumatism, sindroame inflamatorii, artrite, imunitate scazuta, numar scazut de leucocite sau hematii. -zincul: studii stiintifice au demonstrat faptul ca in caz de boala articulara se produce o scadere a zincului in organism tot asa cum multe din manifestarile care apar la nivelul articulatiilor (inflamatie, durere) dispar dupa administrarea preparatelor pe baza de zinc. -vitamina C:stimuleaza productia de colagen si elastina. Pentru retete personalizate de tratament,dieta si alte informatii,scrieti-mi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

    5
    0

  • adi pe 16 Dec 2012, 21:17
    tratament natural

    Buna tuturor, Sanatatea reprezinta acea stare in care fizicul,psihicul (emotiile pe care le experimentam zi de zi) si mentalul (gandurile,comuniunea cu natura si cu Divinitatea) se afla in armonie.Daca ar fi sa ma exprim in termini religiosi fizicul este trupul,psihicul este sufletul,iar mentalul il reprezinta spiritual. Daca aceste 3 paliere ale fiintei umane se afla in echilibru ne simtim bine in pielea noastra,suntem bucurosi,plin de energie,fata degaja lumina,iar organele interne functioneaza la parametri optimi. Ce trebuie sa facem pentru a ne pastra in armonie pe cele 3 nivele ? 1.Mentalul trebuie sa fie dominat de ganduri pozitive,de multumire,apreciere,generozitate,altruism.Sa ne gandim tot timpul cum ne putem creste calitatea vietii,mancand mai sanatos,efectuand exercitii fizice si de respiratie corecta,sa fim persoane oneste.Trebuie sa iubim si sa apreciem natura care ne furnizeaza elementele naturale fara de care nu putem trai.De asemena, trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu petru toate calitatile cu care ne-a inzestrat si petru lectiile pe care le-am experimentat. 2.Psihicul trebuie cultivat cu sentimente pozitive la adresa noastra si acelor din jur.La acest nivel trebuie sa avem grija ca relatia interumana sa fie una buna,sa nu ne aflam in stari conflictuale cu noi insine (pentru felul cum aratam,ce pozitie sociala sau financiara avem) si cu cei din jur (famile,colegi,prieteni,vecini).Sa nu cultivam sentimente de ura,invidie,razbunare. 3.Fizicul Este partea la care avem cel mai mult de lucrat,insa este partea cel mai putin importanta din aceasta triada.De ce ?Pentru ca in momentul decesului mentalul si psihicul il parasesc si tot ceea ce am acumulat aici ca emotii si ganduri ramane,restul se descompune.Insa pentru a nu ne influenta in mod negativ partea psiho –mentala trebuie sa avem grija de fizic.Cum ? -printro alimentatie rationala,echilibrata si diversificata. Alimentatia rationala se refera la alegerea produselor sanatoase in detrimentul celor nocive. Alimente sanatoase :fructele,legumele,cerealele integrale,painea integrala,lactate nefierte,branza obtinuta din lapte nepasteurizat,miere,melasa,uleiuri presate la rece,carnea de peste oceanic sau maritm sau de crescatorie (provenita de la crescatori seriosi care hranesc pestii natural),carne de porc,vita,pasare (crescute natural).Deci tot ceea ce este natural.Le gasiti la producatori particulari, in magazinele de produse naturiste si in anumite raioane din supermarketuri. Alimente nocive :zaharul alb si brun,paine alba si cu amelioratori (cea pufoasa),muraturi obtinute cu otet si nu prin fermentatie,faina alba,conservele cu E-uri,mezelurile cu E-uri,iaurtul pasteurizat,laptele fiert sau pasteurizat,paste fainoase albe,uleiu dublu rafinat,margarina etc Alimentatie echilibrata,adica sa consumam mai multe legume cereale,fructe,peste,si mai putina carne de porc,pasare si lactate. Alimentatie diversificata,respectiv sa pledam pentru o varietate mai mare de fructe legume,cereale,seminte,carne de peste,porc,pasare,vanat.Sa nu avem o dieta monotona,bazata doar pe cartofi,carne de porc, fasole si ,eventual,varza. -exercitii fizice regulate si zilnice :gimnastica (zilnic),stretching (zilnic),mers pe jos (zilnic),exercitii pt. masa musculara,flotari,tractiuni la bara,genuflexiuni,abdomene (de 2 ori pe saptamana). -respiratie corecta,ampla,abdominala,efectuata zilnic -imbracaminte adecvata,din fibra naturala ( lana,bumbac,in,matase) -igiena corpului si a locuintei Respectand toate aceste elemente,putem redobandi starea de bine si sa o mentinem pana in momentul trecerii intr-o alta dimensiune. Daca ne confruntam cu diverse afectiuni trebuie sa adaptam dieta in functie de acestea. Spre exemplu in cazul reumatismului vom consuma mai multe alimente care contin acizi grasi omega 3 si mai putin omega 6,vom consuma antibiotice naturale,antiinflamatoare naturale,mai multe legume,fructe cereale si mai putina carne si lactate.De asemena un rol foarte important il au vitamina C,E,mineralele Zn si Se.Dintre plante harpagofytum,coada calului,urzica,ginkgo biloba etc. In cazul afectiunilor pielii foarte importanta este detoxifierea organismului,in special a colonului,vitamina E si C,mineralul Zn,uleiul de borago,uleiul de luminita noptii,produsele de ingrijire corporala naturala,fara euri. In cazul afectiunilor cardiovasculare dieta bogata in grasimi nesaturate,coenzima Q10,magneziu si potasiu.Dintre plante usturoiul,paducelul,talpa gastii,teiul. etc . Afectiunile rinichilor raspund foarte bine la o dieta saraca in proteine ,bogata in anumite fructe ,legume si cereale.De asemena hidratarea este extrem de importanta,dar si plante precum coada calului,urzica,cozi de cirese,matase de porumb,ienupar,mesteacan,antibiotice naturale. Pentru afectiunile digestive de o mare importanta sunt enzimele,probioticele,prebioticele,triphyla,fibrele,asocierile alimentare corespunzatoare. In afectiunile sistemului nervos ,complexul de b-uri,magneziul,acizi grasi omega 3,6,9,lecitina,laptisorul de matca,carbohidratii complesi,alimente cu un continut bogat in triptofan,dintre plante sunatoarea,ginsengul,rodiola rosea,,griffonia simplicifolia. Cei care sufera de diabet vor introduce in dieta legume,fructe cu gust dulce acrisor,cereale integrale,leguminoase.Ca si suplimente tinctura de afin,gemoderivatul de dud,acidul alfalipoic,mineralul zinc,gymnema sylvestre,castravetele amar etc. Afectiunile sangelui (anemie,leucemie) pot fi tratate prin dieta corespunzatoare bazata pe legume si fructe si combinatii de sucuri morcov,sfecla rosie,urzica,spirulina, chlorela si mule altele. Pentru cei care doresc sa-si creasca masa musculara, orezul brun,leguminoasele,pseudocerealele,aminoacizi cu catena ramificata,grasimi nesaturate,cantitati mari de vitamina C si E,complexul de b-uri,in special b6,iar dintre minerale magneziu si zincul.Pe langa astea,deosebit de importane sunt proteina de canepa,polenu crud,laptisorul de matca,apilarnilul , spirulina,tribulus terestris si schinduful.La acestea se adauga exercitiile cu greutati,flotarile,tractiunile la bara,genuflexiunile etc. Patologia umana este diversificata iar alimentaia,suplimentele alimentare si alte elemente ce tin de bagajul terapeutic trebuie strict individualizate in functie de afectiunea principala si alte afectiuni conexe,varsta,greutate,posibilitati financiare etc. Petru toate aceste detali,petru diete si tratamente personalizate ma puteti contacta pe adresa de email : plantevindecatoare@gmail.com Adrian,specialist in fitoterapie,nutritie umana,fitness,reflexoterapie si presopunctura.

    2
    1

  • zoicas crina pe 31 Oct 2012, 13:10
    artroza

    mar interesa daca stie cineva mai concret un tratament pt artroza la genunchi,in afara de artrostop rapid.

    10
    5

  • Vasii Filoftia pe 19 Sep 2012, 14:25
    Dureri la articulatiile degetelor mijlocii de la membrele superioare

    De 3 luni ma confrunt cu dureri la degetul mijlociu de la mana stanga. Dimineata cand ma scol ramane indoit si numai dupa ce ma masez pe podul palmei pot sa-l indrept.Imi este frica sa nu sa nu raman cu el indoit. Acum a inceput sa ma doara si celalalt. Ce sa fac, nu mai am nici putere in ele, ma dor cand strang ceva in mana. Am citit mesajele de pe site-ul dvs.E bine sa iau si eu medicamentul ARTROSTOP?

    12
    4

  • anca tivilu pe 31 Aug 2011, 22:30
    gonartroza

    Stie cineva cat de grava este gonartroza faza lll ? Am niste dureri ingrozitoare si aproape nu mai pot merge.

    20
    5

  • geta pe 29 Mar 2011, 19:33
    despre cocxartroza

    am descoperit ca am cocxartroza bilaterala si am inceput sa am dureri zilnic, mai nou au aparut dureri la muschii de la ambele picioare , ma dor ingrozitor muschii atunci cand urc scari sau cand cobor scari ! sunt cam speriata in orasul in care locuiesc nu sunt specialisti la care sa apelez , si in afara de tratamentul de fizioterapie nu am facut dar se pare ca rezultatele lasa de dorit ! daca aveti o situatie similara va rog sa-mi trmiteti sfaturi din ceea ce este experienta suferintei dv.

    14
    2

  • mircescu mihaela pe 18 Sep 2009, 09:54
    un doctor minunat

    Daca nu ar fi fost Dl.Doctor Petre Octavian din Ploiesti, mama mea nu ar mai fi putut sa mearga. Dansul i-a recomandat infiltratiile cu Neo Visc, timp de 3 saptamani,cate o fiola saptamanal.Ii multumesc mult si sa-i dea Dumnezeu sanatate.

    1
    4

  • Angy pe 31 Aug 2009, 16:32
    Inceput de artroza

    Salutare! am 22 de ani si la inceputul anului 2008 am fost "diagnosticata" cu inceput de artroza la genunchiul stang... doctorul mi-a recomandat atunci injectii cu ozon,care erau "in voga" atunci...le-am facut... dupa 3-4 sedinte mi-au disparut durerile care erau groaznice(nu ma puteam ridica de pe scaun)... am facut 7-8 sedinte din 10 cate trebuiau in mod normal...a fost totul bine pana acum 2-3 luni cand am plecat cu masina si a fost necesar sa stau vreo 2 ore, cat dura drumul,in aceeasi pozitie- a reaparut discomfortul...trecea repede daca faceam miscare.. acum,de 1 saptamana au reinceput durerile.. nu mai scap de ele... injectii n-as mai face pentru ca atunci mi-au garantat ca nu voi mai avea probleme...n-as vrea sa ajung sa fac injectii toata viata! am auzit ceva de injectii cu ciment..stie cineva daca sunt bune?durabile?

    4
    0

  • olivia pe 16 Aug 2009, 22:46
    dureri

    folositi PELOX este foarte bun in tratarea bolilor reumatice.

    2
    1

  • Nicoleta Vlad pe 6 Aug 2009, 21:56
    artroza genunchiului

    De doua luni ma confrunt cu aceasta durere groaznica la genunchi.Am facut Hyalgan si slava Domnului acum ma simt mult mai bine.Am facut 5 injectii la interval de cate o saptamana si acum pot sa merg si eu ca un om normal si pot cobori scarile fara sa mai am acele dureri groaznice.

    4
    0

  • ELISA pe 5 Aug 2009, 10:57
    detox foot spa

    buna ziua. Cineva intreba de aparatul "detox foot spa". Se poate cumpara si de la top shop sau daca doresti ti-l pot comanda cu 400 de dolari aparatul dual detox foot spa, cu care se pot trata doua persoane deodata.Email castanejoim@yahoo.com

    3
    1

  • Marius pe 25 Mai 2009, 17:57
    care este diagnosticul?!?

    am citit un ultima vreme foarte multe articole referitoare la afectiunile de genunchi. Am o problema de genunchi care implineste in curand 3 ani si tot nu stiu incotro s-o iau. In urma cu 2 ani am facut RMN iar rezultatele au fost ...neconcludente. Raportul arata ca totul este NORMAL, dar totusi acuz dureri extrem de mari, menaireusind in ultima vreme sa fac nici macar genoflexiunile in mod corect si fara eforturi semnificative. Caut un medic care sa-mi ofere un diagnostic real, nu unul pentru banii platiti pentru consultatie (fara a mai pomeni cat am cheltuit pana acum pe aceasta problema!...). Mai exista cineva din tagma lui Esculap in stare s-o faca intr-un mod profesional si sa fie sigur de ceea ce spune? Pana acum n-am dat de el... Puteti sa ma ajutati, va rog?

    0
    0

  • ena pe 1 Mai 2009, 19:53
    artroza

    foarte bun materialul,imi place f mult,bravo cat mai multe materiale despre diferite afectiuni

    1
    1

  • elis_quin pe 16 Mar 2009, 12:06
    buna

    va felicit pentru vasta informare pe care o oferiti. ma intereseaza acest subiect pt ca si eu manifest simptome incipiente ale acestei boli si avand in vedere ca si mama mea a suferit de artroza.... ma astept la ce este mai rau. ceea ce ma ingrijoreaza f tare este ca eu sunt tehnician dentar...iar viitorul meu sta in capacitatea mainilor mele de a ,, functiona,,.

    1
    0

  • vasile pe 9 Mar 2009, 21:12
    artroza

    Nu stiu nimic despre acel medicament dar cred ca e ca la boala asta . Ar trebui pensionati si sa ne tratam an statiuni de specalitate .

    0
    0

  • roxana pe 28 Feb 2009, 20:08
    un medicament folositor

    EU AM UN TATA DE 53 ANI .AM 11 ANI SI CRED CA E FOLOSOTOR.TATA ASUFERIT DOUA OPERTATII LA PICIOR SI ACUM I-L DOARE.ARTROSTOP L-A AJUTAT .MA BUCAR CA EXISTA ASEMENEA MEDICAMENTE

    1
    0

  • elena pe 24 Feb 2009, 22:01
    poliartrita si gonartroza

    mama mea sufera de poliartrita reumatoida si gonartroza pe langa tiroida si altele.foarte mult timp a intepenit,avea dureri ingrozitoare si de un an de zile face enbrel la recomandarea medicului reumatolog dar asta dupa multe spagi.de atunci nu a mai intepenit dar tot mai are dureri.pentru completarea cartilajului i s-a recomandat de la bucuresti infiltratii cu sinovial,dar doctorita de aici nu a vrut sa ii dea.pe ea au ajutat-o mult si capsulele cu cartilaj de rechin dar luate timp mai indelungat .nu ii mai trosneau oasele.si de curand a auzit si de hialgan.o sa incerce si asta ca ce nu face omul pentru sanatate.mai trebuie sa adaug ca s-a operat la ambii genunchi cu laser la bucuresti si cand zicea ca e mai bine s-a gasit o asistenta sa ii faca nu stiu ce punctie in coloana si a venit intepenita.cred ca nu a fost multumita de bacsis.niste nemernici.va doresc multa sanatate

    0
    1

  • danandrei pe 22 Feb 2009, 10:03
    1oo% PUR COLLAGEN tip II

    "Este Colagen Tip II A Ajutor pentru artrită şi boală de inimă?" Conform ultimelor statistici, 50 de milioane de americani suferă de o formă de artrită, fie reumatoid sau osteoartritei, precum şi o varietate de alte artritic condiţii. Toate formele de artrită parts comune simptome de durere, pierderea de gamă de mişcare, şi o diminueaza calitatea vieţii. Adăugaţi la acest lucru faptul că un număr de uriaş în ţara noastră astăzi sint încă bolnavii cardiovasculari, şi aveţi toate condiţiile necesare pentru o pledorie de farmaceutice şi medicamente naturale, concepute pentru a reduce severitatea acestor boli. Ar putea fi ca un medicament numit nutriţionale de colagen de tip II poate ameliora tulburările un mod eficient? Siguranţa de asemenea, devine o problemă. În prezent, moderne medicamente, cum ar fi nonsteroidal anti-inflammatoare (AINS), pot provoca sângerări acute, ulcere şi chiar pun viaţa în pericol prin reacţii adverse. Alte abordări includ medicamente naturale, cum ar fi uleiul de ficat de peşte, DI phenyalanine şi rechin cartilaj. S-ar putea dovedi că a componentelor naturale din cartilaj deţin cea mai mare promisiune de ameliorare in ambele boli artrită şi de inimă. A devenit interesat colagenul de tip II, ca un tratament pentru artrită şi boală de inimă în timp ce am cercetat cartilajului şi scris cartea mea, "fălci pentru Life, povestea Shark cartilaj." În cercetarea mea, am descoperit medicinally eficace ingredient în cartilajului este cu adevarat ca urmare a colagenului de tip II fracţiune. Ştim că cartilajului este compus din patru sau cinci feluri diferite de colagen. Există 14 tipuri diferite de colagen cu totul, dar în principal de colagen, cea mai predominantă o, de cele mai multe medicamente de colagen, este de colagen de tip II. Dacă colagenului de tip II este derivat din sternal cartilaj de pui, pui de la şase la opt săptămâni, în care conţine cel mai mare număr de anti-inflamatorii şi comune în sprijinul proteoglycans. Aceste proteoglycans include glucosamine sulfat, care are peste 30 de ani de dublu-orb, controlate placebo, studiile indică faptul că de fapt ajută la reconstruirea a cartilajului în artrita articulaţiilor. Ştim, de asemenea, că acesta conţine o mare concentraţie de chondroitin sulfat A, care este un puternic anti-inflamator şi susţine, de asemenea, comun de ţesut. Încă o dată, în cazul în care produsul este derivat din pui sternal cartilaj, aceste două componente sunt în cea mai mare concentrare, comparativ cu orice altă sursă de cartilaj. În plus faţă de acestea, de colagen de tip II conţine, de asemenea, un puternic, nou descoperite antioxidant proteoglycan numit cartilaj matrice glicoproteina (CMGP), care poate ajuta la reducerea daunelor aduse oxidativ la comun. În plus faţă de aceste noi descoperiri, există şi alte ingrediente în colagen de tip II, care il face mult mai eficient decât doar ţinând glucosamine sau chondroitin, de la sine. Un alt avantaj al colagenului de tip II pui cartilaj este că el este mult mai usor absorbit , cercetatorii au demonstrat recent despre opt la sută absorbţie de teren cartilaj, întrucât componentele de colagen de tip II au o mult mai mare rată de absorbţie de 70 - 90 la sută. Acest lucru înseamnă considerabil mai puţin de colagen de tip II trebuie să fie luată în comparaţie cu alt cartilaj. Cei mai mulţi oameni trebuie să ia 9 la 12 de grame de cartilaj pentru a primi un răspuns, întrucât, de colagen de tip II, cu cât mai puţin două grame, şi mai frecvent trei-patru grame, sunt destul de suficiente. Când oameni suferă de artrită, există o selectiv distrugerea colagenului de tip II, în comun cartilajului în sine. Oamenii de ştiinţă ştiu că această componentă a cartilajului este atacat de globule albe şi cumva acest activează sistemul imunitar în reumatoid artritic pacient de a dezvolta anticorpi pentru a colagenului de tip II. Acest apoi stabileşte un răspuns imun la toate de cartilaj, care este degenerating în organism. Astfel, ambele încheieturi rănit, atât în genunchi rănit, de solduri, spate, etc În osteoartritei, avem o uzură de tip de distrugere a cartilajului cu lansarea solubil de colagen de tip II, dar fără a răspuns imun. Rezultatul final este acelaşi. Durere, durere mai mult, şi pierderi de calitate a vieţii. Întrebarea devine acum cum de colagen de tip II a opri sistemul imunitar în reumatoid artritic. Răspunsul este că de colagen de tip II eficienţa se realizează prin "toleranţă orală." În urmă cu câţiva ani, dr. Howard Weiner şi de la Brigham Women's Hospital, a descoperit că există o parte a intestinului numit Galt (intestin-activat lymphoid ţesut), care face parte din sistemul nostru imunitar. Practic, globule albe în Galt ne permit să mănânc o varietate de diferite tipuri de proteine în curs de dezvoltare, fără o alergie sau sensibilitate la ele. Sistemul de toleranţă orală a fost de fapt, au descoperit mai mulţi ani în urmă de către oamenii de stiinta germani care au fost hrănite cu otravă iederă alergice severe la pacienţii şi eficient eliminate lor alergie la otravă iederă. Se merge înapoi la homeopate principiul "ca cure place." Dr. Weiner început hrănire vacă mielinei la pacienţii cu scleroză multiplă şi produse îmbunătăţire a simptomelor. Dr. David Trentham, de Universitatea Harvard, mai târziu, în echipă cu Dr. Weiner pentru a investiga efectele secundare de pui sternal colagen de tip II pentru a fi hrănite artritic şobolani. Ce au gasit a fost destul de remarcabil. Prin cea de-a doua sau a treia luna de şobolan, nu se mai afişează orice simptome de artrită. Nu a fost o profundă ameliorare a bolii. Urmatorul pas a fost acela de a testului de toleranţă orală de colagen de tip II omului artritic pacienţi. Drs. Trentham şi Weiner studiat zece oameni severe cu artrita reumatoida. Ei au eliminat tratamente standard, cum ar fi AINS şi metotrexat şi hrănite de pacienţi pur colagen de tip II provenite de la pui sternal cartilaj. La sfârşitul celei de-a doua luni, şase din zece pacienţi a arătat şi o îmbunătăţire substanţială a arătat o regresie a bolii, care a durat 26 luni, fără efecte secundare. Clinică de răspuns în acest studiu a fost definit ca o de 50 procente sau mai mare reducere în edeme şi sensibilitate, o îmbunătăţire de 50 procente în dimineaţa rigiditate, precum şi o mai bună 15 minute de mers pe jos timp şi apuca puterea. Astfel, au existat mai multe criterii obiective şi subiective pentru măsurarea succesului. Aceste rezultate sunt profunde. Ca o chestiune de fapt, acest studiu a demonstrat o rată de răspuns 70 la sută din cele mai grave cazuri de artrita reumatoida cu nici un efect secundar, cu aceşti pacienţi complet eliminat din standard medicamente. Chiar şi în alte 30 de procente din cadrul grupului au avut îmbunătăţire. Şi pe baza acestui studiu, în acelaşi medici a efectuat un studiu de fază II, la 59 de pacienţi cu, din nou, severă, activă artrita reumatoida. Douăzeci şi opt de primit de colagen de tip II, în timp ce 31 a primit un placebo, pilula. Ce este interesant este faptul că cei care au fost pe toate de droguri şi de a lua de colagen de tip II a arătat foarte semnificativ de stabilizare şi îmbunătăţire, în timp ce cele pe placebos continuat să se deterioreze. De fapt, patru de colagen de tip II de pacienţi au arătat o rezoluţie completă a bolii, în timp ce nu de pacienţi în grupul placebo afişat orice remitere. Din nou, nu au fost detectate efecte secundare. Noi vedem că ingestie orală de colagen de tip II, mai bine se dovedesc a fi cele mai eficiente mijloace de artrită naturale management, indiferent de forma de boală. Întrebarea devine, acum, exact aşa cum este de colagen de tip II de muncă pentru a produce aceste rezultate incredibile. Se pare de mecanismul de acţiune este imun suprimarea prin globule albe situate în Galt. Aceste celule albe devoreze unele din colagenul de tip II şi apoi instrui în restul sistemului imunitar pentru a opri atacul de colagen de tip II, ca aceste celule albe identifica-l ca prieten şi nu duşman. Odată ce sistemul imunitar este alertat pentru a opri atacul de colagen de tip II, se pare că este o proliferare a T-suppressor celule. Acestea sunt, de asemenea, cunoscut ca celulele T8. În cele din urmă, această scădere a numărului de inflamatorii cytokines care sunt parţial responsabile de reacţie inflamatorie în artrita reumatoida. O parte din alt motiv, şi acest lucru este exact de ce funcţionează în osteoartritei, care este de colagen de tip II are un astfel de mare concentrare de glucosamine si chondroitin, care de 30 de ani de dublu-orb, controlate placebo, studiile demonstrează o consolidare a cartilajului, , precum şi o creştere în producţia de celule noi cartilaj. Aceste componente au, de asemenea, proprietati anti-inflamatorii şi asigura maxim de apă de concentrare în cartilajul în sine, care acţionează ca un tampon în timpul activităţii fizice. Colagenul de tip II conţine, de asemenea, proteoglycans care inhibă formarea vas de sânge în articulaţii şi de a reduce enzimă atacuri pe cartilajului în sine. Astfel, există o cură de întinerire a cartilajului producătoare de celule şi o scădere a distructive biochimie din comun. În plus, multe din aceste proteoglycans găsit în colagen de tip II de sprijin de ungere fluid din comun numit synovial fluid. Aceste proteoglycans creştere în grosime şi lubrifiante eficienţa acestui lichid. Este extrem de important să se înţeleagă că nu toate tipurile de colagen sunt aceleaşi, şi nu toate tipurile de cartilaj pot da o medicinally eficienta precum colagenul de tip II. Colagenul de tip II trebuie să provină de la pui sternal cartilaj, numai. Motivul este foarte simplu. Această sursă de cartilaj deţine cea mai mare concentraţie de comune de economisire proteoglycans. Când o persoană care a artrită începe să ia de colagen de tip II, acestea ar trebui să aşteptaţi de o perioadă de patru până la opt săptămâni înainte de a lua o decizie cu privire la faptul dacă sunt sau nu produsul este de lucru. Este nevoie de această perioadă de timp, în cele mai multe persoane pentru a obţine rezultate semnificative. Am văzut câteva persoane eliminarea durerii în decurs de o săptămână, dar aceasta este excepţia, nu regula. Colagenul de tip II este disponibil la 500 mg. capsule. Ar trebui să fie luate în doze divizate pe tot parcursul zilei - 20 de minute înainte de mănâncă, de preferinţă, cu o cantitate mică de suc de portocale, deoarece aceasta îmbunătăţeşte absorbţia. În loc de faptul că nu există reacţii adverse, cu colagen de tip II, aceasta pare a fi produs de a alege, în cazul în care suferă de orice formă de artritic condiţie. Luaţi în considerare următoarele primit o scrisoare de la Mrs.ZE din Tucson, Arizona: "Am fost cu ajutorul colagenului de tip II pentru două luni şi jumătate şi au observat o îmbunătăţire semnificativă în comun de durere cronică am fost întâmpină. Am suferit de pe dureri de artritic imobilitate de unul dintre degetele de mai mulţi ani. bonusul este complet de remitere a durerii în alte articulatii, de asemenea. Sunt încrezător că acest produs a fost extrem de util pentru imbunatatirea mea, şi ştiu că-l va continua să fie o parte din rutina zilnică mele. Pentru că am fost întotdeauna foarte rezistente la luarea calmarea durerilor, de colagen de tip II a fost nimic scurt de o binecuvântare. " (Comentariu pe fişier, doamna ze, Tucson, AZ). În curs de revizuire, acum ştiu că colagen II componente sunt cu adevărat chondro-agenţi de protecţie, deoarece acestea: 1) rezista cartilajului digestia proteinelor enzime; 2) reprogram distructive chondrocytes şi cytokines, reducând inflamaţia; 8) promovarea de noi cartilajului de celule şi sinteza proteoglycan sinteză; 4 ) a îmbunătăţi producţia de lichid în comun, hyaluronan, pentru a produce o grosime de eficiente, lubrifiante, synovial fluid pentru comune în sine; 5) proteja suprafaţa de cartilaj de la oxidativ daune şi enzimă digestie; 6) acţionează ca un puternic anti-inflamator şi durere modulator. Colagenul de tip II şi boală de inimă Medicamente, cum ar fi aspirina şi AINS, precum şi therapeutics naturale, cum ar fi uleiul de ficat de peşte sau de antiarthritic ierburi, nu pot concura cu putere de ansamblu biochimici de colagen de tip II. Aceasta se poate dovedi de asemenea, că de colagen de tip II este una dintre cele mai cardio-agenţi de protecţie descoperit vreodată. > Dintr-o analiza recenta, am descoperit că de colagen de tip II este de 14.2 la sută chondroitin A. sulfat de Chondroitin sulfat A este o naturale proteoglycan care se găseşte în căptuşeala de artere, nazale septa nostru, şi chiar şi corneei de ochiul nostru, la fel ca şi în colagen ţesutului a lungul corpului. Chondroitin sulfat A (CSA) are un puternic antithrombogenic sau afecta anticoagulant, care, în esenţă, previne cheaguri de sânge şi sa dovedit a reduce incidenţa de accident vascular cerebral. În Japonia, CSA este utilizat de mai mult de 20000 de oameni în fiecare zi şi de 20 de ani de istorie de la utilizarea sa, nu de cazuri de toxicitate, au fost raportate. CSA a fost testat de peste 25 de ani de Dr. Lester M. Morrison. În 1968, Dr. Morrison a format un grup de 120 de pacienţi cu boli coronariene. Pacienţii au fost împărţiţi în două grupuri, 60 CSA primesc terapie, şi 60 servesc drept de control. Ambele grupuri au avut lor standard de medicamente, sau de grăsime-restricted diete, pe baza lor regulate medicilor de consiliere. Dr. Morrison, precum şi a altor cercetători, au descoperit mai devreme că CSA literalmente redus de colesterol si alte lipide în sânge şi de fapt "clarificat" colesterol din garnitură de artere, inclusiv aortă. După trei ani în studiu dublu-orb, de 60 de subiecţi umani care primesc CSA au prezentat patru coronariană incidente, inclusiv trei fatal infarct miocardic. Grupul de control, de grup, care nu au primit CSA, ci, mai degrabă doar inima lor standard de medicamente, a avut 29 de incidente coronariene, inclusiv infarct miocardic fatal şase şi zece nonfatal atacuri. Dupa patru ani, grupul de control au avut 36 infarct miocardic, în timp ce grupul de CSA a avut doar şase. Cinci ani în studiu, grupul de control cu experienţă 38 infarct miocardic, în timp ce doar şase CSA grup. După şase ani, au existat 42 infarct miocardic, în grupul de control şi, în numai şase CSA grup, şi de la moartea raţia de CSA grup comparativ cu grupul de control a fost de 4:14. Aceasta indică un 600 la sută reducere a incidenţei fatal infarct miocardic, pur şi simplu prin luarea pe cale orală CSA în fiecare zi, indiferent de ceea ce alt tip de terapie este angajat. În fiecare an ne-am 500000 de decese de la incidente coronariene acute şi un număr egal de cazuri de supravietuire coronariene acute tromboză. Imaginaţi-vă reduce acest numar cu un factor de 600 la sută, toate din cauza naturale substanţă găsită în colagen de tip II. Ştiinţei medicale ne-a condus la unele uimitor breakthroughs, în high tech tratamente pentru boli. Pentru că a bolilor cardiovasculare este numărul un criminal în Statele Unite ale Americii de azi, se pare că de mult de cercetare şi dezvoltare, a fost concentrat în acest domeniu. Deşi lucruri, cum ar fi inima artificială, baloane angioplastie, supapă de înlocuire şi de by-pass surgery lifesaving sunt procedurile de care s-au adaugat ani la viata multe, acestea nu sunt procedurile că majoritatea persoanelor ar dori să le-au făcut. Aceasta se datorează faptului că acestea sunt costisitoare, dureroase şi riscante. Ele nu se adresează din cauza bolii. CSA Totuşi, pare a fi mult mai eficiente faţă de lungi de transport şi de adrese de la cauza şi nu doar a simptomelor. Din păcate, mulţi oameni care suferă de probleme cardiace vedere aceste proceduri ca fiind doar opţiuni. Eu zic acum ca aici este o altă opţiune --- CSA-bogat de colagen de tip II. Colagenul de tip II, de asemenea, a găsit un sprijin în cercetare pentru ameliorarea bolilor autoimune cauzate de implant mamar intoxicaţii, precum şi de ameliorare a Menier boala şi miopie progresivă. Aceasta a fost, de asemenea, touted pentru a ajuta la pierderea in greutate. Cu toate acestea, am face nici unul dintre aceste solicitări de despăgubiri, şi, deşi viitoare de cercetare poate demonstra că este eficient în aceste domenii, atenuarea artrită şi boli cardiace este suficient de ajuns. Este interesant pentru a vedea cercetători în fruntea medicament acum, folosind produsele naturale pentru a demonstra că, într-adevăr, natura are un leac. Importator S.C. ANDREI COLLAGEN SRL Tel: 0770492583

    0
    1

  • adriana pe 28 Ian 2009, 22:17
    nu cred

    medicamentele astea sunt, abureli artoflexul si artostopul sunt suplimente alimentare de accea nu se deconteazade casa de asigurari. Mai bine supozitoare cu diclofenac seara este mai eficace.

    0
    0

  • flory pe 13 Ian 2009, 21:24
    artroza

    Cine poate sa imi spuna si mie de unde se poate cumpara urmatorul aparat "detox foot spa" cu biorezonanta. va multumesc

    1
    0

  • elena pe 13 Ian 2009, 21:00
    intrebare

    Am facut o cura de 3 luni de Artrostpo Rapid si ma simt foarte bine. Am 1 an de cind am facut cura oare o pot repeta?

    0
    0

  • camelia pe 1 Ian 2009, 13:39
    prostia

    o prostie prin cati doctori am fost nu mai cred

    0
    0

  • MIOARA pe 3 Dec 2008, 07:01
    OASE

    MA NUMESC MARIA SERBAN DIN BUCURESTI. AS DORI SA VA SPUN DESPRE UN REMEDIU NATURIST CARE DA REZULTATE SI ACEST ARTROSTOP DA REZULTATE VA POT SPUNE DESPRE GHIMBIR SI ALOE VERA GEL FOREVER LIWING AU FOST OAMENI PARALIZATI SI DUPA 3 ANI S-AU VINDECAT. AM PUS PE YOUTUBE UN FILMULET CARE SE NUMESTE REMEDII NATURISTE IN SPECIAL PENTRU OAMENI VARSTNICI.

    5
    1

  • SERBAN MARIA pe 3 Dec 2008, 06:48
    AMELIORATA IN DOAR O LUNA

    Buna ziua as dori sa spun celor cu probleme articulare ca am luat doar 30 de pastile de artostop, aveam o durere vie la coapsa piciorului, incepusem sa merg in carje nu puteam efectiv sa merg, dar trebuie sa te increzi in acest produs ca te va ameliora am crezut si nu ma mai doare, va rog incredetiva in totalitate in el nu imediat veti simti efectele, in timp le veti simti , va doresc insanatosire grabnica.

    6
    1

  • Cristian pe 11 Nov 2008, 12:38
    Coxartroza

    Am descoperit coxartroza acum 2 ani. Am luat atrostop rapid, cartilaj de rechin. Nu s-a intamplat nimic spectaculos. Am facut 3 infiltratii in articulatie. Bani multi dati pe apa sambetei. Acum 2 luni m-am operat si mi-am pus o proteza totala de sold. Dupa 35 de zile am mers fara sprijin, iar acum am reinceput activitatea. Pacat de banii dati pe medicamente, calmante, doctori care ofereau marea cu sarea. Va doresc succes. Daca mai aveti intrebari cu cea mai mare placere, puteti sa imi scrieti pe adresa grig@easynet.ro

    1
    0

  • CORNELIA pe 23 Oct 2008, 20:19
    CORNELIA

    Ce parere aveti de medicamentul TAXOFIT Artrit Plus? Eu am gonartroza si mi-a ajutat mai mult decat Artrostopul. Multumiri si multa sanatate la toti bolnavii!

    1
    0

  • adrian pe 20 Oct 2008, 00:01
    Trist

    Ce sa va spun ??!! Am fost atlet si campion al Rominiei... si ce folos, sunt varza!!! M-am ingrasat groaznic si mi-am facut-o cu mana mea! A cedat un genunchi, a cedat si al doilea, toata lumea mi-a zis sa slabesc iar eu am fost un nesimtit! Acum au inceput sa ma doara soldurile si sa nu mai pot dormi noaptea de dureri musculare! Am luat artrostop rapid si cartilj de rechin vreo 3 luni! Nu pot sa fiu obiectiv dar initial parca mi-a fost mai bine, dar acum e tare rau! Am sa slabesc serios, stiu ca e cam tarziu dar traim cu speranta ca va inventa cineva intr-o zi vreun cartilaj artificial care sa faca minuni si pentru noi!! Pana atunci daca stie cineva si la testat pe pielea sa, vreun tratament eficace, sa-i fie mila si sa ma povatuiasca si pe mine! Cu stima

    0
    0

  • doina tor pe 15 Oct 2008, 07:39
    recomandare

    pentru bolile reumatice si artroza, va recomand sa faceti un consult la Cluj, la Complex Medical MEDEX situat pe str. Voltaire, nr. 21, la dl.prof. BOLOSIU,planificari la tel 0264591942 sau mobil

    3
    0

  • dinu pe 3 Oct 2008, 15:19
    Oare ma confrunt cu artroza?

    Am 23 de ani si de aproximativ 6 luni simt dureri la soldul stang (mai exact in buca stanga), nu este o durere permanenta... imi trece cateva saptamani apoi iar ma ia durerea! Intrebarea mea este: cum se poate depista? Ce analize trebuie sa fac? RMN? Sau altceva

    5
    0

  • lisa pe 22 Aug 2008, 12:09
    artroza

    Si eu am fost diagnosticata cu artroza lombara la 43 de ani si singura modalitate de a scapa de durere si de a putea sa merg linistita pe stada a fost folosirea aparatului "detox foot spa" care, prin biorezonant[, scoate toxinele si rezidurile din organism. Se pun picioarele in apa tratata cu sare de bucatarie, in care se afla o bobina, si apa se face maro inchis cu nuante de verde, etc. Este o metoda care o recomand. Puteti citi mai multe pe internet despre acest aparat.

    2
    0

  • raluca pe 17 Iul 2008, 07:32
    flexodon a, diabet

    din pacate, atat flexodon A, cat si artrostop, artroflex si alte produse similare care au in compozitie glucozamina (sub diverse forme: clorhidrata, sulfatata, etc) aduc un aport de glucoza suplimentar. deci fie va trebui sa umblati la dieta si sa scadeti din alta parte glucoza care o aduceti in plus prin acest tratament, fie ajustati dozele de antidiabetice. ninci una din aceste doua solutii nu mi se par a fi foarte viabile si "incantatoare" pt dvs. asa ca ne putem gandi la un alt tratament pt dvs care sa va ajute in artroza. ar putea fi schimbmarea indicatiei de flexodon a (sau artrostop sau artroflex) in cazul diabeticilor fie cu piascledin (nu contine glucozamina) 1 tb/zi 3 luni, 3 luni pauza si apoi se reia tratamentul, iar daca aveti paradontoza asociata va va ajuta si in aceasta afectiune, sau puteti merge pe lichid sinovial administrat intraarticular (hyalgan are feedbacurile cele mai bune din partea pacientilor. costa 160 RON o fiola, fiind necesare 3-5 fiole pentru o articulatie) de fapt, daca nu ma insel, atat flexodon, piascledin cat si hyalgan, sunt promovate de aceeasi firma. o zi buna si sanatate

    1
    0

  • hamoud angela pe 16 Iul 2008, 10:40
    flexodon a

    flexodon a indicat diabeticilor care au artroza mai avansata, este efiocient?

    0
    0

  • gogu pe 27 Iun 2008, 18:49
    Artrostop

    Cred ca e numai publicitate. Poate intr-o zi cineva va gasi un remediu impotriva acestei boli.

    1
    0

  • roman ileana pe 6 Mai 2008, 20:21
    Despre hyalgan

    Exista in ploiesti un medic care sa faca infiltratii cu hyalgan?

    0
    0

  • raluca pe 25 Mar 2008, 19:56
    Coxartroza

    Pentru doamna cu coxartroza: o solutie ar fi HYALGAN, sau alte produse pe baza de acid hialuronic, administrate intraarticular. Sunt si ceva preparate ce se pot procura gratuit prin casa de asigurari, dar, pentru cine are bani si isi permite, ideal ar fi tratamentul cu hyalgan (se apropie cel mai mult ca si compozitie de lichidul sinovial fiziologic), cate 1 fiola pe saptamana 5 saptamani (o fiola costand 165 RON). In medie, 2 ani de zile nu veti mai avea probleme cu articulatia coxofemurala, dupa 2 ani tratamentul se reia si tot asa. Trebuie sa gasiti un medic care se incumeta sa administreze in articulatia coxofemurala astfel de produse (este o articulatie mai greu accesibila si sunt medici care nu se baga). Va urez sanatate!

    0
    0

  • raluca pe 21 Mar 2008, 22:17
    flexodon a

    Sunt medic, si am si eu ceva ani experienta de tratamente antiartrozice. Ce va pot spune, din propria experienta clinica, este faptul ca, din toate produsele de aceste gen, singurul, flexodon a imi inspira mai multa incredere. Atat prin rezultate, cat si prin promovare si, mai ales, faptul ca este un produs elvetian imi inspira mult mai multa incredere decat alte produse existente pe piata. In plus, contine formele sulfatate ale glucozaminei si condoitinei, cum bine a zis altcineva, singurele pe care exista studii de specialitate. oricum, toti pacientii mei au fost multumiti!

    0
    0

  • irina pe 20 Mar 2008, 22:27
    Oase

    Asa este, sunt de acord cu multi.

    0
    0

  • dana pe 14 Mar 2008, 21:32
    ArtroStop RAPID

    1. Sunt medic si am o mare nelamurire: poate sa-mi spuna si mie care este continutul unei tablete de artrostop rapid? peste tot este dat continutul a 3 tablete (doza zilnica). Conform firmei producatoare, doza zilnica (3 tb) contine: Glucozamin sulfat *2KCl 1600,0 mg, Condroitin sulfat 600,0 mg, Boswellin, Mangan 4,5 mg, Vitamina C 30,0 mg. conform aritmeticii 1600 impartit la 3 egal cu...533,333(3). Asa ceva nu exista. Sau doua tablete contin cate 500 mg fiecare, iar a treia contine 600 mg? Si daca iei 3 tablete de 600? Mie, ca medic, imi da de gandat si imi ridica mari indoieli in fata acestui produs. 2. Studiile facute demonstreaza ca doar 6 luni de tratament continuu cu glucozamina sulfatata asigura necesarul organismului pentru o pauza de 3 luni. Deci, ce spun firmele promovatoare de astfel de suplimente nutritive, ca se iau 3 luni si 3 luni pauza, sau cure de 6-12 sapt... e praf in ochi. Si mai toate recomanda astfel de cure, exceptie facand flexodon a, pe pliantul caruia este recomandat, intr-adevar, ca tratamentul sa fie de lunga durata si au undeva specificat si faptul ca 6 luni de tratament asigura o perioada de 3 luni de pauza. 3. Sa fim seriosi, astfel de suplimente nutritive, in mod normal, incetinesc sau stopeaza evolutia bolii. Studiile facute pe glucozaminosulfat (atentie, e vorba de glucozamina sulfatata ci nu cea clorhidrata - pe care nu exista studii, sau eu nu am cunostinta de ele, dar care se regaseste in mai toate formele de preparate de acest gen ce se comercializeaza la noi pe piata) au aratat ca dupa 3 ani de tratament neintrupt au crescut spatiul articular cu 0,07 mm (sper ca nu ma inseala memoria). Deci fara a fi exigenti sau optimisti putem afirma ca, aceste suplimente nutritive, stopeaza boala si amelioreaza cel mult boala, nu vindeca. Singurul, acidul hialuronic, administrat intraarticular ce ar mai putea repara, si, in ultima instanta, operatia, cum bine a spus o cititoare anterior. 4. Si in ultimul rand, atentie la asfel de preparate in caz ca sunteti diabetici. Glucozamina poate modifica glicemia. Ar fi un aport de glucozamina care, in niciun caz nu ar determina un diabet, dar la un pacient diabetic care nu isi face tratamentul si nu tine regim... ar putea apare unele variatii ale glicemiei.

    2
    0

  • Suceava pe 13 Mar 2008, 14:24
    Flexodon A

    Multumim foarte mult comentatorului de mai sus pentru informatie !

    2
    0

  • alina pe 3 Mar 2008, 12:44
    FLEXODON A

    FLEXODON A i-a fost recomandat mamei mele de catre medicul reumatolog, si ii merge super bine, deocamdata. E foarte constiincioasa, isi face tratamentul de 2 ani. Face cure de 6 luni, apoi 3 luni pauza, cate 2 tablete pe zi, una dimineata una seara. Are gonartroza bilaterala, in stadiu mediu insa. In gonartroza in stare avansata am inteles ca doar acidul hialuronic administrat intraarticular mai ajuta, sau... operatia! Dar, revenind la mama mea, de cand a inceput tratamentul cu FLEXODON A durerile au disparut treptat, iar miscarea din articulatia genunchiului e mult mai buna, putand merge fara probleme. A mai incercat si cu artrostop rapid si artroflex, dar spune ca se simte mult mai bine de cand ia FLEXODON A. Am inteles ca are in compozitie glucozamina sulfatata si condroitina sulfatata, ceea ce nu se regasesc in celelalte produse de acest gen. Toate au glucozamina si condoitina, dar nu sunt amandoua sub forma sulfatata, ceea ce am inteles ca e foarte important, caci numai sub aceasta forma ajung in conodrocit. Acest lucru diferentiaza FLEXODON A de celelalte produse ce se afla pe piata, facandu-l superior acestora. Cert este insa, ca mama se simte mult mai bine de cand il ia.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod