Sănătate. Care sunt simptomele cataractei şi cum se tratează?

Dacă nu este tratată, această afecţiune poate duce la orbire, avertizează specialiştii. Consultul oftalmologic de rutină te poate salva!
Aceasta afectează persoanele de peste 65 de ani, prin pierderea treptată a vederii. Foarte mulți oameni nu cunosc această afecțiune sau simptomele ei și nu se prezintă în timp util la medic, ceea ce poate duce la complicații și pierderi de vedere irecuperabile. Procentajul pacienților care sunt operați de cataractă în România este încă mic, aproape la jumătate față de media țărilor UE.


Cum se tratează?


Singura metodă de tratament este operația, adică înlocuirea cristalinului natural opacifiat cu unul artificial.  Intervenția chirurgicală este simplă, se face cu anestezie locală și nu necesită internare, riscurile sunt minime, atât timp cât pacientul respectă indicațiile medicului. În România, există medici bine pregătiți, aparatură și tehnici operatorii de ultimă generație, precum și cristaline artificiale dintre cele mai bune, ca atare, pacienții pot beneficia de servicii de calitate.
”Operația de cataractă trebuie făcută la timp, atunci când dispare confortul vizual. Pentru a fi descoperită, este indicat ca după vârsta de 40 de ani să se efectueze un control oftalmologic la o perioadă de doi ani, iar după 60 de ani, o dată pe an”, declară Dr. Andrei Filip, medic primar, specialist oftalmolog, doctor în științe medicale în cadrul clinicii Ama Optimex.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod