Îți afectează aerul condiționat sănătatea?

Aerul condiționat ne poate ajuta să ne răcorim într-o zi toridă de vară și, în general, nu ne gândim că ar aduce dezavantaje organismului.
Cu toate că aerul condiționat ne aduce și beneficii - răcorirea organismului și filtrarea aerului poluat - există și o serie de efecte negative asupra sănătății noastre. Iată care sunt acestea și cât de mult pot fi limitate!

Efectele negative pe care le are aerul condiționat pentru sănătate


Prima problemă a aerului condiționat este că acest dispozitiv introduce același aer în cameră în mod repetat. Asta înseamnă că, dacă cineva tușește sau strănută, microbii vor rămâne în aerul din cameră și se vor plimba până când aerisești.
În cazul aerului condiționat instalat la birou, vor strănuta mai multe persoane, ceea ce va duce la o acumulare de bacterii. Iar în final tu vei ajunge să o inspiri. 

Atunci când te afli într-o cameră mică, în care este aer condiționat, conținutul total de bacterii al camerei se poate ridica la un nivel mare. Și același lucru este valabil și în ceea ce privește praful și alergenii. Particulele de praf pot îngreuna respirația, din cauza faptului că trebuie să filtrăm aerul cu bacterii în el.
Aparatele curățate necorespunzător agravează astmul și alergiile. Au fost corelate și cu dureri de cap, oboseală, congestie nazală și piele iritată.

De asemenea, aparatele de aer condiționat absorb picăturile mici de apă și umiditatea din aer, ceea ce face ca aerul să devină uscat și dificil de respirat. Acest aer uscat poate cauza și alte probleme, precum uscarea pielii sau ochilor.

Ce poți face pentru a reduce riscurile pentru sănătate?


Ar trebui să ai in vedere faptul că agenții patogeni care ar fi recirculați de aerul condiționat ar trebui să existe în cameră în primă instanță. Dacă ai o cameră curată, ștergi praful în mod regulat și convingi toate persoanele să țină mâna la gură când strănută sau tușesc, ai putea limita considerabil problemele.

De asemenea, ai putea folosi și un umidificator în aceeași cameră cu aparatul de aer condiționat, pentru a te asigura că aerul din cameră nu este prea uscat.

Pentru a preveni răspândirea prafului, curăță regulat filtrele din aparatul de aer condiționat și înlocuiește-le din când în când.

Pe lângă efectele pe care le are asupra sănătății, știai că aerul condiționat contribuie la efectul de seră? Este important să nu fie pornite aparatele de aer condiționat inutil.
Câteodată, poți deschide geamul sau da jos o bluză extra de pe tine.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod