Sarbatori sigure pentru copilul tau!

Sarbatorile de iarna reprezinta o perioada indelung asteptata de majoritatea copiilor. Sa fie cumva un motiv si cadourile pe care cei mici stiu ca le vor primi cu aceasta ocazie, mai ales ca...

Sarbatorile de iarna reprezinta o perioada indelung asteptata de majoritatea copiilor. Sa fie cumva un motiv si cadourile pe care cei mici stiu ca le vor primi cu aceasta ocazie, mai ales ca s-au straduit sa fie cat mai cuminti pe parcursul intregului an?... Si asta! Dar mai sunt si zilele libere, fara scoala si teme, o adevarata binecuvantare! De asemenea, este o perioada in care parintii trebuie sa aiba cat mai multa grija de siguranta prichindeilor. Decoratiunile de sarbatori, calatoriile, jucariile noi si vizitele in case in care exista unele elemente care pun in pericol sanatatea celor mici ridica semnale de alarma...

Insa unele precautii simple va pot asigura, tie si copilului tau, o vacanta de sarbatori cat mai distractiva si lipsita de pericole!

Siguranta pe toate planurile!

Majoritatea parintilor inteleg cat de important este sa se ocupe de "securizarea" locuintei.

Protejarea colturilor si a muchiilor ascutite ale mobilei si nu numai, cabluri electrice care sa nu fie la indemana copiilor, porti sau usi care sa ii opreasca pe cei mici sa urce pe scari, impiedicand in acest fel producerea unui accident nefericit, amplasarea unor detectoare de fum si dioxid de carbon, medicamentele si substantele toxice de curatat tinute cat mai departe de accesul copiilor etc. sunt masuri de precautie standard in aproape orice locuinta.

Pe langa riscul pe care il presupun anumite decoratiuni de sarbatori, cei mici pot da de necaz daca merg in vizita intr-o casa (in orice perioada a anului) ai caror proprietari nu s-au gandit la toate aceste lucruri. Este cu atat mai posibil ca astfel de standarde sa nu fie respectate acasa la bunici - in general, persoanele care nu au copii sau care nu primesc des vizitele unor prichindei nu se preocupa foarte mult de aceste detalii.


Sarbatori lipsite de pericole

Pe langa faptul ca nu au zavoare sau incuietori de siguranta la dulapuri, usi in fata scarilor sau capace protectoare pentru prize etc., persoanele la care mergeti in vizita de sarbatori este posibil sa urmeze un tratament medicamentos, iar respectivele pastile sa nu se afle intr-un recipient "securizat". Printre lucrurile la care trebuie sa fii in mod special atenta atunci cand vine vorba despre siguranta celui mic se numara si urmatoarele:

Exista obiecte de mici dimensiuni sau dulciuri, cum ar fi bomboane tari, alune sau nuci, in diferite cutii aflate la indemana prichindelului tau? Daca da, atunci exista pericolul sa le inghita si sa se sufoce...

Medicamentele si substantele toxice folosite pentru curatat, lustruit etc.
se afla intr-un loc sigur, departe de accesul copilului?

Proprietarii au in casa un animal de companie care i-ar putea face rau celui mic (spre exemplu, un caine cu un temperament sau de o rasa cunoscuta ca fiind ceva mai agresiva, cum ar fi Rottweiler, Pit Bull sau caine lup)?

Daca micutul tau are alergie la anumite mancaruri sau ingrediente, familia la care mergi in vizita va avea in meniu astfel de preparate?

Te gandesti ca, daca proprietarii respectivi nu au fost foarte mult interesati si de aspectul protejarii copiilor de pericolele din locuinta, atunci il vei supraveghea tu mai bine pe prichindel, pe durata vizitei voastre. Insa acest lucru se va dovedi a fi dificil daca sunt prezenti foarte multi prieteni si membri ai familiei si copiii se joaca toti la un loc.
Daca urmeaza sa fie foarte multi copii prezenti la o astfel de intrunire de familie sau intre prieteni, cu ocazia sarbatorilor, te poti oferi sa ajuti la sau sa te ocupi de "securizarea" locuintei, cu cateva zile inainte de vizita voastra.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod