Inspiratia cu elementul Apa

Pentru ca a sosit caldura, dupa cateva zile de racoare, iar termometrul arata cand 7 grade Celsius, cand 32 de grade Celsius, organismul nostru resimte totul, trasformand starea de bine intr-una de disconfort. Apare senzatia de sufocare, transpiratia abundenta, vertijul, insomnia, lipsa poftei de mancare, toate ca niste condimente interzise pe care totusi cineva parca intentionat ni le serveste. Ce sa facem? Simplu! Sa apelam la cunostintele noastre si sa insistam in a ne patrunde intregul corp cu elementul Apa.


Inspirarea elementului Apa in intregul corp

Tema acestei sectiuni este sa dobandim particularitatile de baza ale elementului Apa si sa il provocam sau sa il dizolvam in corp dupa bunul nostru plac.

Pentru controlul corpului, alegem o atitudine ce ne permite sa ne simtim confortabil, liberi de orice stanjeneala.

Luati pozitia de meditatie, inchideti ochii si uitati de totul in jurul vostru. Imaginati-va intreg universul ca un ocean enorm si voi sunteti in centrul lui. Corpul vostru devine plin cu acest element cu fiecare respiratie totala (prin porii pielii).
Simtiti raceala apei in intregul corp.

Daca v-ati umplut corpul cu acest element prin 7 respiratii, va trebui apoi sa-l goliti prin inca 7 respiratii. Nici o picatura oricat de mica nu trebuie sa mai ramana in voi dupa ultima expirare.

Ca sa nu fim obligati sa numaram inspiratiile, ne putem folosi de un sirag cu noduri sau margele, impingand cate un nod mai departe la fiecare inspiratie.

Cu cat mai des practicati acest exercitiu, cu atat mai distinct veti simti proprietatile reci ale apei.

Veti ajunge sa va simtiti asemenea unei mase de gheata.
Fiecare exercitiu nu ar trebui sa depaseasca 20 de minute. Cu trecerea timpului, veti putea sa va pastrati corpul rece ca gheata in cel mai torid anotimp, vara.

Initiatii orientali stapanesc acest element in asa masura, incat pot realiza cele mai uimitoare fenomene. De exemplu, produc ploaie in timpul sezonului cald secetos si o pot opri din nou, la comanda. De asemenea, pot stopa furtunile cu fulgere, pot calma mugetul oceanului, pot controla pestii din apa etc. Va urez rabdare, incredere si succes!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod