Fii atentă la următoarele simptome – îți pot arăta dacă ai deficit de magneziu și ce trebuie să faci

Cum detectăm deficiența de magneziu din organism și prin ce mijloace putem regla nivelul magneziului așa încât să scăpăm de disconfort?
Cand organismul nostru sufera de un grad mai mare sau mai mic al deficientei unuia sau mai multor nutrienti esentiali, pot aparea numeroase probleme. Iar in cazul magneziului, consecintele sunt foarte importante, asa cum ne explica doctor Mark Hyman.

Ce trebuie sa stii despre deficienta de magneziu si rigiditatea corpului


Poate nu te-ai gandit niciodata ca exista vreo legatura intre starea de incordare pe care o simti la nivelul muschilor si… magneziu, acest mineral atat de comun, dar despre care realmente nu stim foarte multe, in afara de faptul ca are un rol definitoriu in organism.
Insa el este cel care, practic, se ocupa cu: reglarea tensiunii arteriala, relaxarea muschilor si a tuturor nervilor din organsim.

„Gandeste-te la magneziu ca la mineralul relaxarii. Ai nevoie de el pentru ca celulele tale sa produca energie, pentru ca diferite chimicale sa isi poata desfasura activitatea, pentru stabilizarea membranele si pentru ca muschii sa poata intra in stare de relaxare”, a scris doctor Hyman pe pagina sa de Instagram.

Magneziul este o componenta definitorie pentru starea noastra de relaxare.

Ce se intampla cand nu ai suficient magneziu in organism?


Hyman noteaza: „Fie ca este vorba despre starea unei parti anume din corp sau despre starea generala pe care o resimti”, senzatia de rigiditate, de incordare sau chiar de iritabilitate poate fi un semn ce merita toata atentia ta.  Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod