Cancer: Drama unei tinere care luptă pentru viaţă

Adriana se luptă de trei ani cu o formă rară de cancer. În ultimele luni starea ei s-a înrăutăţit şi are nevoie de 40.000 de euro pentru o operaţie la o clinică specializată din străinătate. Alătură-te echipei Cinemagia şi Eva contribuind cu o donaţie la salvarea Adrianei.

Adriana se luptă de trei ani cu o formă rară de cancer. În ultimele luni starea ei s-a înrăutăţit şi are nevoie de 40.000 de euro pentru o operaţie la o clinică specializată din străinătate. Alătură-te echipei Cinemagia şi Eva contribuind cu o donaţie la salvarea Adrianei. Toţi putem fi supereroi!

 

În ultimii trei ani, colega noastră a dus un război cu un angiosarcom operat în 2008 la Bucureşti. După o serie de bătălii câştigate, la începutul lui 2011 cancerul a recidivat de această dată cu invazii musculare şi noduli la plămâni. Adriana a încercat să i se împotrivească apelând la chimioterapie, dar aceasta s-a dovedit inutilă, tumora mărindu-şi în mod paradoxal volumul. Acum singura ei şansă este un tratament într-o clinică specializată din Germania sau Turcia. Costurile se ridică însă la 40.000 de euro.

 

 

Povestea Adrianei


"Bun găsit, Sunt Adriana Cuţa şi, la 25 de ani, mă confrunt cu o problemă de sănătate peste care am credinţa că voi trece cu bine. În 2008 am primit un diagnostic dur, angiosarcom la coapsă, un tip de cancer nu foarte întâlnit şi, prin urmare, deloc uşor de tratat. Am suferit atunci o primă operaţie, dar boala a recidivat.

Există posibilitatea de a încerca un tratament în Europa, care a fost aplicat cu succes unor pacienţi cu diagnostice similare. De aceea îndrăznesc să vă cer sprijinul. Ajutorul vostru îmi va da şansa de a urma tratamentul şi un semn că nu sunt singură".  

 

 

Diagnostic: angiosarcom la coapsă, un tip de cancer rar întâlnit


Împlinise un an când a avut loc accidentul nuclear civil de la Cernobâl (1986), cel mai grav accident din istoria energiei nucleare, care a generat un nor de precipitaţii radioactive spre părţile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei şi părţile estice ale Americii de Nord şi este asociat cu numeroase cazuri de cancer.

Adriana se gândeşte că acesta ar putea fi cauza afecţiunii grave de care suferă astăzi: cancer al ţesuturilor moi. Încă de la sfârşitul anului trecut, Adriana îşi petrece existenţa în secţia de oncopediatrie a Spitalului Clinic Fundeni cu diagnosticul angiosarcom epitelioid grup 3 (adică cel mai înalt grad de malignitate).

Pe 20 iunie 2011 a făcut a treia operaţie a tumorii recidivante de la picior, dar, pe lângă aceasta, în zonă au mai fost extirpate şi invaziile musculare. În ianuarie 2011 a aflat şi de existenţa unor metastaze pulmonare.

Încă nu s-au descoperit motivele care duc la apariţia şi dezvoltarea sarcoamelor, iar ea s-a resemnat cu sintagma "cauze necunoscute". Nimeni din familia ei nu a fost şi nu este bolnav de cancer.

A copilărit la Zimnicea şi cel mai mult îi plăcea să meargă la Dunăre să înoate, chiar dacă era un combinat chimic pe malul celalalt, aproape de oraş, care polua zona. În 2005 a venit în Bucureşti, studentă fiind la Facultatea de Litere. Un nodul la coapsă, de 2 cm, situat la suprafaţă, care se simţea fără să o doară, a făcut-o să meargă la un consult în luna noiembrie a acelui an. A fost operată ambulator, la o clinică particulară. I s-a spus că formaţiunea seamănă cu un chist, fără să se stabilească – pre sau postoperator – natura formaţiunii. S-a terminat totul în aceeaşi zi; cum rezultat de la patologie nu a primit, Adriana aproape că a uitat episodul. Avea 19 ani şi nu s-a gândit nici un moment cât de gravă ar putea să fie situaţia. După doi ani, în ianuarie 2008, formaţiunea tumorala a reapărut.

Între timp, Adriana şi-a urmat studiile şi s-a angajat la redacţia publicaţiei Cinemagia. În vara lui 2008 a început să i se facă rău inexplicabil, aproape zilnic.
Un abonament la Medsana făcut pentru fiecare angajat al firmei, a ajutat-o să ajungă la chirurgul Irinel Popescu. Acesta a consultat-o, a zis că nu îi place ce vede şi, ca atare, i-a dat trimitere pentru un RMN. Venită cu rezultatul pe care scria tumoră malignă. Părinţii Adrianei au aflat la telefon diagnosticul fiicei lor.

La începutul lui septembrie 2008 i-a fost îndepărtat un alt ţesut metastazic, iar la începutul lui octombrie 2008 a început tratamentul chimioterapeutic, pe care l-a urmat până în februarie 2009; au urmat 6 săptămâni de radioterapie. A fost declarată vindecată şi chemată la control dupa şase luni. A urmat o perioadă normală, în care a mers la facultate şi birou ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Purta o perucă cu cozi. În toamna lui 2010 a început să o doară piciorul, o durere persistentă. Cu câteva zile înainte de Crăciun a făcut ecografie de control ca “să stea liniştită înainte de sărbători”. Aşa şi-a zis, pentru că nu credea că e vorba despre o recidivă. A aflat că formaţiunea are deja 2 cm. Uriaşă. Cum doctorii lipseau de sărbători, a început să caute informaţii despre boala ei. Atunci a citit că şansele de supravieţuire sunt foarte mici, dar că există, totuşi.

 

Pe 20 iunie, aşa cum am amintit deja, a suferit a treia intervenţie chirurgicală. Tumoara crescuse de la 2 centimetri la aproape 5 centimetri.
Vezi AICI documentele medicale! 


Visul Adrianei este unul încărcat emoţional şi afectiv: îşi doreşte să facă voluntariat în Africa sau în România, pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă.

 

 

 

 

 Adriana are nevoie de tine: orice donaţie îi poate salva viaţa!


Ajută-ne să strângem aceşti bani pentru Adriana! Fii şi tu supereroul care salvează vieţi!

 

Contribuie cu o donaţie pe numele Ioana Adriana Cuţa prin unul din modurile de mai jos:

 

Sună şi donează la unul din numerele:

0900.900.230 (donezi 2 Euro)
0900.900.232 (donezi 5 Euro)
0900.900.234 (donezi 8 Euro)

Numerele sunt valabile în reţeaua Romtelecom.

 

Transfer bancar în contul:

RO 72 RZBR 0000 0600 0959 3270, deschis la Raiffeisen Bank.

 

Pentru donaţie prin card bancar accesează linkul http://www.cinemagia.ro/html/apel-umanitar/ şi în josul paginii vei găsi toate detaliile necesare.

 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adina pe 30 Aug 2011, 15:50
    sanatate

    esti foarte frumoasa! ai un chip de ingeras! Dumnezeu te iubeste! ai incredere in El! multa sanatate!

    0
    1

  • adina pe 30 Aug 2011, 15:47
    simt ca esti invingatoare!

    Citind scrisoarea ta, ma gandeam ca trebuie sa-ti scriu si sa te incurajez sa ai puterea sa mergi mai departe. Dumnezeu sa fie cu tine!Sanatate!

    1
    0

  • Edy pe 27 Iul 2011, 23:33
    O alternativa reala

    Draga Adriana, nu vreau sa iti dau false sperante, dar cred ca solutia ta este urmatorul film, nu o noua operatie: http://www.youtube.com/watch?v=H0ibsoqjPac De asemenea, in Romania, ti-l recomand cu mare drag pe domnul doctor Stefan Stangaciu, un om deosebit. Scrie-mi si iti dau mai multe detalii: Ibycos@gmx.net Doamne ajuta! Edy

    0
    1

  • Silvia pe 22 Iul 2011, 16:38
    Povestea Adrianei Cuta

    BIO BRAN si INTERFERONAT doua produse de mare ajutor in acest caz si in toate bolile grave dar in primul rand apropierea de DUMNEZEU, Taina Sfantului Maslu pt. iertarea pacatelor si insanatosire, Sfanta Liturghie-pomenire, multe rugaciuni la MAICA DOMNULUI. DOAMNE ajuta!

    0
    1

  • angelica pe 15 Iul 2011, 10:05
    FII TARE

    sa dea Dumnezeu sa te faci bine

    1
    0

  • mariana pe 9 Iul 2011, 18:29
    incurajare

    Ai incredere in Dumnezeu ca te ajuta si se va rezolva totul.Credinta ca te va ajuta va fi salvarea ta!!! Lui Dumnezeu doar trebuie sa-i ceri si el te asculta ,dar cere-i din tot sufletul tau! Multa, multa sanatate

    0
    1

  • cryss pe 9 Iul 2011, 01:15
    vei invinge...

    nu trebuie sa te dai batuta,lupta in continuare...noi si bunul Dumnezeu vom fi alaturi de tine.Multa sanatate ADRIANA!!

    2
    0

  • oana spiridon pe 7 Iul 2011, 22:20
    buna!

    cum pot sa intru in legatura cu adriana? AM GASIT O SOLUTIE pt boala de care sufera si vreau sa ma vad cu ea si sa o informez!!!! vreau sa o ajut, chiar daca nu o cunosc! asta simt...ca vreau sa o ajut... sper ca ma puteti ajuta cumva... cu o adresa de mail ceva... va multumesc!

    1
    0

  • simona pe 7 Iul 2011, 15:01
    mesaj

    Dumnezeu iubeste oamenii buni! Nu uita ca niciodata nu te va lasa, spera si ai multa credinta, El te va ajuta! Pe acest pamant nimic nu e intamplator, ai grija de tine!

    2
    0

  • Malina_332 pe 6 Iul 2011, 22:36
    ii trist

    multa sanatate.

    2
    0

  • Ani pe 6 Iul 2011, 18:05
    Multa sanatate

    NU am ROMTELECOM! :( Alta modalitate, in afara de cea bancaara, nu exista?

    6
    0

  • andreeabacau pe 6 Iul 2011, 17:59
    Vei invinge!

    Multa sanatate!Dumnezeu sa aiba grija de tine!

    4
    0

  • Cristina pe 6 Iul 2011, 15:02
    Multa sanatate....

    Iti doresc multa sanatate si sa te ajute bunul Dumnezeu sa treci peste acesta suferinta...Sa te rogi si sa nu-ti pierzi increderea...cineva acolo sut te iubeste si o sa te ajute sa te vindeci.

    2
    1

  • Alina pe 6 Iul 2011, 13:10
    o sa te faci bine

    Ai incredere ca o sa te faci bine:-) Ai multa rabdare si credinta... o sa fie bine:-) Multa sanatate:-)

    5
    0

  • gabriela pe 6 Iul 2011, 13:02
    buna

    Ai incredere si vei reusi.Succes Adriana.In lupta cu aceasta TU trebuie sa fii INVINGATOAREA.

    2
    1

  • anne pe 6 Iul 2011, 11:43
    vei reusii sa treci peste acest hop...

    Din pacate inteleg prin ce treci deoarece si sotul meu a trecut si trece prin aceeasi suferinta numai ca l-a el a fost afectat genunghiul,acum are proteza in locul genunchiului....Nu poate indoi piciorul dar este adevarat,operatiae foarte scumpa.....Multa sanatate si succes....

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod