Telefonul mobil – un pericol pentru sanatatea ta?

Televizor, radio, telefon mobil, aparate electrocasnice si diverse ale dispozitive proaspat inventate - toate acestea ne inconjoara in fiecare zi, fiind menite sa ne usureze viata. Putini sunt cei care le contesta utilitatea si din ce in ce mai putini sunt cei care nu le implica in vietile lor.
Televizor, radio, telefon mobil, aparate electrocasnice si diverse alte dispozitive proaspat inventate - toate acestea ne inconjoara in fiecare zi, fiind menite sa ne usureze viata. Putini sunt cei care le contesta utilitatea si din ce in ce mai putini sunt cei care nu le implica in vietile lor.

Din aceasta cauza, campurile electromagnetice produse de astfel de aparate fac parte in prezent din mediul nostru de viata, fapt care ii ingrijoreaza pe multi dintre noi.   

Un raport publicat de curand de Comisia Europeana ne ofera informatii importante in aceasta privinta, prezentand rezultatele studiilor efectuate pana in prezent, referitoare la efectele campurilor electromagnetice asupra sanatatii.
Raportul evidentiaza faptul ca nu exista dovezi stiintifice care sa demonstreze posibile efecte negative ale campurilor electromagnetice asupra sanatatii. 

In ultimii ani, zvonuri referitoare la efectele nocive ale campurilor electromagnetice au provocat si inca mai provoaca ingrijorare in randul populatiei. Printre cele mai disputate probleme sunt cele legate de telefoanele mobile si campurile de radio frecventa emise de acestea.

In intreaga lume, exista peste doua miliarde si jumatate de persoane care utilizeaza serviciile de telefonie mobila, iar numarul lor este in continua crestere.
Nu este de mirare ingrijorarea multora fata de posibilele efecte nocive ale acestora.

Dar este aceasta teama justificata?


De-a lungul timpului, au fost efectuate numeroase studii menite sa raspunda la intrebarea "cum ne afecteaza undele electromagnetice sanatatea?". Rezultatele sunt incurajatoare dar, cu toate acestea, teama fata de posibilele efecte grave asupra sanatatii persista.

Cele mai serioase temeri ale populatiei se refera la zvonurile conform carora aceste unde pot favoriza aparitia cancerului si, in special, a tumorilor cerebrale.
Persoanele ingrijorate isi indreapta atentia in mod deosebit asupra echipamentelor GSM amplasate de obicei pe cladirile inalte din marile orase.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adelina pe 10 Nov 2010, 14:50
    undele elecrtromagnetice

    Am vazut un caz la TV.O persoana a folosit telefonul mobil timp de 20 de ani,iar doctorul a depistat ca are tumoare pe creier...carui fapt i se datoreaza acest lucru?

    1
    0

  • vio-viorica pe 4 Mar 2009, 09:34
    santem in meleniu 3

    daca in urma cu 9 ani nu era asa o invazie de telefoane mobile ca acum in anul2oo9, stiinta a evoluat f mult si noi o acceptam fara sa ne gandim si la consecintele ei nocive,(rau cu rau dar nu ne putem lasa) face parte din existenta noastra de zi cu zi,nu stiu cum ar fi o zi fara mobil sau diferite aparaturi moderne,(cuptorul cu microunde) multe cladiri sant invadate de aparaturi sofisticate de telefonie mobila,cu sau fara voia noastra ele se instaleaza pe blocurile noastre, oare ce este de facut?se vor lua masuri pt asta?

    0
    0

  • Mihail pe 24 Feb 2009, 17:09
    ...

    Cine va fi acela care sa spuna ca da telefoanele mobile intradevar dauneaza, aceasta doar este un bisnes, ce se va intimpla daca lumea va sti adevarul?companiile vor perde mii de clienti si cu aceasta si banii....

    0
    0

  • Raluca_S pe 22 Feb 2009, 14:51
    .

    face sau nu rau, tot nu renuntam la el.avem nevoie

    0
    0

  • irina istrate pe 20 Feb 2009, 07:23
    modernism sau nu?

    odata cu noua tehnologie oamenii au uitat preocuparile sanatoase,au eliminat comunicarile directe,discursul,ce mai....au uitat ca relatiile interumane se cultiva intr-un alt mod.copii nu se mai intilnesc sa rezolve anumite teme impreuna,sa practice un sport nu mai stiu sa relationeze normal.se PLAFONEAZAin fata calculatorului,vorbesc la telefon toate porcariile pe care nu le-ar spune daca ar fi face to face.

    1
    0

  • Natalia pe 19 Feb 2009, 13:00
    Ce mesaj transmite acest articol?

    De fapt ce vrea sa spuna autoarea articolului??? Chiar daca nu sunt date publicitatii datele despre telefonia mobila si riscurile negative asupra oamenilor si in special al copiilor, dragi parinti, profesori, intelectuli - folosti-va copii in rol de cobai si cumparati-le mobile, tineti-va mobilele in aceeasi incapere cu copii, ca sa va convingeti singuri peste cativa ani de efectul cimpurilor radio si electro magnetice asupra lor... dar va fi pentru unii prea tirziu!!! Oare de ce in multe state europene in scoli este INTERZIS sa vina elevii cu telefoane mobile??? de ex.: Germania, Grecia, etc... Si in SUA apar tot mai des articole despre posibilele(99%) efecte negative asupra creierului, si a sanatatii in general! Am impresia ca acest articol este publicitar... sau autoarea ar trebui sa se documenteze mai bine!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod