Stop cancerului mamar si cervical

Revolutie pe piata farmaceutica din Romania: trei noi medicamente pentru tratarea celor mai raspandite maladii care afecteaza femeile - osteoporoza, cancerul mamar si cervical - vor fi lansate pana la jumatatea acestui an.
De-a lungul timpului au fost efectuate numeroase studii pentru descoperirea unui tratament eficient care sa imbunatateasca situatia pacientelor care se confrunta cu aceste afectiuni specifice femeilor. Compania farmaceutica GlaxoSmithKline (GSK) a pregatit un pachet de medicamente adresat sanatatii feminine: unul pentru osteoporoza (Bonviva - singurul tratament lunar pentru osteoporoza postmenopauza), pe care tocmai l-a lansat pe piata, precum si alte doua produse - un medicament pentru tratarea cancerului de san si un vaccin pentru prevenirea cancerului de col - care urmeaza sa apara pana la jumatatea anului viitor.


Noul medicament pentru cancer mamar metastazat reduce mult dimensiunea tumorei

O mare parte din celulele tumorale proiecteaza la suprafata lor numerosi receptori printre care ErbB1 si ErbB2. Rolul medicamentului dezvoltat de GSK pentru aceasta afectiune este acela de a actiona asupra acestor receptori inhiband dezvoltarea si multiplicarea celulelor tumorale. Rezultatele studiilor efectuate pana in acest moment au aratat reduceri semnificative ale dimensiunilor tumorilor.
Majoritatea medicamentelor existente care trateaza cancerul nu traverseaza bariera hemato-encefalica, deci nu trec din sange in circuitul cerebral.

Cancerul de san metastazeaza intens la nivel cerebral. In studiile efectuate au fost testate femeile timp de 6 saptamani cu acest medicament. S-a facut RMN la inceputul si la sfarsitul curei si din niste metastaze cerebrale foarte mari s-au observat reduceri mari ale dimensiunii tumorilor.

"Acest lucru nu se realiza prin intermediul chemoterapiilor conventionale, deoarece acestea trateaza local (la nivelul sanului) si nu patrund suficient la nivel cerebral. Acest aspect ne da motive sa speram ca va iesi destul de curand pe piata, probabil anul viitor. Medicamentul pentru cancerul de san a avut succese semnificative in studii. Prin urmare, avand in vedere patologia careia i se adreseaza si potentialul de salvare de vieti umane pe care il incumba, este posibil ca procesul de inregistrare sa fie accelerat si speram ca va obtine o aprobare rapida de la EMEA (Autoritatea Europeana pentru aprobarea medicamentelor in UE)", arata Mihaela Ianosev, Director medical GlaxoSmithKline.


Care sunt contraindicatiile acestui medicament?

Reactiile adverse sunt din aceeasi gama cu acelea rezultate in urma curelor de chemoterapie: caderea parului, stare intensa de greata, stare de rau.
Toate aceste tratamente provoca o serie de reactii adverse, dar, daca ne gandim ca acestea salveaza viata si ca boala cauzeaza moarte, medicamentul genereaza niste incoveniente trecatoare dar este spre beneficiul pacientului, avand in vedere telul final.


Vaccinul de preventie a cancerului de col - protectie maxima

Cancerul de col sau cancerul cervical este produs, in majoritatea cazurilor, de infectia persistenta cu un papiloma virus (HPV). Peste 60-70% din cazurile de cancer cervical sunt provocate de tulpinile HPV 16 si HPV 18, desi acestea nu sunt singurele tipuri de tulpini implicate. Se pare ca in proportie mare, majoritatea femeilor capata pe parcursul vietii o astfel de infectie cu papiloma virus. Unele se vindeca, altele il cantoneaza, dezvolta infectia cronica, iar ulterior se poate transforma in cancer cervical. Conform ultimelor statistici, Romania se situeaza pe primul loc intre tarile europene ca si rata a mortalitatii cauzate de acest tip de cancer.

Pe vremea comunismului, exista un program de screening foarte intens, astfel incat femeile erau obligate sa efectueze periodic examenul Papanicolau, acel test prin care se pot depista precoce semnele cancerului cervical.
In prezent acest examen nu se mai face la o scara larga, iar femeile se prezinta in stadii din ce in ce mai tardive ale bolii, cand afectiunea devine foarte dificil de tratat.

"Cancerul cervical este urmarea unei infectii transmise sexual. Prin administrarea unui astfel de vaccin fetelor care nu si-au inceput viata sexuala sau chiar femeilor care nu au capatat infectia, s-ar putea preveni dezvoltarea cancerului cervical. Acest vaccin asigura o protectie impotriva unui cancer. Cu numai 3 injectii poate fi prevenita o cauza de moarte, si, mai ales in Romania unde frecventa si incidenta cancerului cervical sunt foarte mari, acest aspect nu este de neglijat. De asemenea, vaccinul are un adjuvant care stimuleaza si mai mult raspunsul imun", adauga Mihaela Ianosev.

Rezultatele sunt foarte promitatoare: vaccinul asigura o protectie de 100% pentru o perioada de 4.5 ani. Investigatiile vor continua sa verifice la ce perioade trebuie readministrat eventual vaccinul pentru a se prelungi protectia.


Care sunt contraindicatiile acestui vaccin?

Contraindicatiile sunt, in principal, alergii la constituenti.


Vaccinul a fost trimis spre aprobare la EMEA (Autoritatea Europeana pentru aprobarea medicamentelor in UE) si in momentul aprobarii, automat va fi  inregistrat si in cele 25 de state membre UE, inclusiv in Romania.


Articol realizat in colaborare cu Mihaela Ianosev, Director medical GlaxoSmithKline
 

Comentariile 1-50 din 85

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 22 Iul 2009, 19:04
    ajutor

    am o prietena care are la nivelul pieptului noduri insa deasupra pielii iti dau impresia ca sunt cosuri dar sunt foarte dureroase si de multe ori curg. aveti vreo informatie pentru ce ar putea sa fie. la inceput ne-am gandit ca sunt noduri de grasime dar tocmai i-a mai aparut unul.ma puteti ajuta va rog?

    0
    0

  • Ariad pe 30 Mai 2009, 14:01
    conizatie

    diagnosticata cu Displazie de col HSIL, am fost operata prin CONIZATIE cu acul diatermic. In asteptarea rezultatului histopatologic, dau mai multa atentie ingrijirilor locale intrucat medicul mi-a recomandat spalaturi vaginale cu ceai de galbenele (?) - stie cineva sa-mi spuna de ce asa in cazul meu (am auzit si variante ca nu trebuie umblat deloc cu spalaturi) si a 2-a intrebare: o mica secretie roz este normala dupa 10 zile? Multa sanatate va doresc!

    0
    0

  • mihaela pe 15 Apr 2009, 14:27
    incertitudine

    ce teste se fac dupa biopsie?si cand se recurge la extirparea unei portiuni de uter?virusul e virus dar are legatura cu cancerul?adica ai hpv virus si ai si cancer?

    0
    0

  • andrasa pe 4 Nov 2008, 20:17
    MULT CURAJ

    Dragele mele ne confruntam cu o mare problema cu aceasta "lepra" a zilelor noastre. Poate Bunul Dumnezeu va ingadui sa se gaseasca 0 cale de vindecare reala. Traiesc sub acest cosmar de mic copil: mama operata la Cluj de cancer de col uterin acum 22 de ani si e bine acum la 65 de ani. Sora mea a fost operata de cancer la san si histerctomie totala dupa un an si acum e bine. Eu am probleme mari si voi merge la Cluj tot pentru histertectomie totala pentru variatii pe aceeasi tema. De unde vine curajul. Din autoeducarea psihica. Atunci cand cad in depresie vorbesc cu mama ma uit la sora-mea si ma gandesc ca nu mi-am terminat misiunea pe pamant. Atentie la regim, tratament si control periodic!!! Si nu uitati : BUCURATI-VA DE SOARE IN FIECARE DIMINEATA GANDINDU-VA CA MAINE VA FI O NOUA ZI!! Va imbratisez

    0
    0

  • dr2000 pe 28 Sep 2008, 21:48
    Vaccinul

    Ce scrie acolo? Ca asigura 4-5 ani imunitate? Sau 45 de ani? Pai la ce sa-l faci daca te apara 4 ani, ce Dumnezeu? Dar lasa ca se va studia pe copilele noastre, nu? Le inoculam virusul si vedem cat rezista si cat au imunitate.

    0
    0

  • georgiana pe 20 Aug 2008, 07:44
    mi-e teama sa nu am cancer

    de 3ani ma doare pieptul drept,acum am observat ca am noduli mici la nivelul sfarcului si ma doare f tare zona.unde ma pot duce sa_mi fac analize?am 22de ani

    0
    0

  • cornelia pe 17 Apr 2008, 12:29
    Credinta si cunoastere

    Ma bucur ca sunt astfel de articole, imi sunt de mare folos. Eu am fost operata de 21 de ani. Sa urmariti calciul sa nu faceti osteoparoza. Eu am neglijat si am osteoporoza. Pana acum a fost bine.

    0
    0

  • stoica pe 14 Mar 2008, 13:29
    Menopauza

    In anul 2004 am fost operata de fibron la un an am fost operata de chist ovarin drept iar in 2007 an fost operata de col uterin dar rezultatul fatologic a iesit bun dar sunt in menopauza si as vrea sa imi spuna un doctor ce tratament trebuie luat dar la sanul drep am un nodul care ma deranjeaza.

    0
    0

  • necunoscut pe 11 Mar 2008, 21:33
    In ce an va aparea tratamentul pentru cancer la sin

    Parerea mea este ca multe femei din Romania asteapta acest medicament. Oare cand va aparea?

    0
    0

  • stefan fanica pe 4 Feb 2008, 18:48

    Si eu am fost operata de carcinom acum 10 ani si ma simt foarte bine, am histerectomie totala. Din aceasta cauza am intrat in menopauza inainte de vreme. Trebuie sa privim totul cu optimism. Ma intereseaza acest medicament care a aparut acum "Bonviva". Daca l-a luat cineva, ce poate sa spuna, este bun? I l-a recomandat medicul? Astept raspuns. Multumesc.

    0
    0

  • stefan fanica pe 4 Feb 2008, 18:38

    Care sunt reactiile adverse ale medicamentului Bonviva? este mai bun decat Evista?

    0
    0

  • amalia pe 2 Feb 2008, 12:20
    Pentru nodul la piept

    La ce medic ai fost si te-a trimis la operatie? Esti sigura ca este nodul? Ti s-a facut o mamografie? Se poate sa nici nu fie nevoie de operatie. Se poate sa fie doar o simpla inflamatie a canalelor galactofore mai ales daca iei anticonceptionale. Asta mi s-a intamplat mie acum 4 ani. Si era chiar foarte dureros. Am facut o mamografie si am decis sa intrerup anticonceptionalele. La aproximativ o luna a disparut orice durere si "nodulul" aparut. Si de atunci nu mai am nici o problema. Fa-ti o mamografie, daca nu e clar fa-ti o biopsie, si abia apoi daca se descopera ceva la biopsie te poti gandi la operate. Iti doresc numai de bine.

    0
    0

  • tina_alin2007 pe 31 Ian 2008, 21:22
    Nodul la piept

    Am un nodul la pieptul stang si am inceput sa ma doara, am fost la medic si mi-a zis sa merg la operatie, imi este frica vreau un tratament nu operatie.

    0
    0

  • laura pe 1 Ian 2008, 21:17
    Recomandare

    Ar fi bine sa se lucreze si la descoperirea unui vaccin si pentru cancerul de colon avand in vedere proasta alimentatie de care avem parte, tinind cont ca si alimentatia contribuie in mare masura la aparitia cancerului de colon datorita chimicalelor care se afla in alimentatie. Si eventual prin anumite politici de sanatate, sa se interzica acele alimente care sunt atat de periculoase pentru organism. Ar trebui sa se ia masuri la nivel national in ceea ce priveste alimentatia deoarece este vorba pana la urma de sanatatea unei natiuni.

    0
    0

  • Otilia pe 1 Ian 2008, 12:38
    Cancerul de col

    De ce toata lumea vorbeste in cazul cancerului de col numai despre infectia cu HPV, din alte motive acest tip de cancer nu poate sa apara? Eu am avut acum 3 ani o rana pe col care dupa nenumarate teste FBP si in final biopsie s-a dovedit a fi carcinom in situ. Am facut conizatie si de atunci stau si astept sa vad ce se o sa se mai intample. Dar desi m-am operat la Cluj la Inst. Oncologic, nu mi s-a pomenit absolut nimic despre acest virus, doar am fost intrebata cate nasteri am avut, daca travaliul a fost lung, daca copii au fost mari si daca am avut rupturi de col la nastere. Atunci eu ce sa cred? De ce m-am imbolnavit? Cum pot sa aflu daca am acest virus, desi in spitale nimeni nu mi-a pomenit absolut nimic despre el.

    0
    0

  • elena pe 13 Dec 2007, 09:04
    PT. h.p.v. din 26.11.2007

    Este posibil ca sotul dvs. sa va fi contaminat, nicidecum aparatura gineologica sau interventiile din zona respectiva, infectia cu Papiloma virus uman, cel care provoaca acest tip de cancer este foarte CONTAGIOASA, se poate lua de pe piele, lenjerie, toaleta, chiar si dupa un contact sexual protejat cu prezervativ puteti fi contaminata, deoarece acest Papiloma exista pe tegumentul din jurul penisului pe care prezervativul nu il poate acoperi, se poate lua de pe mainile respectivului daca a atins zona respesctiva. Atentie mare. Am 29 de ani si am asa ceva. Am luat-o de pe toaleta de la facultate. Prietenul nu are. Am oprit orice contact sexual ca sa-l protejez, imi este alaturi in astfel de momente. Du-te urgent la medic, fa un PAPANICOLAU ca sa depisteze stadiul bolii, poti trai multi ani daca tratezi corect boala. CURAJ

    0
    0

  • dana elena pe 26 Nov 2007, 21:58
    hpv

    Am fost depistata cu hpv, displazie moderata, lg-sil am facut colposcopie, biopsie si apoi conizatia si adn hpv. Astept cu groaza rezultatele. Am 42 de ani si nu stiu daca am virusul de la sotul meu sau de la cate consultatii si interventii chirurgicale ginecologice am avut. Poate fiica mea sa ia de la mine acest virus folosind aceeasi toaleta si sapunul de maini? Nu mai pot avea incredere in sotul meu, relatia s-a deteriorat rau si as vrea sa stiu daca intr-adevar rata supravietuirii dupa o conizatie este de max. 5 ani?

    0
    0

  • vanya pe 6 Nov 2007, 19:53
    cancer de col uterin

    eu sunt operata de 1 an si 3 luni,operatie de col uterin largita.sper ca totul o sa fie bine.alte cazuri de supravietuire imi dau curaj.multumesc.cunosc persoane operate de 9 ani.psihicul conteaza.dumnezeu ne ajuta sa mergem inainte.

    0
    0

  • nicolaescu elisabeta pe 26 Sep 2007, 17:29
    groaza de maine

    am fost operata de cancerla sanul st in anul 2005.mi-a fost extirpat sanul st si mi-au gasit 20 de ganglioni axilari din care 13 cu metastaza.medicamentul care ar vindeca multe femei cand va iesi pe piata?la fel si vaccinul pt prevenirea cancerului de col unde se poate face?va rog daca stie cineva sa-mi raspunda pe adresa bety.1947@home.ro.

    0
    0

  • faur Mariana pe 17 Iul 2007, 10:14
    supravietuitori ai cancerului de sin

    Mama mea a fost operata de un cancer de sin in urma cu 32 de ani.A fost operata atunci de catre regretatul profesor Chiricuta de la Institutul Oncologic din Cluj Napoca.Mama mea are acum virsta de 75 de ani,locuieste in comuna Buteni,jud Arad si abia subzista dintr-o pensie mizerabila de 12o RON.Din pacate anul acesta a dezvoltat un Sindrom Parkinsonian

    0
    0

  • Silvia pe 16 Iul 2007, 11:41
    Vaccin

    Cat costa vaccinul impotriva cancerului de col uterin si unde se poate face?

    0
    0

  • dana pe 4 Iul 2007, 14:03
    apropo devaccin

    vaccinul pt. cancerul de col uterin se poate face ori la ce varsta? sau trebuie facute ceva analize inainte? eu am fost diagnosticata cu displazie de col uterin cu pap 2 .se poate face vaccinul si in cazul meu. astept raspuns

    0
    0

  • mihaela pe 10 Iun 2007, 10:54
    dragi mei

    sper ca aceste vaccinuri si medicamente sa apara cit mai curind si sa existe intradevar si in rominia.iar medici sa instiinteze pacientul ca il are si chiar sa il si faca.nu sa platim bani grei pentru un vaccin ca doctori isi vaccineaza neamurile si cei ce dau spaga.nu este corect.toate femeile au dreptul la vaccinuri si cele mai sarace.

    0
    0

  • rondel pe 2 Iun 2007, 14:12
    Cu totul exceptional !

    In sfarsit se misca ceva in domeniu! Astept cu nerabdare sa aflu ca avem acces la asemenea tratamente.

    0
    0

  • silvanadragomir pe 1 Iun 2007, 11:28
    cancer mamar

    Toate mesajele de mai sus au fost postate acum un an. Ce se mai aude de acest medicament salvator? Ma intereseaza fff mult. Va multumesc daca-mi da cineva un mesaj. silvanadragomir@yahoo.com

    0
    0

  • oceany_girl pe 21 Mai 2007, 19:12
    sani durerosi

    in ce cauze poti face cancer? nodulul este un semn ca ai cancer? care sunt semnele unui nodul la san?

    0
    1

  • lylysor_2006_2007 pe 2 Mai 2007, 09:43
    neoplasm col uterin

    in iulie 2006 m-am operat,histerectomie totala largita,de atunci m-am ingrasat 10 kg si nu mai pot slabi.ce pot face?

    0
    0

  • fotea luminita pe 24 Apr 2007, 16:52
    cancer la sin

    dupa operatia de extirpare a sinului,am urmat tot tratamentul,vreau sa stiu cum pot intra in posesia noului medicament aparut,acum urmez de 2 luni tratament cu tamoxifen.

    0
    0

  • barbu beatrice pe 4 Apr 2007, 21:41
    cancer la sin

    am facut tot tratamentul inclusiv operatia la sin si acum pot spune ca ma simt bine dar conteaza si minunile domnului din cer pe mine ma ajutat foarte mult in viata mea

    0
    0

  • Matei Petruta pe 4 Apr 2007, 11:51
    stop cancerului mamar si cervical

    Sunteti grozavi!Va felicit ptr. profesionalismul de care dati dovada si ma gandesc cat de recunoscatori va sunt persoanele aflate in situatii critice.Nota 10! Sa ramaneti la fel de buni si grijulii in privinta sanatatii oamenilor!

    0
    0

  • josescu stefania daniela pe 30 Mar 2007, 15:17
    sinteti nemaipomeniti va urez tot binele din lume

    parerea mea am spuso deja in cuprinsul titlului, am trimis mesajul la doua persoane iar cin voi mai face rost si de alte adrese ale unor doamne il voi retrimite. As dori si eu foarte mult sa pot beneficia de acest tratament, dar cum sint pensionata pe caz de boala momentatan nu pot incepe tratamentul ,dar de azi inainte voi face in asa fel incit sa-mi string banii necesari cu prioritatea acestui program si sper ca pina la vara sa-l pot efectua si eu. Inca o data va felicit pentru profesionalismul si OMENIA de care dati dovada.Succes

    0
    0

  • stanciu elena pe 7 Mar 2007, 20:19
    Cand v-a aparea vaccinul

    E cel mai bun lucru pe lumea asta.Eu, am noduli sa sani.Astept un rasp de la d-voastra unde sa merg , la ce spital fffffff bun ptr. asa ceva.ID meu ellenaroyal.multumesc

    0
    0

  • violeta pe 2 Mar 2007, 13:37
    despre vaccin

    Cind v-a aparea vaccinul?

    1
    1

  • gabriela pe 23 Ian 2007, 22:21
    gardasil e eficient doar pt cele neinfectate

    eu din pacate am o poveste foarte urata, am luat o boala venerica dintr+un cabinet ginecologic si as vrea sa stiu daca gardasil mi+ar fi si mie eficient, tinand cont ca sunt deja infectata, sau se raporteaza doar la cele care inca nu au fost infectate?

    0
    0

  • Iuliana pe 12 Ian 2007, 14:21
    disperare

    Am initiat la locul meu de munca o actiune de efectuare a testului Papanicolau, si am mers impreuna cu colegele de birou sa-l facem.Stupoare la primirea rezultatelor, la mine la concluzii scria HSIL (CIN2).Nu va pot descrie prin ce am trecut si trec inca. Am luat legatura cu un medic ginecolog la mine la Constanta si mi-a fost efectuata o colposcopie si histeroscopie, insa e primul meu contact cu acesti termeni. Astept rezultatul acestei biopsii, insa medicul mi-a spus ca este vorba de niste polipi, motiv pentru care diagnosticul in foaia de observatie este " hiperplazie endometriala polipoida siPolipoza endocervicala" . Nimeni nu mi-a putut spune mare lucru, decat ca parea un col "curat" aceasta a fost expriumarea. Daca cineva a superit de acest diagnostic temporar si imi poate da relatii cu privire la evolutie si tratament, sunt recunoascatoare. Cu mii de multumiri si sanatate!

    0
    0

  • adela pe 5 Ian 2007, 19:42
    hpv

    recent am aflat cu groaza ca sunt infectata cu hpv. am facut electrocauterizare, am luat cervugid, vit. A si laptisor de matca. problema e ca l-am infectat si pe prietenul meu nestiind ca am infectia, dar nu stiu ce tratament este pt. barbati. crioterapia si unguentele nu sunt suficiente. oare vaccinul care este in test acum va fi eficient si pt. barbati? e drept ca ei nu fac cancer de aici, dar ne pot reinfecta....

    0
    0

  • elena pe 29 Dec 2006, 21:27
    daca va sta in putinta, va rog, faceti ceva, macar pentru o informare corecta!!

    Daca informatiile cu privire la infectia cu HPV ar fi mult mediatizate si daca tipajul viral pentru depistarea tipului de virus ar fi mai ieftin, multe vieti ar fi salvate. Eu am aflat din intamplare ca sunt infectata si va asigur ca nu ma incadrez in posibilele situatii de a te "captusi" cu HPV: debut timpuriu al vietii sexuale sau parteneri multipli! Ceea ce se stie acum nu concorda cu realitatea si informatiile stagneaza! De doi ani traiesc intr-o teama continua si medicii isi dau cu parerea:e, nu e! Bani sa iasa!

    0
    0

  • mioara pe 27 Dec 2006, 19:25
    speranta

    m-as bucura pentru toate femeile din lumea asta ca aceasta problema grava sa aiba o rezolvare.Si eu ma numar printre ele, am probleme cu sinii, inca fara un diagnostic clar dar mi-e foarte frica de ce s-ar putea intimpla.

    0
    0

  • Aurora pe 29 Nov 2006, 21:30
    s[peranta

    M-am operat in luna ianuarie de cancer de col,inca mai sperca totul va fi bine,dar cit timp?

    0
    0

  • somon c pe 25 Nov 2006, 14:28
    cancerul la san

    daca vacinul gasit e bun nu vad de ce nu ar fi aprobat numai cel bolnav stie prin ce trece

    0
    0

  • SCHMID EVA pe 8 Nov 2006, 18:30
    NODUL BENING SAN

    EXISTA MEDICAMENT,TRATAMENT PENTRU NODUL BENING LA SAN SAU NUMAI OPERATIE.VA ROG RASPUNS LA ADRESA:evysmid@yahoo.com

    0
    0

  • elena pe 2 Nov 2006, 22:49
    inv

    se poate si fara sa -ti cada parul si celelalte dar medicii alopati nu vor sa-si piarda clientii.cauta-ma pe yahoo mina_elena2000

    0
    0

  • mioara chebac pe 2 Nov 2006, 10:04
    despre cancer

    v-am trimis doua pareri despre aceasta boala.de ce nu apar si ele aici?eu ma bucur mult cind pot sa vorbesc despre asta pt.ca si eu am cancer mamar.ador comunicarea.

    0
    0

  • mioara chebac pe 1 Nov 2006, 20:00
    diagnosticul precoce e salvarea

    daca fiecare dintre noi ne-am face controlul anual al sanatatii,cel putin anual, multe boli s-ar descoperi in faza de inceput.dar noi mergem la dr. doar daca ne doare.asta se intimpla din cauza atitudinii doctorilor care nu fac nimic fara sa-i platesti.si asa, in romania se moare foarte mult din cauza proastei comunicari doctor-pacient.

    0
    0

  • mioara chebac pe 1 Nov 2006, 14:23
    stop cancerului mamar si cervical

    eu am 36 ani si am cancer mamar.l-am descoperit acum 3 ani.dar nu m-am dus la timp si am avut de suferit.acum ma simt foarte bine si sfatuiesc pe toate femeile sa-si faca un control macar o data pe an.e fff.important safie descoperit la timp,in stadiul 1,cel mult 2,asa n-ar mai muri atitea femei de aceasta boala.

    0
    0

  • gabi pe 27 Oct 2006, 13:53
    vindecare

    medici nu-si fac datoria daca nu ai bani nu se uita la tine sunt niste ordinari .sora mea are cancer la san .are 40 de ani anul trecut i-a iesit un nodul la piept a fost la doctor si i s-a spus ca este hormonal si ca nu trebuie operat .si acum a a crescut mare si cancer .va dati seama este disperata nu stie ce sa faca .a inceput tratamentul cu citostatice iar in decembrie trebuie sa se opereze

    0
    0

  • cristiana pe 11 Oct 2006, 22:09
    temeri

    Cred ca acest articol are doar intentii publicitare pt compania care produce medicamentul.Chiar daca o sa apara si la noi in tara nu o sa fie accesibil decat elitelor din cauza pretului ridicat.SUFAR DE ACEASTA BOALA ASA CA STIU F BINE CE SANSE DE A FACE UN TRATAMENT DE ULTIMA ORA AVEM.

    0
    0

  • gabi pe 5 Oct 2006, 17:43
    tratarea

    ma bucur ptr acest medicament ptr cancerul de san va rog sa-l aduceti mai repede si in tara noastramor prea multe fete tinere va pup

    0
    0

  • mirela pe 24 Sep 2006, 23:40
    mie frica numai .........la gandul ca.......

    am si eu probleme cu sanii si sa dea d-zeu sa se gaseasca un medicament sau vaccin sau orice ptr vindecare sute de femei au nevoie de asa ceva

    0
    0

  • delia pe 23 Sep 2006, 20:54
    GARDASIL-

    Nimeni nu face exceptie de la boli,asa cum nu am fost nici eu exclusa din randul femeilor care lupta impotriva cancerului.Am HGSIL,dar nu e cancer din fericire.Din 22 sept s-a apobat vaccinul impotriva cancerului de col uterin si in Europa.Se numeste GARDASIL,nu stiu cat va costa in Romania,dar in Sua e intre 400-500 $ si e eficient 100% timp de 4-5 ani.Multa sanatate si sa ne ajute Dumnezeu.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod