7 simptome care indica prezenta cancerului ovarian

Cancerul ovarian nu este un ucigas atat de silentios cum se credea pana in prezent. Un studiu efectuat in Marea Britanie arata ca exista sapte semne care i-ar putea da unei femei de gandit si care ar trebui sa o trimita urgent la doctor. Afla care sunt acestea!
"Cancerul ovarian nu este silentions, este zgomotos", a declarat dr. William Hamilton, coordonatorul studiului. "Problema este ca noi nu stim sa descifram zgomotul. Cancerul ovarian reprezinta 4% dintre toate tipurile de cancer la femei, dar are cel mai rau prognostic", a mai spus expertul pentru Webmd.com.


Cancer ovarian simptome: Studiul si rezultale sale

Cercetarea cuprins 212 de femei cu varste de 40 si peste 40 de ani care fusesera diagnosticate cu cancer ovarian. Acestea au fost comparate cu 1.060 de femei sanatoase. Medicii au analizat dosarele medicale ale pacientelor cu un an inainte sa se imbolnaveasca si au facut acelasi lucru si cu femeile sanatoase. Ei au fost atenti la simptomele pe care le-au avut participantele la studiu si in ce perioade.

Astfel, in urma cercetarii, au fost gasite sapte simptome asociate cancerului ovarian:

  • distensie abdominala;
  • urinari frecvente;
  • dureri abdominale;
  • sangerari post-menopauzale;
  • pierderea poftei de mancare;
  • sangerari anale;
  • balonare.

Cercetatorii au calculat ceea ce ei denumesc "valoarea predictiva pozitiva" pentru fiecare simptom, adica posibilitatea ca o femeie care prezinta un anumit simptom sa aiba cancer ovarian.
Simptomele au avut valori pozitive de predictie scazute - mai putin de 1% - cu exceptia distensiei abdominale, care a avut o valoare de 2,5%. "Aceasta valoare inseamna ca o femeie din 40 care prezinta acest simptom are cancer ovarian", a spus coordonatorul studiului.

Cercetand cu atentie, specialistii au descoperit ca trei dintre simptomele cancerului ovarian - dureri abdominale, distensie abdominala si urinari frecvente - fusesera raportate cu sase luni inainte de diagnostic si s-au asociat in mod semnificativ cu boala.


Cancer ovarian simptome: Ce este cancerul ovarian?

Cancerul ovarian reprezinta a patra cauza de mortalitate prin cancer la femei, facand anual, la nivel mondial, aproximativ 125.000 de victime. Cea mai mare incidenta a bolii este in SUA si Europa de Nord, iar cea mai mica in Africa si Asia. Riscul de aparitie creste odata cu varsta, patru din cinci cazuri sunt diagnosticate la femeile care au peste 50 de ani. Boala este diagnostica de regula in stadii avansate, de aceea rata de supravietuire este foarte scazuta, de doar 30%.

Cauza care duce la aparitia cancerului ovarian ramane necunoscuta.
Exista totusi o serie de factori care cresc riscul de a dezvolta boala, precum: varsta, factori genetici, hormonali, obezitatea, infertilitatea, endometrioza, terapiile de substitutie hormonala etc.
    
In ceea ce priveste tratamentul, exista doua optiuni principale utilizate pentru cancerul ovarian: metoda chirurgicala si chimioterapia. Radioterapia este, de asemenea, utilizata ocazional pentru anumite cazuri sau atunci cand nu exista nici un raspuns la alte tratamente. Odata ce diagnosticul a fost pus, urmatorul pas este stabilirea tratamentului cel mai potrivit pentru pacienta.


Cancer ovarian simptome: Simptomele persista? Mergi la doctor!

"Femeile folosesc adesea termenul 'balonare' pentru 'distensia abdominala'. In realitate, expertii considera ca distensia este marirea progresiva a abdomenului, in timp ce balonarea este o crestere intermitenta urmata de o descrestere", spune dr. Hamilton. In prezent, distensia abdominala nu este trecuta pe lista simptomelor pentru cancerul ovarian si de aceea, ea nu a reprezentat un motiv care sa trimita femeile urgent la un control de specialitate.
Potrivit American Cancer Society, balonarea este unul dintre simptomele care persista la femeile care au cancer ovarian. Daca atunci cand merge la doctor, pacienta spune ca are aceasta problema, atunci specialistul o examineaza si cel mai probabil ii recomanda un test de sange sau o ecografie transvaginala - una dintre cele mai sigure metode care depisteaza cancerul ovarian.

Potrivit acestui nou studiu, cancerul ovarian nu este deloc "silentios", cum era perceput pana in prezent. "Cred ca acest lucru intareste ceea ce si alte studii au aratat si anume ca exista mai multe simptome ale cancerului ovarian si ca atat pacientele cat si medicii ar trebui sa stie de ele pentru a putea depista boala in stadii incipiente", a declarat dr. Andrew Li, ginecolog in cadrul Cedars Sinai Medical Center, Los Angeles.

Este foarte important sa nu ignori aceste simptome sau altele care iti dau de gandit si care persista si sa mergi la doctor pentru un control de rutina.
Poate fi o alarma falsa, dar este mult mai bine sa previi si nu sa tratezi boala, recomanda specialistii. In cazul in care cancerul este depistat in stadii avansate, rata de supravietuire este foarte scazuta. Aceasta creste insa, ajungand chiar la 70%, daca boala a fost diagnosticata in faza de inceput.
 

Comentariile 1-50 din 163

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • costruti ionela pe 12 Sep 2016, 23:04
    as vrea sa stiu un rezultat

    am o problema cu menstruatia .acum 2 ani am avut o pierdere si miam pus sterilet diatunci in fiecare luna menstruatie nu ma mai tine ca inainte 3 zile .acum ma tine cateo saptamana si am dureri ff mari de burta si as vrea sa stiu daca e ceva grav ?

    0
    1

  • Nelea pe 24 Mar 2016, 16:58
    ginecologie

    Buna,am si eu unele suspiciuni si nu inteleg care e cauza..la virsta de 15 ani am fost diagnosticata cu agenesia uterina,nu am avut nici-o data ciclu menstrual si nici nu am,dar mi s-a spus ca ovarele functioneaza normal,insa acuma de ceva timp simt o durere slaba in zona de jos a abdomenului partea dreapta si nu e permanenta apare periodic uneori poate sa simt ca niste intepaturi,si inca plus la asta am probleme cu constipatia...am facut colonscopie si nu me-a despistat nimic dar mie nu-mi ajuta nici-o metoda ca sa scap de constipatie,trebue sa folosesc laxative.... La ce specialist as putea sa ma adresez pentru ca am citit mai multe informatii legate de unele boli de ovare si scriea ca constipatia poate fi din cauza unei boli a ovarelor,sau totusi am aceste dureri din cauza ca sufar de asa constipatie severa.

    0
    0

  • Aylin pe 29 Ian 2016, 18:11
    Pentru toate femeile care au probleme si dureri pelviene !

    Balonarea, durerile , urinarea frecventa, sangerarea, lipsa poftei de mancare, C125 si C135 crescute, toate astea pot indica ENDOMETRIOZA ! Endometrioza are simtome foarte comune cu cancerul, dar nu numai , dar este si identic dezvoltata precum cancerul, ma refer la modul invaziv . Eu m-am chinuit cu dureri de burta , pelviene de la 14 ani de la prima mentra , iar in Romania nu a fost nici un medica capabil sa imi spuna ce am! Am ajuns in China, unde m-am operat laparoscopic in 2008 si diagnosticata cu Endometroza. De cand am facut acea operatie aici ( unde sunt si in prezent in China), nu am mai avut dureri pelviene sau chiste ! Iar ca tratament , nici nu s-a pus probleme de histerectomie de nici un fel, fie ea totsala sau partiala , precum mi s-a indicat in Romania ! In Romania, familia mi-a stat pe cap sa ma convinga sa ma operez, mai mult de o luna . Am plans zilnic si am zis ca nu pot face asa ceva ca voiam copii si sa ma pot casatori . Doarta a fost in asa fel , ca nu am acei copii mult doriti nici acum la 36 de ani , din cauza unor relatii esuate, dar inca mai sper sa ii am ! Nu am avut nic un aovrt in viata mea , nici o nastere si sper sa am nastere inainte de 40 de ani. Vreau sa impartasesc cu voi ce tratament iau eu de ani de zile, adica de vreo 6 ani sunt pe Nattokinase 2000FU. Cautati pe net. sunt multe firme de vand asa ceva. E o substanta naturala extrasa dintr-o planta japoneza pe care o mananca viermii de matase. Nattokinase are functia de a elimina tesutul si chirturile, si de a face sangele mai lichid . Se foloseste si pentru tromboza . Se iau 2 capsule pe zi, le puteti lua una dimneata si una seara. Sau ambele dimineata inainte de masa cu cca 1 ora. Vreau sa ma spun ca eu am uitat de durerile de burta si de chiete si probleme de genul asta de cand urmez acest tratament. Si ceva foarte importat pentru fete si doamne ce au acest obicei : renuntati la spalaturile vaginale de orice fel ! ! ! Aici in China, eu am invatat de la medicii chinezi acest lucru, caci in Europa si eu aveam candva acest obicei " la moda " . Acest obicei distruge flora vaginala normala si inmulteste bacteriile anormale , ceea ce duce mai departe la boala inflamatorie pelvina, dureri, chiste si asa mai departe ! Vaginul are proprietatea de a se auto-spala , nu e nevoie ca noi sa punem dusul acolo sau sa folosim te miri ce substante din comert . Doamnele care vor mai multe detalii sau sugestii , ma puteti contacta pe E-mail la : aylin008 (pentru yahoo ) .com Voi incerca sa va ajut cu sfaturi pe care si eu le-am primit aici unde am invatat multe despre aceste probleme si am avut parte si de un alt fel se sfat , decat cele din Romania care au avut la baza decat terapia hormonala si histerectomia totala sau partiala . In China terapia hormonala se EXCLUDE total, ei avand plantele lor di metodele lor din medicina chineza. Va doresc sanatate tuturor !

    1
    1

  • Emma pe 4 Aug 2015, 12:31
    Mergeti la un medic specialist

    Va rog din suflet, nu mai asteptati pareri pe internet/forumuri, ci mergeti la medic. Simptomele difera la fiecare caz in parte, aici nimeni nu o sa va faca consultatii on-line, fiindca nici un diagnostic diferential nu se face fara investigatiile specifice. Nu mai cititi toate articolele, distensia abdominala apare in mai multe afectiuni (hepatice, hemoragii, etc.), balonarea tine si de aparatul digestiv, dar si de alimebtatie (zaharul fermenteaza si in general orice aliment care produce un pH acid in organism), urinarile frecvente pot semnala afectiuni endocrinologice (diabet), sangerarile anale pot fi cauza hemoroizilor, pierderea poftei de mancare apare si la anemia severa, iar durerile abdominale in etajul inferior pot sugera o anexita, o inflamatie, o Infectie a tractului urinar. Exista o gramada de afectiuni cu simptomatologie asemanatoare si pentru asta trebuiesc eliminate toate optiunile. Nu pierdeti timpul pe internet, cu cat afectiunea este tratata mai rapid, cu atat recuperarea este mai mare. Sanatate!

    3
    0

  • elif telmen pe 17 Mar 2015, 15:49
    sancerari ıntre ciclu menstrual

    buna ziua..am şi eu o ıntrebare ciclul numi apare dela o luna la luna dar ın intervalul de doua saptamıni burta marita ..poate sa fie vreun avort spontan sau chiar cancer sau poate infectii vaginale..aştept raspuns ..va multumesc

    4
    0

  • Dana pe 28 Apr 2014, 13:23
    tratament cancer

    ati citit cartea doamnei dr. Hulda Clark - Vindecarea tuturor formelor de cancer? Ce parere aveti despre aceste produse? Ati incercat tratamentul cu nuca neagra, pelin si cuisoare?

    19
    7

  • CARANA LUMINITA pe 16 Apr 2014, 21:19
    endometrioza

    CA 125=45,3 ESTE CANCER OVARIAN?

    23
    19

  • CARANA LUMINITA pe 16 Apr 2014, 21:17
    endometrioza

    BUNA! AM AVUT HEMORAGIE, DOCTORUL MI-A FACUT ECOGRAFIE SI MI-A DAT REZULTAT CHIST OVAR STANG. AM FACUT ANALIZA CA 125 SI REZULTATUL A FOST 45,3. OARE SA FIE CANCER OVARIAN?

    9
    3

  • Malina pe 14 Mar 2014, 17:54
    cancer tratament

    Si mama a fost diagnosticata cu cancer si am mers impreuna cu ea in strainatate. Eram disperata si am zis sa merg la sigur, in Turcia, la centrul medical Anadolu, care este lider mondial in oncologie.

    29
    6

  • ufffff pe 18 Dec 2013, 21:05
    Cancer

    sincer eu am avut toate simtomele am fost la ginecolog unde am dat o gramada de banii si la analize la fel...de akm ast sa imi vina rez analizelor sa vedem ce am...la ginecolog cand am mers mi-au descoperit niste chisturi mai mari de 4mm si sunt 3 pe un ovar...ce sa fie oare???orikum eu o sa merg cand imi vin rez sa mi le citeasca ea...

    23
    2

  • Irina pe 7 Nov 2013, 09:21
    pentru Laledagda

    Asta inseamna ca trebuie urgent la medic.....prezenta unui astfel de "corp strain" poate insemna multe si nu de bine....inclusiv si Sifilis. Asa ca nu mai astepta

    19
    7

  • Laledagda pe 12 Oct 2013, 01:11
    ce poate fi ?

    stiu ca e ciudat ca v-a intreb pe voi cei de pe forum,insa merg pe premizul ca poate cineva imi da un raspuns bun din experienta si cunostinte ,poate cineva e in domeniu ...eu nu pot merge la medic fiindca sunt in spania si nu am cartela internationala si sunt alte complicatii in fine ideea este ca: mi-a aparut ceva o chestie ca o biluta o inflamatie nu stiu exact termenul potrivit ,mi-a aparut unde incepe fundul...si ma doare rau ...tin sa mentionez ca am simtit in timp asa k niste furnicaturi in zona aceea iar apoi am gasit asta !!??ce poate fii?

    20
    6

  • sorina pe 20 Aug 2013, 15:52
    balonarea

    buna! de 2luni ma balonez foarte tare nu mai stiu ce sa cred ,oare am cancer, am luat fel si fel de medicamente ,fara rezultat nu mai stiu ce sa fac .

    18
    15

  • georgia pe 1 Aug 2013, 23:19
    cancerul ovarian

    buna ziua .am si eu o intrebare imi apar niste bubite din cand in cand in zona intima am dureri inauntru ff mari si un lichid alb ,si imi vin problemele foarte rar ce inseamna asta?

    39
    15

  • Ioana pe 11 Iul 2013, 11:39
    simptomele cancerului uterin

    Buna ziua! As avea o intrebare...urinez destul de des si uneori ma ustura foarte tare...cateodata abdomenul meu ia o forma ciudata si as putea spune si ca mi-a scazut pofta de mancare dar nu stiu sigur daca asta nu se datoreaza stresului zilnic... Am 22 de ani si am o nastere si 2 avorturi... As vrea sa stiu daca este ceva grav si ce masuri ar trebui sa iau. As vrea sa imi raspundeti cat mai curand posibil daca se poate pentru ca sunt foarte ingrijorata si nu stiu ce sa fac in continuare. Acesta este id-ul meu: fetytza_91@yahoo.com Va multumesc din suflet,anticipat!

    35
    15

  • alina pe 9 Iul 2013, 15:53
    cancer ovarian

    buna ziua tuturor.am29 de ani si am o luna de cind am fost operata de histerectomie totala si depistata cu cancer ovarian in faza incipienta(urmeaza sa fac chimioterapie)as vrea sa stiu daca mai sunt persoane asa tinere care au trecut si ele prin asa ceva si ce sanse am(stiu ca cele depistate in stadiul3-4nu au mari sanse)va multumesc si va doresc multa sanatate

    50
    21

  • ela pe 28 Mai 2013, 13:55
    genetic

    Mergeti la medic si nu mai fiti asa pesimiste,avem dreptul sa fim fericiti.Viata poate fi uneori plina de obstacole,trebuie sa invatam tot timpul cum sa trecem peste. Cancerul se transmite genetic ,aceste gene traiesc in corpul uman si se pot dezvolta in special dupa varsta de 30 de ani.Exista multi factori care pot declansa aceste gene sa se dezvolte .Exista si sanse ca acestea sa nu se dezvolte dar sa fie transmise mai departe prin nastere..

    37
    10

  • gio24 pe 28 Mar 2013, 22:08
    !!!

    Nu mai cititi tot felul mai bine mergeti la doctor e 100 lei consultatia. Va rog nu mai cititi si nu mai cereti sfaturi de la lume ca nu se potriveste . Eu am patit o ca am citit chestii ciudate si nu am mai rezistat psihic. Nu mi am mai cumparat nici o haina nici un lucru nimic am rabdat ca sa ma duc la doctor sa aflu ce am si acum e bine. SANATATE sa avem!!!

    11
    2

  • Camelia pe 18 Mar 2013, 09:56
    Ce sa fac?

    Buna Nu stiu ce sa fac am de cativa ani dureri si imi vine cateodata sa merg la medic sa scoata tot din mine,dar imi este foarte frica. In anul 2012 prin ianuarie cantaream 70 kg insa acum am 58 kg...nu mai am pofta de mancare .Am tot luat vitamine dar fara nici un rezultat.

    11
    0

  • anton george pe 6 Mar 2013, 06:03
    cancer ovarian

    salutare lume buna mamik mea face acum p 31 martie un an de cand a murit de cancer ovarian.a fst diagnosticata in martie 2008 de cancer ovarian stadiu 4 si operata de 2 ori in 2008,in noiembrie 2011 si in martie mai exact p 6 a patra oara operata,dar acum depinde de l caz l caz la cat a fst de avansat l fiecare si tot asa.si zilele de l doamne doamnne.va doresc sanatate doamnelor si sa nu aveti parte de asa cv iar dak din pacate aveti dumnezeu sa v apere.

    17
    0

  • georgiana pe 4 Mar 2013, 00:47
    mama mea

    buna!mamei mele i sa pus diagnosticul asta..eu inca mai sper k nu e adevarat.nu vreau sa fie adevarat!!pt toate femeile de aici le spun sa fie puternice si orice ar fi sa lupte pana la capat pt copii lor!!vreau sa ma vada mireasa sa imi plimbe copii sa respire langa mine sa fie langa mine k am nevoie de ea!!1

    16
    1

  • sonia pe 20 Feb 2013, 15:09
    probleme genitale

    Pentru toate problemeke genitale, in general, pot sa va spun din proprie experienta, ca este f. bun produsul gemoterapic de la firma Hofigal: extract hidroalcoolic de zmeur. Va doresc multa sanatate!

    13
    4

  • cori pe 8 Ian 2013, 12:07
    ...

    Bibutza dupa cate stiu ca si eu am avut chist, poti ramane insarcinata chiar ar fi recomandat pt ca ovarele intra in pauza in timpul sarcinii si chistul dispare. Dar cel mai bine si sigur sa intrebi un medic

    4
    0

  • tudor simona pe 26 Nov 2012, 13:28
    sanatate

    mia dat nu tratament si tot a celeas sintome le am c pot fac veau un raspuns rapid viata mea e in joc

    4
    2

  • tudor simona pe 26 Nov 2012, 13:24
    sanatate

    d ce apare cancerukl si cum poti scapa de el

    11
    5

  • adela pe 30 Oct 2012, 01:48
    endometrioza

    pt bibiutza mergi la ginecolog nu cred ca esti insarcinata tbuie sa faci eco

    7
    0

  • bibiutza pe 24 Oct 2012, 22:46
    endometrioza....

    raspunde cineva la intrebarea mea??? va implor... :(

    2
    3

  • bibiutza pe 24 Oct 2012, 18:31
    am chist endometriozic pot avea cancer sau sarcina?

    am si eu o intrebare care ma macina de ceva timp.am 23 de ani sunt in strainatate si acum 2 luni am venit acasa pt un consult ginecologic deoarece simteam ca ceva nu era in regula.am fost la un ginecolog care mi-a scris pe buletinul de analiza ca as avea o "formatiune rotund ovulara max 49mm cu structura omogena (nu se poate preciza apartenenta de organ a acestei formatiuni)". apoi am fost la un alt medic ginecolog.am facut din nou eco transvaginala si mi-a spus ca am un chist endometriozic pe ovarul stang de 6cm(practic tot ovarul stang imi este acoperit de acest chist). mi s-a recomandat sa fac operatia laparoscopic insa a trebuit sa plec din nou in strainatate.INTREBAREA MEA ESTE as putea sa fiu insarcinata deoarece ciclu nu mai este la fel ma refer la faptul ca ma tine 3 zile in loc de 5 si nu imi curge mai deloc plus ca observ ca burta mi-a crescut in partea de jos si e cam ciudata. tin sa spun ca mi-am facut si un test de sarcina care a iesit negativ.ce ar putea fi?astept un rsp va rog momentan nu mai pot consulta un ginecolog si imi e sa nu fiu insarcinata si sa nu mai pot face avort.

    10
    4

  • Ionica pe 9 Oct 2012, 18:54
    comentarii

    pt Dana sa stii ca ai dreptate ca si eu am incercat cu legume si cu fructe si a dat rezultatatul ffff bun si am ascultatat cu doctorul Margineanu si are perfecta dreptate ;pe timpul lui Ceausescu am avut ciclu foarte colorat inchis de cind am plecat din tara la lucru am mincat multe legume si fructe si nu mai am avut ciclu de culoare maro si binenteles ca cu ajutorul Lui D zeu me am revenit si cu ficatul ca l am avut mare cit capul si acum la rezultatatul de la singe se vede urme de hepatita dar nu mai am hepatita ,asta datorita Lui D zeu si binecuvintat fie ca mea deschis capul la timp de am mincat multe legume ,fructe , si mai ales usturoi crud si beau in fiecare zi apa cam un litru jumate pe zi ,si adevarat ca da randamente ,ai dreptate Daniela multumesc

    23
    9

  • maria parks pe 22 Sep 2012, 23:39
    cancer uterin

    am 30 de ani nu am avut nici odata relati sexuale stiu ca este greu de crezut ,va pot explica de la 15 am plecat la minastire si nu am cunoscut lumea din afara ,am inceput sa ma simt rau am fost la spital diagnosticul cancer utern mau alungat de la minastire de frica sa nu mor acolo maica starita mi-a spus dute unde vrei esti bolnava nu poti locui aicea ,am facut histerectomie totala este prea tirziu ,regret ca am facut operatia

    39
    6

  • warquz pe 28 Iun 2012, 15:46
    Auoleeeuuu

    anamaria , se pare ca te bate grav limba romana !! scuze de off topic !

    54
    12

  • Costello pe 6 Iun 2012, 03:47
    CANCER

    Poate fi batut dar partea proasta este ca nu stiti sa-l tratati. Eu va spun ca merge si este si metoda. Costello

    11
    3

  • monik pe 4 Iun 2012, 21:28
    un sfat

    Buna, am 35 de ani si in urma cu o luna m-ai exact pe 13 mai mi-a venit ciclul normal, m-a tinut 4 zile si pe urma au inceput niste sangerari care nici acum nu mi-au trecut, m-ai exact numai cand urinez. Vreau sa mentionez ca iau acid folic pentru a ramane insarcinata. Oare acidul folic sa fie cauza? Astept un raspuns. Multumesc

    28
    6

  • ana pe 25 Apr 2012, 09:46
    cancerul ovarian

    buna ,ajutatima va rog am 17 ani si in aceasta luna dupa menstruatie intrun interval de o saptamana am avut hemoragie de 2 ori .....este cancer?

    32
    24

  • Homerillum pe 7 Apr 2012, 23:32
    NMG

    Chiar şi numai cunoaşterea teoriei Noii Medicine Germanice(NMG) iti dă posibilitatea să previi boala, iar în cazul în care eşti bolnav să fii în stare să-ţi hotaraşti în cunoştinţă de cauză terapia şi tratamentul adecvat. Cititi pe blogul meu: DR. HAMER: Noua Medicină Germanică http://foc-in-agora.blogspot.de/2012/03/dr-hamer-noua-medicina-germanica.html

    15
    8

  • Florina Felicia pe 19 Mar 2012, 22:33
    poate fi cancer?

    Buna seara!Mama mea are 42 de ani si are 2 simptome din cele 7 sangerari-menopauzale si pierderea poftei de mancare pe langa astea are dureri de cap ingrozitoare care le are de mai mult de o luna ameteli,si ceva care tot creste pe zi ce trece si sa facut cat ou de porumbel langa noada sezutului,care este tare ca piatra nu are cap sa zici ca ar fi un furung sau cos,va rog spunetim ce ar putea fi sant foarte ingrijorata ptr mama mea.

    36
    19

  • mihaela pe 18 Mar 2012, 23:30
    sanatate

    Buna seara,am 36de ani si doresc citeva sfaturi din partea dvs sint plecata din tara de ma-i bine de zece ani sincer va marturisesc ca eu nu am suficienta incredere in medici de aici chiar si fiind dotati cu foarte multa apararatura ,motiv pt care va scriu, acum trei ani cind am revenit in tara pt vacanta am mers in urgenta avind dureri foarte mari de ovare la fel si de abdomen,dupa efectuarea unui consult mi s-a spus ca am un quist in partea dreapta ma-i bine zis pe ovarul drept care are o dimensiune destul de mare si trebuie operat cit ma-i repede este clar ca nci in momentul de fata nu l-am operat dar la intoarcere am revenit la un al doilea consult unde mi s-a spus ca aceste quisturi se elimina cu menstruatia,eu nu cred si nici nu am crezut aceste afirmatii ma-i ales ca simt ma-i mult in partea dreapta de fiecare data cind sint asezata pe spate sau intr-o parte ceva rotund si de marimea unui ou ma-i mic si binenteles am abdomenul umflat si tare ca si in orce perioada nu doar cind am el periodo si as dori sa stiu ce ar putea fi si ce clase de examene trebuie sa fac.multumesc mult o seara frumoasa sa aveti

    57
    10

  • Florina pe 15 Mar 2012, 17:38
    Ecografie abdomen

    Buna ziua, am 64 ani, nu am facut nici-un control ginicologic, de la utima sarcina, din 1982. Sunt putin ingrijorata, ma doare usor buta in partea de jos, dau vina poate e de la frig. Mai spun ca merg la toaleta frecvent, inr cand stau in picioare, la bucatarie, ma simt foarte balonata, si cu dureri in spate, ceva i-mi impinge durerea in sus. Si trece daca ma relaxez putin in pat. Alte sintome cum ar fi, scurgeri de sange, dureri de cap, nu am. Cat despre urinatul des, dau vina pe diabet, pe care il am din 2006, pentru care nu am medicatie, il tin sub control cu dieta. Va rog daca ma puteti ajuta, cu adresa unui cabinet de Ecografie abdominala, in sector 2, zona Colentina, deoarece locuiesc in aceasta zona. Ma intereseaza sa pot face o programare online, si care sunt preturile? Sunt pensionara, nu am cunostinta daca un control ginicologic se face gratuit pentru pensionare. Va multumesc din suflet si va astept cu o recomandare. Florina

    34
    7

  • andrea pe 14 Mar 2012, 20:17
    cancer ovarian?

    buna ziua.as vrea sa-mi dati si mie un rasp ceva ,va rog.am fakut testul papanicolau si mia iesit stadiul 2,dupa 5 luni lam fakut din nou si mia iesit la fel.doctoru mia zis sa stau linistita k nu e nimk grav,dar cum poti sta linistita knd sti k ai cancer si k stadiul 2.mia dat niste ovule si tratament,dar durerile nu trec delok,sunt dureri nu repetate de multe ori in vagin e si si kum cineva te-ar taia k ceva.cel mai rau ma doare knd am contact sexual.durerea e insuportabila.va,rog,ce as putea face .mie frik ,parinti mei au murit de curant de cancer,mie frik

    53
    22

  • Andrei H pe 6 Mar 2012, 11:01
    @Serban Maria

    Serban Maria, ceea ce ai postat tu contine sfaturi si declaratii care din punct de vedere stiintific si medical sunt false iar unele pot dauna grav sanatatii celor ce le urmeaza! Daca ai dat astfel de sfaturi celor „... care sunt importanti in viata voastra...” ar fi bine sa le spui si despre asta: Urmeaza o traducere in limba Romana a declaratiei de presa publicata pe site-ul institutului de cercetare Johns Hopkins cu privire la emailul cu subiectul “IPORTANT – PENTRU INFORMAREA TUTUROR”: “Johns Hopkins nu a publicat aceste informaţii, care adesea sunt trimise via e-mail, nici nu aproba conţinutul său. Emailul conţine, de asemenea, o greşeală de ortografie unde numele institutiei noastre este scrisa „JOHN HOPKINS” si nu „JOHNS HOPKINS” care defapt numele corect . Acest email a devenit o astfel de problemă incat Institutul National de Cancer, Societatea Americana de Cancer precum şi centrele individuale de cancer, cum ar fi Johns Hopkins Kimmel Cancer Center au postat avertismente pe site-urile lor de pe internet. Email-uri care oferă remedii simple pentru a evita şi tratarea cancerului sunt ultimul trend de pe internet. Pentru a castiga credibilitate, autorii anonimi atribuie în mod fals activitatea lor, instituţiilor de cercetare cum ar fi respectata institutie Johns Hopkins. Acesta este cazul cu aşa-numitul email "IPORTANT – PENTRU INFORMAREA TUTUROR" Tema centrala a acestui e-mail viral este ca terapiile de cancer, de chirurgie, chimioterapie şi radioterapie nu funcţionează împotriva bolii şi oamenii trebuie să aleagă în schimb o varietate de strategii dietetice. Terapii traditionale cum ar fi chirurgie, chimioterapie si radioterapie, functioneaza. Dovada sunt milioane de supravietuitori de cancer din Statele Unite de azi, care sunt în viaţă datorita acestor terapii. Recunoaştem că tratamentele nu funcţionează la fiecare pacient, sau uneori functioneaza doar pentru un timp şi apoi inceteaza a mai fi eficiente, de asemenea există unele tipuri de cancer care sunt mai dificil de tratat decât altele. Aceste probleme sunt subiectele actuale de cerecetare.” ● Afirmatiile #1 si# 2 (Toata lumea are celule canceroase) “Cancerul este o boala genetica care rezultă dintr-o varietate de mutatii si modificari, fie moştenite de la părinţi sau, mai frecvent, dobândită în timp din cauza mediului şi obiceiurilor de trai, cum ar fi fumatul si o dieta săracă. Acestea expuneri opresc cresterea normala a celulelor si permit celulelor sa se divida continuu si necontrolat, explică Luis Diaz, un clinician - om de ştiinţă din Ludwig Center for Cancer Genetics. Acest tip de celula se numeşte o celula maligna sau de cancer. Printre mii de miliarde de celule din corpul uman, în mod inevitabil, toata lumea are unele celule anormale sau atipice, care posedă unele caracteristici ale celulelor canceroase, majoritatea se rezolva si nu duc la cancer, spune Diaz. Nu există nici un test standard pentru cancer. Există modalităţi de a testa pentru anumite tipuri de cancer, cu teste cum ar fi colonoscopia pentru cancerul de colon, mamografie pentru cancerul de san, PSA pentru cancerul de prostata, si frotiu Papanicolau pentru cancerul de col uterin, aceste teste pot detecta cancerul intr-o etapa foarte timpurie şi curabila. Pentru multe tipuri de cancer, în prezent, nu exista teste de verificare şi ele sunt diagnosticate abia atunci când încep să cauzeze simptome. Luis Diaz şi alti cercetatori de la Kimmel Cancer Center lucreaza la noi teste de a detecta ADN-ul anormal eliberat de către celulele canceroase în sânge sau alte lichidele din organism, aceste teste avand capacitatea de a găsi forme de cancer înainte de a produce simptomele. Astfel de cercetari ar putea duce la un test de verificare la scară largă pentru cancer. Astfel de teste sunt folosite pentru a detecta recidivele de cancer şi a celulelor maligne, lăsate în urmă după operaţie; de aemenea poat găsi tipuri de cancer, care nu sunt detectabile sub microscop sau în radiografii. Alti cercetatori studiaza celulele canceroase stem. Acestea sunt celule ascunse care alcatuiesc doar o mica parte a unei tumori. Acestea se gasesc in număr mic dar cercetatorii cred că ar putea fi celulele care produc anumite tipuri de cancer şi poate duce la reapariţia cancerului. Terapii care vizează aceste celule sunt acum testate in studiile clinice. O echipa de cercetatori care studiaza cancerul de san a dezvoltat o metoda care ar putea face posibilă detectarea cancerului de san de la ADN-ul conţinut într-o singură picătură de sânge. Dar, cu toate ca celule canceroase evazive, care sunt subiect de cercetare intensiva, reprezinta intr-adevar o prolema, aceasta nu înseamnă, aşa cum susţine e-mail-ul, că toţi pacienţii, chiar şi cei trataţi cu succes pentru cancer, au celule canceroase în aşteptare, nedetectabile dar încă acolo. Oamenii sunt tratati şi complet vindecati de cancer in fiecare zi.” ● Afirmatia #3 (Un sistem imunitar puternic distruge celulele canceroase) “Când vine vorba de cancer şi sistemul imunitar, aceasta nu este o chestiune de puternic sau slab cum susţine raportul fictiv, ci mai degrabă o problemă de recunoaştere. "Sistemul imunitar pur şi simplu nu recunoaşte cancerul. Celulele de cancer, fiind foarte complexe, au învăţat să se ascunda de sistemul imunitar fiind recunoscute ca celule normale, sanatoase. Celulele infectate cu virusuri sau bacterii trimit semnale de pericol care vor activa sistemului imunitar. Celulele canceroase nu trimit astfel de semnale, explica Elizabeth Jaffee, co-director al institului de imunologie in cancer şi expert in cancer şi sistemul imunitar" Prin descifrarea metodele prin care celulele canceroase se fac invizibile pentru sistemul imunitar, Jaffee şi echipa sa au dezvoltat vaccinuri care au declanşat reacţii imune cu succes impotriva cancerului de prostata, cancer de pancreas, leucemie şi mielom multiplu.” ● Afirmatiile #4 si #5 (Cancerul este cauzat de deficienţe nutriţionale iar suplimente nutritionale sunt solutia) „Obiceiurile alimentare şi stilul de viaţă, cum ar fi fumatul, contribuie la dezvoltarea multor tipuri de cancer, spune William Nelson director al Kimmel Cancer Center. Experţii noştri recomanda un regim alimentar echilibrat (a se vedea răspunsul # 11) ca o modalitate de a reduce riscul de cancer. Ceea ce priveste suplimentele nutritive, Nelson subliniază faptul că în timp ce ele pot ajuta la medierea deficientelor de vitamine, luate în doze mai mari decat organismul are nevoie nu oferă beneficii suplimentare.” ● Afirmatiile #6, #7, #8, #9 si #10 (Chimioterapia si radioterapia afecteaza celulele normale. Chirurgia cauzeaza răspândirea cancerului) „Tratamentele de chimioterapie si cu radiatii distrug celulele canceroase cu o selectivitate remarcabilă, spune William Nelson. Există unele efecte temporare şi secundare reversibile de la terapiile de cancer, acestea sunt foarte comune si includ pierderea părului şi un numărul scăzut de globule rosii (sange). Limitarea şi gestionarea acestor efecte adverse este o parte integrată a tratamentului. Chirurgia este prima linie de tratament pentru multe tipuri de cancer. Ea nu produce răspândirea cancerului. Cancerul se raspandeste la alte tesuturi si organe datorita cresterii tumorii originale din care se desprind celule canceroase şi călătoresc prin vasele de sange in alte parti ale corpului.” ● Afirmatiile #11, #12, #13 si #14 (Cancerul se hraneste cu diferite mancaruri) „Premisa este celulele de cancer se hranesc cu anumite alimente, iar în cazul în care o persoană se abţine de la consumul acestor alimente, cancerul va muri. Potrivit expertilor nostri, o dieta săracă si obezitatea asociată cu o dietă săracă este un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului. Cu toate acestea, nu există dovezi că anumite alimente modifica la nivel celular mediul in care exista cancerul sau ca asta face cancerul să moară sau să crească. Deşi există un astfel de lucru ca tumori care produc mucus, mucusul făcută de o tumoare nu rezulta din consumul de lapte. Chiar daca un consum mai scazut de carne este o buna alegere pentru prevenirea cancerului, aceasta dieta nu elibereaza enzimele pentru a ataca celulele canceroase, explică Elizabeth Platz expert in prevenirea şi controlul cancerului. Consumul moderat este cheia, spune Platz. Ca parte a unei diete echilibrate, zahărul, sarea, laptele, cafeaua, ceaiul, carnea si ciocolata, alimente puse in discutie in acel email, sunt toate alegeri sigure, spune ea. Adevaratul motiv de îngrijorare cu multe dintre acestea, în special zahărul, este că acesta adaugă calorii la o dieta si poate duce la obezitate, iar obezitatea este un factor major de risc pentru cancer. O dieta echilibrata nutritiv, greutate optima, activitatea fizica si evitarea băuturilor alcoolice pot preveni pana la o treime din toate cazurile de cancer. Platz recomanda consumarea a cel putin cinci portii de fructe si legume pe zi şi de a limita carnea rosie si prelucrate, precum carnea de hot-dog. Multi experti de la institutul Johns Hopkins au participat la World Cancer Research Fund - American Institute for Cancer Research report Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: A Global Perspective, publicat in noiembrie 2007, care este considerat de către experţi in prevenirea cancerului de a fi o sursa de autoritate de informaţii cu privire la dieta, activitatea fizică şi cancer. Recomandări pentru prevenirea cancerului şi pentru o sanatate buna in general, sunt: 1. Să ai o silueta subtire, dar fără a deveni subponderal. 2. Fii activ fizic timp de cel puţin 30 de minute in fiecare zi. 3. Evita bauturile care contin zahar. Limiteaza consumul de alimente dense in energie (in special alimente procesate cu continut mare de zahăr adăugat, sau saraca in fibre, sau bogate in grasimi). 4. Mananca multe varietati de legume, fructe, cereale integrale si leguminoase, cum ar fi fasolea. 5. Limitati consumul de carne rosie (cum ar fi carnea de vită, porc şi miel) şi evitati carnurile procesate. 6. Daca se consuma allcool sa fie limitat la doua băuturi(pahare?) la bărbaţi şi una la femei pe zi. 7. Limitati consumul de alimente sarate si alimente procesate cu sare (sodiu). 8. Nu utilizaţi suplimente nutritive pentru a va proteja impotriva cancerului. Experţii noştri recomanda ca oamenii sa isi asigure nevoile nutriţionale prin alegeri alimentare adecvate. În timp ce suplimente de vitamine poat fi de ajutor in cazul persoanelor cu deficienţe nutriţionale, dovezile sugerează că suplimentarea cu mai mult decat organismul poate utiliza nu oferă nici un beneficiu de sănătate adăugat.” ● Afirmatia #15 (Cancerul este o boala a mintii, corpului si spiritului..) “Cancerul este o boala cauzata de modificari genetice. De multe ori, aceste modificari apar datorita comportamentului nostru: fumatul, o dietă săracă şi dezechilibrată, expuneri la viruşi şi de la arsurile de soare, spune John Groopman expert in prevenirea şi controlul cancerului. Modul in care stresul, credinţa şi alţi factori influenţează acest lucru este în mare măsură necunoscut. Ne-am dori ca oamenii sa fie fericiti, iubitori şi lipsiti de stres, pur şi simplu pentru că este un mod frumos de a trăi şi pote contribui la un sentiment general de bine, spune Platz. Cu toate acestea nu există nici o dovadă că o persoană previne sau cauzeaza cancer pe baza starii ei de spirit.” ● Afirmatia #16 (Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului.) „Platz recomanda exercitii fizice regulate, ca parte a oricărui stil de viaţă sănătos, dar spune că nu există nici o dovadă că a respira adanc sau a primi terapie cu oxigen previne cancerul. Pe site-ul Societatii Americane de Cancer este următoarea declaraţie cu privire la terapia cu oxigen, "dovezile ştiinţifice disponibile nu sprijină afirmatia că punerea de substanţe chimice ce elibereaza oxigen în corpul unei persoane este eficace in tratarea cancerului. Acesta poate fi chiar periculos. Au fost raportate decese de pacienti de la această metodă " Vă rugăm să transmiteţi aceste informaţii la familie şi prieteni.„ Sursa: http://www.hopkinsmedicine.org/kimmel_cancer_center/news_events/featured/archive/2011_12_01_cancer_update_email.html

    34
    13

  • noname pe 23 Feb 2012, 21:38
    Nicu Daniela pe 12 Feb 2012, 14:06 cancer ovarial

    Nicu Daniela pe 12 Feb 2012, 14:06 cancer ovarial vezi ca s-ar putea sa fie fibrom uterin, am auzit multe femei sa aiba asa ceva, si mama a avut, cu sangerari abundente, ameteli si se opereaza si totul e bine!

    10
    4

  • maria pe 15 Feb 2012, 13:27
    buna

    ...........nu stiu daca e bine sau rau dar am toate simtomele de cancer uterin.........si totusi am facut testul si nu mi-aiesit nimic,am facut si eco interior si ex , dar totusi eu nu ma simnt bine si ma doare burta zi de zi si balonata la fel.Astept un rasuns ce sa fac si unde sa merg

    8
    7

  • Nicu Daniela pe 12 Feb 2012, 14:06
    cancer ovarial

    Mama mea are 43 de ani si de fiecare data cand ii vine menstruatia are probleme.O tine cate 8-10 zile in care ii curge foarte mult,are dureri de cap si a slabit foarte mult, am fost la medic si ia facut ecografia intervaginala ia prescris Orgametril si ceai de codite de zmeur, a urmat tratamentul si cand a fost la control nu ia mai schimbat nimic.Ia zis ca menstruatia abundenta e ceva normal la vasta ei...astept un raspus va rog frumos

    21
    10

  • madalina pe 11 Ian 2012, 22:32
    cancer ovarian

    M-am uitat la dr Oz vorbea despre asta, si am 2 dintre simtome. Ar trebui sa-mi fac griji?

    27
    14

  • irina pe 6 Ian 2012, 16:33
    buna

    buna am si eu o intrebare..la care as vrea sa mi raspunde ti urgent.de curand am facut un test de analize inafara tarii.mi a iesit k am clamidia...cum se poate afla?as vrea sa refac analize in bucuresti trebuie sa ma duk la ginecolog sau pur si simplu analize de sange?se trateaza cu antibiotice?cat de grav este?

    19
    4

  • Dana pe 29 Dec 2011, 00:41
    Cancerul poate fi invins.

    Buna doamnelor si domnisoarelor.Sunt uimita de tot ceea ce am citit pina acum ; avem pretentii ca stim multe ,dar totusi nu stim nimic. Bolile si ghinioanele ni le trimite Dumnezeu atunci cind noi ne abatem de la drumul bun si corect al vietii,deci ne lipseste credinta si rugaciunea. Rugati/va,spovediti/va si incercati sa ginditi pozitiv.Multumiti in fiecare zi lui Dumnezeu pentru tot s ve/ti vedea rezultatele.Apoi atit timp cit omul nu a luat parte la constructia universului ,cum poate face medicamente mai bune decit natura? Deci tratati/va cu plante ,curatiti organismul de toxine(cura cu argila Bocan este extraordinara),apoi beti in fiecare zi un pahar de apa in care a/ti pus o lingura de Bicarbonat de sodiu (Bicarbonatul neutralizeaza PH singelui) ,iar nu in ultimul rind trebuie sa mincati vegetarian 100% crud .Nu stiu de ce toata lumea stie dar se fereste sa spuna adevarul despre dieta vegetariana cruda ,care face minuni in toate bolile inclusiv cancerul.Pentru mai multe detalii cautati pe net Dr Calin Marginean / Cancerul fatalitate sau vina personala .Va doresc multa sanatate si Doamne ajuta.

    23
    19

  • Giulia pe 13 Dec 2011, 14:31
    lipsa menstruatie

    buna.. am 17 ani si sunt 2 luni de cand nu mi-a venit ciclul... am facut testul de sarcina iar rezultatul a fost negativ .adica nu sunt nsarcinata.. imi e putin cam teama.. am mult simptome asemanatoare cu cele pe care le are o femeie cand este insarcinata.. parintilor mei nu vreau sa le zic deoarece ei nu prea sunt comunicativi cu mine si imi e putin frica de ei... nu pot merge la un control ginecologic deoarece sunt plecata din tara.. iar aici unde sunt trebuie sa fii insotit de un parinte cand mergi la ginecolog daca nu esti majora.. nu stiu cum asi putea face pentru a-mi da o explicatie de ce.... va rog sa ma ajutati macar cu un raspuns.. voi ce credeti ca asi putea avea avand in vedere ca testul mi-a aratat ca nu sunt insarcinata..? va rog un raspuns cat se poate de rapid..

    25
    8

  • rlcpopescu pe 7 Dec 2011, 10:42
    cancer ovarian

    buna ziua.intradevar cancerul este o boala grea,cu care trebuie sa luptam...nu trebuie sa o lasam sa invinga.eu as avea niste solutii pt aceste probleme.cei/cele interesati/e ii rog sa imi trimita un email la adresa rlcpopescu933@gmail.com.O zi buna si multa sanatate va doresc!

    29
    14

  • Rose pe 24 Sep 2011, 18:24
    Nelamuriri

    De 2 zile simt cum mi se misca ceva in partea stanga a abdomenului, dar nu sub coasta ci simetric cu apendicele.Le pot simti ca niste furnicaturi timp 2-3 secunde.Am mai avut o astfel de senzatie acum 2 saptamani. Care ar putea fi cauza?

    68
    26

  • mihaela pe 28 Aug 2011, 01:24
    LIPSA CICLULUI CU LUNILE

    C TRATAMENTE SUNT?

    116
    32
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod